Zapewne słyszeliscie że Downhill Constest sie składa z dwóch zawodó jedna sie juz odbyła w Wiśle a druga odbedzie się 9 lipca w Szczysrku na Skrzycznym. Będzie tam full wypas bo jest to duża góra jak zjeżdżałem tam na nartach to jest wypas wieć na rowerze będzie lepiej :P Zapraszam wszystkich na zawody i do wypowiadania się na ten temat :D
wszystko fajnie, tylko z tego co wiem trase jeszcze nie zaczeto budowac. w niedziele jezdzielm po skrzycznym i nic nie bylo. czyli czasu na potrenowanie bedzie bardzo malo. ale ogolnie trasa ma bys zajefana. mam jeszcze nadzieje ze takich niedociagniec jak w wisle juz nie bedzie (pomiary czasow). pozdrawiam
A właśnie jak warunki w Szczyrku? Bo rok temu po zimie to były widoczne zmiany, jeszcze kopią przy "Mecie" i ostatni najfajniejszy vertical poszedł w niepamięć;/ A wiecie może, którędy trasa na zawodach by miała przebiegać?
Niestety nie wiem jak trasa prowadzi ale kumpel mówił że trzeba ją jeszcze tylko troche rozjeździć. No trasa będzie fajna zwłaszcza dlatego bo Skrzyczne to dosć taka góra więc z 5 minut sie pojedzie w dół i ręce bedą boleć jak cholera przynajniej mnie juz w Wiśle po 3 minutowym zjeździe bolały :P:P ale damy rade!! Ja nie wiem jak u mnie bedzie z treniongiem bo nie wiem czy nie pojade do rodziny do Niemiec a jakbym pojechał to czasu bede miał mało :/ Musze jeszcze kupic amor i hamulce hydrauliczne i jazda!!!
Z tego co mi wiadomo, to ponoć ma być niebieska trasa, ale do końca nie jestem pewna.
Nie brałam udzialu w Wiśle, ale będę brać udział na Skrzycznym. Czyli przez to nie będę brana pod uwagę w ogólnej klasyfikacji??
No jak niebieską to to nie będzie mocne nachylenie chyba bo nie jeździłem na niebieksiej na nartach ja jeżdże tylko na czarncyh i czerwonych :P No ale zobaczymy jak to będzie wyglądać!
w czwartek jezdziem w szczyrku i za ktoryms razem jak wjezdzalem wyciagiem to na dole widziaelm kolesi z lopatami i jak cos gadali i pokazywali ze tedy pojdzie trasa... wiec to by potwierdzalo co mowi MadziaH
No nie wiem to się jeszcze okaze. Postaram się dowiedzieć bo moi koledzy wyrabiają traske wieć powinni coś wiedzieć ;) :P Nie zapewniam nic ze się mi uda dowiedzieć ale może :P
Trasa nie biegnie żadnym szlakiem! przecina niebieski szlak w dwóch miejscach, lecz TYLKO przecina, na kolejny weekend czyli 24,25.06 bedzie gotowa, w odpowiednich miejscach umiescimy tasmy, wiec będzie można juz trenować.
Gdyby w calosci byla po niebieskim to bylby niezly hardkor :).
Mam nadzieje, ze juz niedlugo bedzie wytyczona i bedzie mozna posmigac. W tygodniu nie widzialem zbyt duzo bikerow.
tomoczy jest tam taki moment(pod wyciągiem,przed domkiem gdzie mozna naprawic bika) w ktorym trawa jest wykoszona w kształcie literki "S"??Bo jak wczoraj jechalem z rowerem na wyciagu to widzialem cos takiego.
first learn to be humans then learn to ride bike!!!
Bylismy w czartek/piatek w Szczyrku i spotkalismy ekipe budujaca trase. Trasa w zasadzie jest tylko ze jej nie widac bo jest jeszcze zupelnie nierozjezdzona. Generalnie trasa biegnie bardzo blisko wyciagu prawie prosto na dol (przynajmniej w gornej czesci). Start jest z Jaworzyny.
utros pisze:tomoczy jest tam taki moment(pod wyciągiem,przed domkiem gdzie mozna naprawic bika) w ktorym trawa jest wykoszona w kształcie literki "S"??Bo jak wczoraj jechalem z rowerem na wyciagu to widzialem cos takiego.
Z tego co wiem to jest to wlasnie czesc tej nowej trasy.
Planuje jechac na dnaich potrenować w Szczyrku przed tymi zawodami, tylko właśnie nie do końca wiem która to rzeczywiście trasa. Może będą tam jacyś miejscowi, to się konkretnie wszystkiego dowiem.