Rama Giant AC ..złamana :(

KubuŚ-PunX DH
Kontakt:

Post autor: KubuŚ-PunX DH »

chm jeżeli choć troche pomyślisz i ci niedaj boże nieuznaja to wyślij to do jakieś politechniki ( np. tak jak unas jest ) zapłacisz za wystawienie badania zmeczeniowego, wady, i wakansu i reszte tego typu badań i sie okaże :) zazwyczaj tak jak w tym przypadku http://www.pinkbike.com/photo/237269/ mi to wygląda na zwykłe zmęczenie spoinowe. jezęli ci tego nieuznają to sobie idz po takie cuś i z tym do urzędu ochrony praw konsumenta i jeżeli to niebędzie twoja wina Giant bedzie miał ogromne kłopty bo sie dopierdola czemu niepobieraja próbek wytrzymałościowych ( o ile takie cos wogule robią :) ) i powinni ci dać nowy wachacz i wszelkie uszkodzone części z tego tytulu. Swoja drogą tez chętnie bym zobaczył fote bo naprawde znam tylko może ze 4 przypadki złamania AC i wszystkie okazały sie wadami fabrycznymi :)
http://kubuspunxdh.pinkbike.com/
www.ncb.com.pl
Authorized Marzocchi Mechanics
KubuŚ-PunX DH
Kontakt:

Post autor: KubuŚ-PunX DH »

chm jeżeli choć troche pomyślisz i ci niedaj boże nieuznaja to wyślij to do jakieś politechniki ( np. tak jak unas jest ) zapłacisz za wystawienie badania zmeczeniowego, wady, i wakansu i reszte tego typu badań i sie okaże :) zazwyczaj tak jak w tym przypadku http://www.pinkbike.com/photo/237269/ mi to wygląda na zwykłe zmęczenie spoinowe. jezęli ci tego nieuznają to sobie idz po takie cuś i z tym do urzędu ochrony praw konsumenta i jeżeli to niebędzie twoja wina Giant bedzie miał ogromne kłopty bo sie dopierdola czemu niepobieraja próbek wytrzymałościowych ( o ile takie cos wogule robią :) ) i powinni ci dać nowy wachacz i wszelkie uszkodzone części z tego tytulu. Swoja drogą tez chętnie bym zobaczył fote bo naprawde znam tylko może ze 4 przypadki złamania AC i wszystkie okazały sie wadami fabrycznymi :)
http://kubuspunxdh.pinkbike.com/
www.ncb.com.pl
Authorized Marzocchi Mechanics
Bukove
Kontakt:

Post autor: Bukove »

Witam! Złamany wahacz wysłali ze sklepu do Gianta po tygodniu okazało sie ze trzeba wysłać im całą rame aha ok spoko wiec w sklepie złożyli cała rame i wysłali ale bez kół poniewaz zostawiłem je w odmu bo nie zmiesiłby sie do auta ...po nastepnym tygodniu dzownili ze spoko wahacz zostanie wymieniony na nowy ale jeszcze to nie jest na 100% pewne ,ponieważ rower nie jest kompletny (nie ma kół) Wiec w poniedziałek wysyłają koła do Gianta :) i czekam co dalej....Pozdro
_____________thc_______________Ogień z dupy ________
Bukove
Kontakt:

aha zapomniałem dodać że to oni kazali wysłać te koła bo rower nie jest kompletny i to jest warunek uznania gwarancji ..i tak jeszcze nic nie iwem na 100%
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

czyli sprawa generalnie zakonczona pozytywnie :)
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

piotrex => z tego, co ja widze, to NIE zakonczona...
Bukove
Kontakt:

:( Reklamacjia została rozpatrzona NEGATYWNIE !!!! TZN. NIEUZNALI !!!
I nie wiem co teraz. Giant to beznadziejna firma bardzo trudno sie było z nimi dogadać !! NIEPOLECAM żadnych rowerów Gianta !! Zamierzam sie odwoływać do skutku !! pozdrawiam
arturl
Kontakt:

Post autor: arturl »

