Pomocy !!!!! przy wyborze ramy

Eryk
Kontakt:

Pomocy !!!!! przy wyborze ramy

Post autor: Eryk »

Potrzebuje pomocy, Nie wiem jaką rame mam sobie kupić jestem słabo zoriętowany w sprzęcie . Chce taką ramę żebym mógł startować w DH
mocną i tanią żeby miała tak przynajmniej 100 mm skoku. Obecnie mam taką starą stalową chyba Hi-ten 50 mm skoku chyba grand ale ostro ją od roku katuje i nic jej nie jest pewnie dlatego że stal ,znajomy mi powiedział że aluminiowa może mniej wytrzymać niż ta co ją obecnie mam mimo że stara jest i sporo przeszła. Nie chce żeby mi się coś złamało jak już kupie sobie nową ramę stal się chyba nie łamie tak mi się zdaje więc chciałbym Cr-Mo , ale nigdzie nie moge znależć chce też wyrobić się w 700 PLN jesli to możliwe.No i jeszcze widelec obecnie mam RST Capa T4 79 mm Katuje go rok nieraz bolało ale chodzi ma spore luzy ale wydaje się że nadal dobrze tłumi i nie wygląda na taki co by się miał złamac w internecie wyszukałem taki suntour duro są dwie wersje Aluminium i Cr-Mo no to oczywiście myśle żeby Cr-Mo kupić .
Doradźcie coś bo ja się nie znam za bardzo.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

czyzby kolejna smieszna prowokacja i komus sie nudzi ? ;]...

http://www.dh-zone.com/forum/search.php

skorzystaj z tej opcji to sie wiecej dowiesz , ponadto poczytaj co to tak naprawde jest DH... co do twoich przemyslec :

- rama ktora masz to totalne gowno
- nie sluchaj swojego znajomego bo daleko nie zajedziesz
- w 700 zl nie wyrobisz
- ten twoj RST wytrzymaloscia nie grzeszy i skoro jeszcze sie nie zlamal itp to cud
- 2 wersje duro cr-mo i alu ? :D a to juz ciekawe , gdzie ty to wyczytales

PS co sie tak haczy forum ?
www.mm-foto.pl
Eryk
Kontakt:

Wiem że rama którą mam to stare badziewie ale moge być pewny że się nie złamie co najwyżej pognie .
Napisze co robie na moim rowerze żeby było jasne:
zdarzyło się pare razy że skoczyłem na płasko z 1,5 m
Jakiś miesiąc temu zrobiłem sobie skocznie w połowie zjazdu z małej górki ok 15 m wysokości skacze z niej prawie codziennie po kilka razy próg skoczni ma ponad pól metra wysokości maksymalnie skoczyłem ok 6 m w przód i jakieś 2 do dołu przód i tył dobija to oczywiste przy takim skoku ale nie sądze żeby coś się złamało rama nawet się nie zachwiała znajomi co mają rowery dualowe kony 100 mm skoku z przodu nie skoczą z mojej skoczni, jak narazie tylko ja z niej skacze na tej właśnie gównianej ramie dlatego chce kupić lepszą
Jeszcze mój brat skoczył z mojej skoczni ze dwa razy ale wolno jechał i skoczył jakieś 3 m w przód i 1 m w dół na sztywnej stalowej ramie z widelcem gównianym za 50 PLN 50mm skoku miał dosyć ale się nie wyje..ał .
Najważniejsza jest technika jazdy .
Eryk
Kontakt:

A co do duro to wpisałem w google i na stronie jakiegoś sklepu były podane że jest cały Cr-Mo a w innym że Alu ja niewiem , pewnie się pomylili
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

Wookie gdybys sam korzystal to zauwazylbys ze indeksowanie obejmuje jedynie czerwiec 2006 :P
www.trialshop.pl
Eryk
Kontakt:

Może się ktoś kto się zna wypowie na temat różnic między ramami Cr-Mo a Aluminium waga mnie nie interesuje.
wookie85
Kontakt:

tak ? to co sie stalo z reszta ? :) w sumie ostatnio cos szukalem i nieco sie zdziwilem ze nie bylo nic albo tyle co nic...
www.mm-foto.pl
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

to to po co mówisz zeby inni szukali kazdemu tak mówisz jak cos sie zapyta jak szukajka nic nie znajduje!!!!
-=UFIQ=-
Kontakt:

Post autor: -=UFIQ=- »

lunetti dh Cr-Mo czeska ramka czterozawias ok 230 sko0ku była jakiś czas temu na alegro za ok 600złych polskich takwięc byś sie wyrobił a za tą kase to spoko ramka
-=?=-
wookie85
Kontakt:

froger34 a skad madralo mialem wiedziec ze faktycznie wyszukiwarka jest zjebana ?...
www.mm-foto.pl
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

-=UFIQ=- tyle ze do tego potrzebaby czegos wysokiego do przodu...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

wookie85 no to teraz wiesz ze nic nie znajduje cos ostatnio czesto sie sypie ta szukajka ;/
ODPOWIEDZ