Składanie roweru.
Składanie roweru.
Witam!
Chciałbym kupić rower do amatorskiego hardtail DH, i pragnę skorzystać z pomocy tego forum. Próg finansowy który mnie ogranicza to 2000 zł. Zastanawiam się nad kupnem używanego roweru np. z allegro, ale przerraża mnie to że może być on już skatowany. Drugi plan to kupienie jakiegoś nowego rowerka w sklepie i zmiana niektórych części, jakieś dobre używki. Trzecia opcja to złożenie od podstaw rowerka z mieszanych (nowe i używane) części. Co radzicie, bo niewiem jak zagrać .... Dzięki za pomoc.
Mam 175 cm wzrostu, 75 waga.
Chciałbym kupić rower do amatorskiego hardtail DH, i pragnę skorzystać z pomocy tego forum. Próg finansowy który mnie ogranicza to 2000 zł. Zastanawiam się nad kupnem używanego roweru np. z allegro, ale przerraża mnie to że może być on już skatowany. Drugi plan to kupienie jakiegoś nowego rowerka w sklepie i zmiana niektórych części, jakieś dobre używki. Trzecia opcja to złożenie od podstaw rowerka z mieszanych (nowe i używane) części. Co radzicie, bo niewiem jak zagrać .... Dzięki za pomoc.
Mam 175 cm wzrostu, 75 waga.
Punx Not Dead !!!
-
- Kontakt:
myśle że kupowanie stp2 nie jest dobrym pomysłem. Za króki na DH. Poza tym 2000zł to jest bardzo mało na jakikolwiek rower nie mowiac juz o rowerach do DH. Kross Sign... rowniez nie polecam. Postaraj sie cos złozyc albo powoli składać i w miare mozliwosci finanoswych dokupowac sukcesywnie czesci bo taki rower za 2 koła niestety Ci sie rozleci w zjeździe.
http://www.mud-brothers.com
hmm... ja mam unibike undeground dirt zone 1,i po tygodniu jazdy nie mam słów na ten rower, przesiadłem się z marketówki,i różnica jest ogromna!! Amor nawet w amatorkim dh styknie,jest miękki, rama dosyc krótka,zwrotna,rower lekki, łatwo się wyrywa do góry .Cena 1899zł jest b.dobra ,rower jest naprawde złożony z pomysłem.
Ride 4 Fun ! Biatch !
drag star(uzywane 200zł) + dj 130mm(uzywane to około jakieś 500-600zł) + 2x avid bb5 (nowe 320zł uzywane około 220zl) + piasty shimano +obręcze 2x alex rims dx 32 (uzywane 100zł) wyjdzie około 1000-1200zł więc reszte sobie będziesz mogł kupic wdlg uznania. takie rozwiązanie mi sie najlepsze wydaje. pzdr
-
- Kontakt:
za 2000tysto ludzie kupują amory do dh a nie całe rowery. Ja bym przemyslał co kupić i wziąść lepsze czesci a całość na raty bo to sie bardziej opłaci nic kupic wszystko naraz i cała kase wydać. Takie jest moje zdanie a raty daja wieksze możliwośći i mniejsze ograniczenia;];];p Pozdro
My bike:
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
tak jak wspominałem to nie ma być sprzęt zawodniczy, mam taki plan żeby kupić coś w miarę mocnego, jakąś używkę, a jak się umiejętności poprawią, wtedy coś poważnego. Jednocześnie nie chciałbym aby moja przygoda a jazdą zakończyła się tragicznie z powodu jakiegoś felernego sprzętu, odjechania główki, pęknięć podczas zjazdu i takie tam. Może kupienie Krossa Signa to dobry plan i wymiana amora, opon i hamulców ?? Bo ramka dziwna, niektórym wytrzymuje kilku metrowe hopy a inni ją łamią jak zapałke. Dzięki za odpowiedzi. pzdr
Punx Not Dead !!!
-
- Kontakt:
Boruta jamam fajna ramke na spzredaz http://allegro.pl/item112840745_craftworks_frm125.html
]
i tanio!!!
]
i tanio!!!
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
kop signa freeride1 (1999zł) i narazie masz a ptem dozbieraj kase i kup uzywanego juniora i bedzie wypasiony rower (mowie wam krossy teraz sie polepszyly) albo dozbieraj 1000zl kup signa fr2i juz masz wypasiony rower ktory wystrzyma wszystko w freeride a jak sie nauczysz jezdzic to w dh tez!@!@ bo jak umiesz jezdzic to ten rower jest niedopolamania!@!@ sam bym se kupil no ale wiesz budrzet niski $$$$$$$$$$$ i co tu poradzic musze jezdzic na sztywniaku
tralalala:D sijjjcie mi zal.pl