korba Saint + napinacz E13 montaż iscg

konex
Kontakt:

korba Saint + napinacz E13 montaż iscg

Post autor: konex »

Witam, czy ktoś z Was montował napinacz e-thirteen z korbą Saint-a w ramie z mufą 68mm i montażem ISCG. Konkretniej chodzi o Bitcha.
Jak rozwiązaliście sprawę z podkładkami pod suportem oraz do napinacza? Proszę o wskazówki, o chciałbym to zamontować raz a porządnie a nie bawić się we wkręcanie/rozkręcanie.
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

Fajna korba i napinacz :D Ale nie wiem jak to założyć :P A i rama fajna :D
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Michal_KRK dzieki, ale nie napisałem tego żeby pochwalić się sprzętem ani żebyście oceniali tylko zadałem czyste pytanie techniczne...
serhij
Kontakt:

Post autor: serhij »

konex pisze:Michal_KRK dzieki, ale nie napisałem tego żeby pochwalić się sprzętem ani żebyście oceniali tylko zadałem czyste pytanie techniczne...
Zakladalem E13 ale do Bullita, czyli przez adapter ISCG. Wbrew pozorom to nawet trudniejsze, bo dochodzi dziwna podladka pod miske suportu.
W Twoim przypadku temat powinien byc prosty - zakladasz suport tak, zeby zapewnic dobra linie lancucha (najprawdopodobniej bedzie jedna podkladka od strony napedu) a napinacz mocujesz srubami do ISCG, dodajac podkladki, zeby zapewnic odleglosci z instrukcji. A, jest szansa, ze otwor w bumerangu napinacza bedzie minimalnie mniejszy niz srednica suportu. Nie przejmuj sie tym - mozesz albo zalozyc bumerang najpierw i dopiero potem wkrecic suport, albo wcisnac "na chama" - roznica jest tak mala, ze bez wiekszych kloptow sie uda.
pozdrowienia,
serhij
ODPOWIEDZ