cholera mam taki problem że gwint dętki nie chce wejsc. Otwór jest zamaly. A dętka normalna na wentyl samochodowy. Czy wszystkie dm24 tak maja czy jest to wada fabryczna.
chyba nie wszystkie,ja tak nie miałem,ale mój kuzyn ma dwa dm24 i tam ma wejście na presta tak jak Ty. bierz wiertarkę do ręki i heja. w drugim rowerze musiałem obie obręcze przewiercać.
nie rozwiercaj nic bo osłabisz obręcz
na pewno masz dętkę w której wentyl jest pokryty gumą jesli tak to zetnij gume nozem i wejdzie jesli nie to wymień dętke na model z zaworem presta
thomas1988 taak taak a świstak siedzi i zawija... niewiem czy wiesz "miszczu" ale w serwisach i to nie takich podwórkowych tak robią po prostu rozwiercaja lekko dziure zeby przeszedł wentyl bo z doswidczenia wiem robiłem tak w jednej obreczy i jakos wytrzymałosi nie pogarszasz bo to milimetr materiału czy ilestam.. a z prestą jest duzo roboty. koncówki sie gną wentyl sie wyrywa z dętki ogólnie presty nie lubie.
jak wentyl 8mm to wiertło do metalu 8mm nie?? no ja tak robilem za duza tez nie moze byc bo ci ta nakrętka wpadnie do środka. pozdr. thomas1988 czytaj uważnie napisal gwint wentyla czyli nie ******* ze jest tam guma na wentylu juz sie takich dętek chyba nie produkuje...
thomas1988 buaahaha jak osłabisz to spoko ,w takim razie moja starsza Dm24 i inne obręcze które mają otwór na wentyl samochodowy są lipne;> ta z małą dziurką to presta i wystarczy rozwiercić wiertarką tak jak kumpel zrobił przy krosie sign ds(oręcz DM24)
Mialem dokladnie ten sam problem w tych starszych dm 24. Ale nie trzeba do tego wiertark,i ja wziolem i leciutko spilowalem dziorke pilnikiem i jest git.
Plnik lub cos w tym rodzaju i zalatwisz to w 5 min.