Konfiguracja bika do FR i Streetu!
-
- Kontakt:
Konfiguracja bika do FR i Streetu!
Wiem, że duzo jest tego typu tematów, lecz kazdy chce wiedzieć co sądzicie o danej konfiguracji. Poprzez wasze opinie mogę popełnic mniej błędów, których później bym załował! Wiec na jesien zamierzam pozmieniac trochę w moim rowerku, wiekszość elementów i podzespołów zachowam z teraźniejszego bika. Bike słuzy do Freeridu i Streetu. Oto moja konfiguracja:
Rama: NS Bitch lub Suburban lub DC Pussy(teraz jest Pitbull)
Amor: teraźniejszy Marcok Z1fr
Korba: Truvativ Hussefelt z blatem 40T
Suport: Truvativ Gigapipe Team DH
Pedały: NS Leg Eaters
Obrecze 2x24" Double tracki
Piasty: przód NS Extreme 20mm, tył shimano 525(narazie zostaje)
Szprychy: po 1zł za sztuke(stykna, wiem bo teraz tak mam tylko że na 26)
Mostek: NS Radiator Elite Plus
Kiera: NS Mutha Hucka(skrócona)
Klamy: Avid FR-5 i Shimano LX
Manetka: Shimano Alivio
Gripy: no name(oks sa ;))
Hamulec przód: Black Box 203mm(zostaje)
Hamulec tył: Avid BB5 160mm(zostaje)
Sztyca: Accent(Do wymiany)
Siodło: Earthworks Couch(zostaje)
Przezutka: Altus(do wymiany, najlepiej krótki wózek)
Wolnobieg: Shimano LX 8(chyba)
Stery: na 1 cal DaBomb X10(wymiana na Da rector+gwiazdka przelotowa)
Opony: Nokian XXX(???) lub Gazzy 2,6 tył i przód 2,3
Detki: Najtańsze
Zacisk podsiodłowy: BBB
Mysle, że to wszystko, dajcie jakies sugestie, co zmienic, co zostawic, i najważniejsze, która rama, jestem za Bitchem ;}! Prosze o odp!!!
Rama: NS Bitch lub Suburban lub DC Pussy(teraz jest Pitbull)
Amor: teraźniejszy Marcok Z1fr
Korba: Truvativ Hussefelt z blatem 40T
Suport: Truvativ Gigapipe Team DH
Pedały: NS Leg Eaters
Obrecze 2x24" Double tracki
Piasty: przód NS Extreme 20mm, tył shimano 525(narazie zostaje)
Szprychy: po 1zł za sztuke(stykna, wiem bo teraz tak mam tylko że na 26)
Mostek: NS Radiator Elite Plus
Kiera: NS Mutha Hucka(skrócona)
Klamy: Avid FR-5 i Shimano LX
Manetka: Shimano Alivio
Gripy: no name(oks sa ;))
Hamulec przód: Black Box 203mm(zostaje)
Hamulec tył: Avid BB5 160mm(zostaje)
Sztyca: Accent(Do wymiany)
Siodło: Earthworks Couch(zostaje)
Przezutka: Altus(do wymiany, najlepiej krótki wózek)
Wolnobieg: Shimano LX 8(chyba)
Stery: na 1 cal DaBomb X10(wymiana na Da rector+gwiazdka przelotowa)
Opony: Nokian XXX(???) lub Gazzy 2,6 tył i przód 2,3
Detki: Najtańsze
Zacisk podsiodłowy: BBB
Mysle, że to wszystko, dajcie jakies sugestie, co zmienic, co zostawic, i najważniejsze, która rama, jestem za Bitchem ;}! Prosze o odp!!!
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
-
- Kontakt:
wywal przezutke, jak ma byc do fr to zrób jak ja juz nie mówie ze mam wlasnie bitch'a i z1fr tylko z przodu oponka z dobrą przyczepnoscią z tyłu slick czyli w twoim wypadku gazza na przód na tyl nokian xxx, do dziwki dodają zacisk podsiodłowy, stery bym brał pigi a nie da rectory mialem ten sam problem i dylemat i stanęlo na pigach pozatym jak poszukasz to znajdziesz pigi z gwiadką przelotowa w zestawie czyli pigi chyab BMX a do da bombów musiałbys dokupic, a taki cały zestaw fsa kosztuje ok 35zł. gripy bym dał przykręcana od nich tez duzo zalezy i nieryzykowałbym ze ci na trasce w deszczu albo sniegu nagle zaczną sie gripy kręcic...
ja mam singla z przelozeniem 32:16 i jest wystarczająco na street, na zjazdy na rozpęd do dropów i chopek i na zwykła jazde gdziez w terenie licząc podjeżdzanie bo to lubie, wiec nie ładowałbym przezutki.
