Opona Tioga Factory DH 2,5
Opona Tioga Factory DH 2,5
Witam,
Mam zamiar kupić komplet nowych opon i wybrałem opony ze stajnii Tioga.
Model to Factory DH, a rozmiar:
Przód: 2,3
Tył: 2,5
Tą oponę w rozmiarze 2,3 mają moi koledzy i wygląda ona szerzej niż opona duro w rozmiarze 2,65. teraz nasuwa mi się myśl że tioga ma zaniżone numeracje wielkości opon. A więc ile cm szerokości ma opona Tioga Factory DH 2,5 ? Czy wejdzie ona do ramy Dm Ds 3 na obręczy Alexrims DH 19 ??
pozdrawiam i z góry dziękuje
Mam zamiar kupić komplet nowych opon i wybrałem opony ze stajnii Tioga.
Model to Factory DH, a rozmiar:
Przód: 2,3
Tył: 2,5
Tą oponę w rozmiarze 2,3 mają moi koledzy i wygląda ona szerzej niż opona duro w rozmiarze 2,65. teraz nasuwa mi się myśl że tioga ma zaniżone numeracje wielkości opon. A więc ile cm szerokości ma opona Tioga Factory DH 2,5 ? Czy wejdzie ona do ramy Dm Ds 3 na obręczy Alexrims DH 19 ??
pozdrawiam i z góry dziękuje
Nie kupuj factory dh..... to jest pierwsza kwestia... Ta opony ma przyczepność w 1/2, 2/3 bieżnika potem to jest masakra... zero przyczepności.. nie ważne czy sucho czy mokro...
Jak masz wydawać kasę to kup coś z Maxxisa np. High Rollera.. będziesz dużo bardziej zadowolony...
Do ds-a na 26" wejdzie 2,5, ale miejsca dużo nie będzie :) dla przykładu napiszę, że tioga 2.3 jest minimalnie (mniej niż 1cm) węższa od maxxisa hl 2,7 ....
Jak masz wydawać kasę to kup coś z Maxxisa np. High Rollera.. będziesz dużo bardziej zadowolony...
Do ds-a na 26" wejdzie 2,5, ale miejsca dużo nie będzie :) dla przykładu napiszę, że tioga 2.3 jest minimalnie (mniej niż 1cm) węższa od maxxisa hl 2,7 ....
Sam też myślałem nad Nokianami i myśle że sobie kiedyś takie sprawie, ale jak będzie kasa :P Tioga jest dobra, u nas nieżle sie sprawdzają, jeżdżą na nich ludzie na startych do połowy i więcej i dalej je zachwalają...Taką oponke trzeba dobrze napompować (mniej powietrza- lepsza przyczepność, ale bez przesady, 2,5 atm, może troche więcej jest git, zależy też jaki teren, jak kamsztory, to więcej żeby kapcia nie złapać...) i to jest opona do dh, nie będzie sie dobrze sprawować w mieście, więc tam należy uważać...
http://dhcyc.pinkbike.com
do czego ma byc ta tioga bo z tego co wiem i sam sprawdziłem ten kapiec jest do niczego. Przeciołem chyba z 3 opony duzo detek poszło jak dla mnie leprze za ta cene sa nbx'sy a jak cie stac to micheliny dh16 albo maxisy high roller
http://www.pinkbike.com/photo/1036946/ SKRADZIONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!