GWINTY W SROBKACH OD TARCZY - pomocy !!
GWINTY W SROBKACH OD TARCZY - pomocy !!
elo !
otoz chciałem odkręcic swoją tarczę od koła ( mam mx 1 + 8" tarcza ) i ni chu** ! okazało się że gwint torxa sie rozrobił, i nie chodzi mi o gwint
sruby tylko o to miejsce gdzie sie w łepek śruby torxa wkłada ? i jak ja mam teraz to odkręcic ?
nie chce rozwiercac bo moge sobie schrzanic gwinty w piascie.. :/
ma ktoś jakis pomysł ?
otoz chciałem odkręcic swoją tarczę od koła ( mam mx 1 + 8" tarcza ) i ni chu** ! okazało się że gwint torxa sie rozrobił, i nie chodzi mi o gwint
sruby tylko o to miejsce gdzie sie w łepek śruby torxa wkłada ? i jak ja mam teraz to odkręcic ?
nie chce rozwiercac bo moge sobie schrzanic gwinty w piascie.. :/
ma ktoś jakis pomysł ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
spoko z piłowaniem, można tez wpieprzyć większego torxa (sprawdzone)
ale gdybys dalej mial problemy najlepszym sposobem jest podgrzewanie, tylko pewno nie masz butli turystycznej i mini palnika, mozna więc sprobowac z zapalniczka, ale polecałbym świeczke nie oparzysz sie przynajmniej.
rada: po odkreceniu szybko wyjmij klucz bo jak ostygnie będzie problem
sprawdzone w 100% polecam
edit: :D :D no tak heh ale badzo dobrze sie wykreca sruby po podgrzaniu
ale gdybys dalej mial problemy najlepszym sposobem jest podgrzewanie, tylko pewno nie masz butli turystycznej i mini palnika, mozna więc sprobowac z zapalniczka, ale polecałbym świeczke nie oparzysz sie przynajmniej.
rada: po odkreceniu szybko wyjmij klucz bo jak ostygnie będzie problem
sprawdzone w 100% polecam
edit: :D :D no tak heh ale badzo dobrze sie wykreca sruby po podgrzaniu
:::: i tak warto żyć ::::
Albo wiercisz dziurke w srubie...i wykrecasz sprytnym urzadzeniem jakim jest wykretak,wiekszosc slusarzy takie cos posiada :)A metoda z podgrzaniem nie jest taka glupia tylko musi byc odpowiednio realizowana. Grzejemy korpus w tym przypadku piaste a na srube wporwadzamy wode ze strzykawki,sruba kurczy sie, potem ciach i odkrecone,tak np wyjmuje sie zatarte tloki z cylindrow. Metoda ta jest skuteczna rowniez gdy wspolczynnik rozszerzalnosci cieplnej aluminium jest wiekszy od stali o ile mnie pamiec nie myli w takim przypadku mozemy pominac chlodzenie.
Sesja głownie z finnasów w tym roku ;) Z fizyki na innym kierunku ale to jeszcze nie teraz :D pozatym z fizyki zawsze byłem bardzo dobry a tu mi sie ewidentnie pieprzneło z tym.
idolek - rozszerzalnośc aluminium jest o 1.7 razy wieksza od stali dlatego nie ma problemu z wykreceniem.
idolek - rozszerzalnośc aluminium jest o 1.7 razy wieksza od stali dlatego nie ma problemu z wykreceniem.
:::: i tak warto żyć ::::