Witam, pierwszy post na forum, wiec mnie nie zniszczcie krytyka ;]
Jak to jest z zestawem napinacz + rockring, czy da sie w ogole zamontowac taki zestaw i do tego z tylu kaseta 8 biegowa, zeby w ogole dzialalo? Tzn, chodzi mi o to jaki lancuch ma zakres w ktorym moze sie odchylac, przy uzywaniu napinaczy, czy nie bedzie szorowal po bandach, lub co gorsza czy nie zablokuje w ogole mozliwosci zmiany przelozenia.
Pytanko zapewne z gatunku dziwnych, no ale.. rozjasnijcie mi sytuacje :)
Napinacz + rockring / z tylu SRAM 5.0
Napinacz + rockring / z tylu SRAM 5.0
hardcore musi byc!
no dziwne bo ludzie jezdza i z 8 i z 9 tylu majac napinacz
dzialac bedzie , trzeba dobrac odpowiedni suport - szerokosc osi - zeby lancuch nie tworzyl zbyt duzej roznicy w lini ( czyli blat z przodu i np 4 z tylu daje linie prosta ) i bedzie ok , czasem trzeba sie pobawic zeby podkladkami wyregulowac odleglosc ale bedzie ok , no i czasami musi trzec , to nie bedzie bezglosny naped
dzialac bedzie , trzeba dobrac odpowiedni suport - szerokosc osi - zeby lancuch nie tworzyl zbyt duzej roznicy w lini ( czyli blat z przodu i np 4 z tylu daje linie prosta ) i bedzie ok , czasem trzeba sie pobawic zeby podkladkami wyregulowac odleglosc ale bedzie ok , no i czasami musi trzec , to nie bedzie bezglosny naped
www.mm-foto.pl