A mógłbyś napisać jak uzasadnili reklamację?? pozdrawiam
http://tiny.pl/g1qf , 05-06 http://tiny.pl/xb5p ,
http://tiny.pl/gj1w <-- S lub Z
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

to zarzadzaj protokolu z ogledzin.bron boze nie przyjmuj z powrotem sprzetu.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Ale mnie pocieszyłeś... Mam właśnie zarezerwowanego AC... Ważne że nie główka, bo planuje 2półke i bardziej się o to niż o wachacz martwiłem...
Rozwaliłem DM FR, ciekawe jak będzie z Giantem :|
Amator DH
Kontakt:

Post autor: Amator DH »

Bukove pisze:Witam! Złamany wahacz wysłali ze sklepu do Gianta po tygodniu okazało sie ze trzeba wysłać im całą rame aha ok spoko wiec w sklepie złożyli cała rame i wysłali ale bez kół poniewaz zostawiłem je w odmu bo nie zmiesiłby sie do auta ...po nastepnym tygodniu dzownili ze spoko wahacz zostanie wymieniony na nowy ale jeszcze to nie jest na 100% pewne ,ponieważ rower nie jest kompletny (nie ma kół) Wiec w poniedziałek wysyłają koła do Gianta :) i czekam co dalej....Pozdro
Ale te "ciotki" kombinują.Ta gwara 5 lat to dla pozorów chyba.Bo faktycznie jak wymienisz choćby koła, to jesteś na straconej pozycji w razie reklamacji.Bezsens.

Bukove - Jak możesz to napisz dokładniej gdzie na tym wachaczu doszło do pęknięcia?Jaki to rocznik?

Konex - a nie lepiej kupić samą ramę?Pewnie się nie opłaci-tak?
www.forumrowerowe.com
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Amator DHRama jest nieopłacalna na pewno, zreszta byłby problem z dostępnościa, a rower jest od ręki. Kupuje go bo już będe mógł jeździć nawet na przejściowych komponentach, a w przyszłości zmienić wszystko łącznie z ramą sprzedając części, które będą po części pokrywać nowe w rozliczeniu..
Napaliłem się na Santa Cruz-a Heckler, ale rama kosztuje tyle co cały AC ;D
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

konex => o, to widze, ze masz takie same plany, jak ja (AC => Heckler).
Bukove
Kontakt:

Napiszcie lepiej jakiem acie propozycje co mam dalej robić..w poniedziałek jade do sklepu po protokół to opisze wszystko jak to wyglada.Roweru oczywiście ze sklepu nie przyjełem..okazało się ze serwis wysłał rower niekompletny bez korby i kawałka spawu który znajdywął sie na peknieciu ramy i który odleciał podczas transportu roweru do serwisu ..kawałek aluminiowego spawu dałem sprzedawcy do ręki. Cała sprawe zamierzam przekazać w ręce rzecznikowi praw konsumenta ..pozdro
Bukove
Kontakt:

Musze czekać na wahacz pieprzone 3 miesiace!!! sproawdzają część z Tajwanu!. Co to za firma do dupy.... NIEPOLECAM
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Heh niezle chyba ktos osobiscie pojedzie ze az 3 miechy ;]

No nic ale rozumiem ze naprawia/wymienia ci czesc. Co zrobic to norma ze z gwara takie problemy sa.
www.mm-foto.pl
Kat
Kontakt:

Post autor: Kat »

konex pisze: Rozwaliłem DM FR, ciekawe jak będzie z Giantem :|
Co konkretnie rozwaliles?
himan

Post autor: himan »

kumpel tez zlamal giant'a ac co mu nie uznali..
kolanko20
Kontakt:

Post autor: kolanko20 »

no nic na samym poczatku juz bylo o dystrybutorze gianta , ze nie uznaja zadnych reklamacji itu zecznik praw konsumenta nie wiele pomoze, raczej na twoim miejscu zwrocil bym sie do centrali giant europa, chyba to jest w holandi opisal problem wyslal im zdjecie, opisal sposob traktowania i orzeczenie gwarancyjne, wiem ze w paru przypadkach takei interwencje zakonczyly sie sukcesem, A JA ZE SWOJEJ STRONY ZAWSZE BEDE TWIERDZIL NIE KUPOWAC GIANTOW, szkoda po prostu kasy i nerwow
ODPOWIEDZ