brolly3 skoro chce zachowac podzespoły z pitbula to nie bedzie mial siana i chęci kupowac metropolisa nie?? pozatym logiczniej by bylo nie sprzedawac tego i kupowac nowy skoro tu ma niektóre czesci lepsze.
pozdr.
ja mam singla z przelozeniem 32:16 i jest wystarczająco na street, na zjazdy na rozpęd do dropów i chopek i na zwykła jazde gdziez w terenie licząc podjeżdzanie bo to lubie, wiec nie ładowałbym przezutki.
brolly3 skoro chce zachowac podzespoły z pitbula to nie bedzie mial siana i chęci kupowac metropolisa nie?? pozatym logiczniej by bylo nie sprzedawac tego i kupowac nowy skoro tu ma niektóre czesci lepsze.
pozdr.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
-
- Kontakt:
PawianBiker Dzieki, chyba zrobie jak mówisz, gwiazde przelotową w pitbullu juz mam ;), gripy też mam przykrecane ;]. Co do ss sie zastanowię. A masz może fotrki bika?? Jestem ciekaw jak wygląda.brolly3Nie kupie metropolisa bo jezdze również fr i sporadycznie DH ;P. Co do kiery to moze i bym zmienił, ale pure jest ciezka, a na wadze mi równiez zalezy ;D. Proszę dalej pisac !
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
narazie fotek niemam dobrych tylko jakies gówno z komórki, ale dam do podpisu jak bede mial.
kire hmm pure ciezka i wytrzymała ale inne tez sa dobre ze stajni ns'a, bierz tą co napisales i tyle.
a gdzie ty mieszkasz? to moze zoabvczysz bika albo przejedziesz sie na ss:P
mniejsza jakby cos pytaj po to jest forum nie??:D
kire hmm pure ciezka i wytrzymała ale inne tez sa dobre ze stajni ns'a, bierz tą co napisales i tyle.
a gdzie ty mieszkasz? to moze zoabvczysz bika albo przejedziesz sie na ss:P
mniejsza jakby cos pytaj po to jest forum nie??:D
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
Manitou Travis
24 cale
-
- Kontakt:
Ja mam tez rower street dirt i freeride ;] zrobilem dzis singla i mam 38 z przodu 18 z tylu i troszke chyba za ciężko gdybym mial z przodu 34 bylo by ok amorka mam drop offa jak go dopompujesz na streeta dobry a spuszczasz i jezdzisz fr ;d no i jak dla mnie kola 24 są syfiaste jak dla mnie to weź 2x 26 ...
-
- Kontakt:
PuzelNo zostawie na początek 26, a potem zmioenie na 24 może, co do singla to mam pare zasrtrzezen, ale sobie to jeszcze przemyslę. Mam takie pytanie, bo co chwile sypia mi sie suport i mam zamiar wymienic korbe i suport na korbe 3 czesciowa(BMX), zastanawiam sie nad Rebornem Cobra, lecz podobno sypia sie suport, proszę mi cos podpowiedziec, jaka dobra, ale niedroga korba BMX(pod mufe MTB).
-
- Kontakt:
moze wejdż na www.bmxforever.pl tam cos znajdziesz pod euro bb
a cobra ee raczej bym tego nie brał na początku chialem ale stwierdzielm ze ciezkie gówno, i jak sie posypie to trudno bedzie o czesci, no wiadomo poszedłbym zeby mi dorobili no ale...
a cobra ee raczej bym tego nie brał na początku chialem ale stwierdzielm ze ciezkie gówno, i jak sie posypie to trudno bedzie o czesci, no wiadomo poszedłbym zeby mi dorobili no ale...
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
Manitou Travis
24 cale
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
PawianBiker nie nie kurwa wedlug mojej miary. Tylko wedlug wagi sklepowej. Wiec prosze bez pierdolenia. A ja chce zlozyc bike do 4x ktory bedzie wazyl 11 kg? hahaha, ale sie pochwalilem jezuuu. I jeszcze tak btw. Moj bike do streetu dstr street amor 2x 24" kroba reborna kiera pure mostek bmx stalwoe ss itp. Wszystko jak najciezsze w kolach mam po 2 detki. Wazy 14,5kg. (tak tez jestem zdzwiony)
Ssij pento
-
- Kontakt:
freedAmora Z1FR3 zostawie, koła narazie niech sa 26, a potem zmienie na double tracki 24", moze bedzie ss, nie czytałeś dokładnie mojego topicu, po co mi piasta novateca, jak mam nowego NS-a, który sie idealnie spisuje ;P