zjeb.. śrubki od pólki w juniorze help !
zjeb.. śrubki od pólki w juniorze help !
witam
zepsułem "zazębienie" na klucz imbus nr5 w srubie zaciskającej goleń przez pólke.
gdy wsadze imbus w srube to jestem w stanie srube dokręcic ale odkęcic nie :(
gdzie moge kupic takie śrubki, ewentualnie ktos by miał ??
jakie znacie sposoby na odkręcenie ?
zepsułem "zazębienie" na klucz imbus nr5 w srubie zaciskającej goleń przez pólke.
gdy wsadze imbus w srube to jestem w stanie srube dokręcic ale odkęcic nie :(
gdzie moge kupic takie śrubki, ewentualnie ktos by miał ??
jakie znacie sposoby na odkręcenie ?
Pierwsza opcja to zwykły srubokret płaski wbic i wykrecac.
Potem mozna probowac wbijac wiekszy klucz, ale to zazwyczaj nie wychodzi.
Z tego co piszesz wynika ze srobki są w koronie juz (bo nie mozesz ich odkrecic). Ostatecznością jest rozwiercenie srubki ale musisz uwazać! Jesli nie masz rozwiertaka to sie nie baw w to jesli robisz to pierwszy raz bo mozesz gwint w koronie zjechac.
Ostatecznie -> zalej CX80/WD40, poczekaj, wbij płaski srubokret i jazda.
Potem mozna probowac wbijac wiekszy klucz, ale to zazwyczaj nie wychodzi.
Z tego co piszesz wynika ze srobki są w koronie juz (bo nie mozesz ich odkrecic). Ostatecznością jest rozwiercenie srubki ale musisz uwazać! Jesli nie masz rozwiertaka to sie nie baw w to jesli robisz to pierwszy raz bo mozesz gwint w koronie zjechac.
Ostatecznie -> zalej CX80/WD40, poczekaj, wbij płaski srubokret i jazda.
Kupie: DHX 5.0 222
-
- Kontakt:
to samo miałem ... zamiast rozkrecac srubokretem do zaczełem rozwiercac małym wiertłem pozniej wiekszym i głowka imbusa zakleszczyłą sie tak ze była nie do poznania :/ , ojciec wpadłna pomysł zeby wbic torxa do głowki i rozkrecił , ale sruba została w srodku :( , poszedłem do takiego majsterkowicza zeby mi to odkrecił malutkim wiertłem , dałem mu 2 browary i rozkrecił ... uff . tylko troche połka porysowana i lagi ale co tam , połke sie pomaluje :)
www.bikes-shop.pl
-
- Kontakt:
nic nie piluj nie nawiercaj ani nie nabijaj--idz normalnie do zakladu slusarskiego- wyjma kazda urwana lub zaklinowana srube za 10pln...w wawie moge wskazac z 10 takich zakladow,wiec w kazdym innym miescie tez sa mozliwosci---oczywiscie mozesz tez sluchac domowych metod i walic mlotem- tylko kwestia czy w leb,czy w sprzet
-
- Kontakt: