Ciagly problem z przezutka.Ocencie pomys
Ciagly problem z przezutka.Ocencie pomys
Siema
Caly czas mam problem z tylna przezutka. Ostatnio mialem jakiegos podszykowanego makro-zloma i przez kilka miesiecy ostrzejszej jazdy polamalem 3 acerki. Teraz kupilem signa i nie dosc ze wyrwalem to cos do regulacii napiecia linki przy Alivio to jeszcze w manetce polamalem taki plastik, ktory trzyma linke bo zamocno zakrecilem barspina.
Wpadlem na pomysl zeby z tylu sruba ustawic ta alivio na ktorys bieg i niech tak sobie bedzie na jednym jednak z przodu chcialbym zostawic 2 biegi. Czy to dobry pomysl? I czy mozliwe jest wtedy zalozenie rotora do przedniego i tylnego hamulca a linke od przedniej przezutki poscic przez dziurawa gwiazdke??
z gory dzieki za pomoc
kermittt
Caly czas mam problem z tylna przezutka. Ostatnio mialem jakiegos podszykowanego makro-zloma i przez kilka miesiecy ostrzejszej jazdy polamalem 3 acerki. Teraz kupilem signa i nie dosc ze wyrwalem to cos do regulacii napiecia linki przy Alivio to jeszcze w manetce polamalem taki plastik, ktory trzyma linke bo zamocno zakrecilem barspina.
Wpadlem na pomysl zeby z tylu sruba ustawic ta alivio na ktorys bieg i niech tak sobie bedzie na jednym jednak z przodu chcialbym zostawic 2 biegi. Czy to dobry pomysl? I czy mozliwe jest wtedy zalozenie rotora do przedniego i tylnego hamulca a linke od przedniej przezutki poscic przez dziurawa gwiazdke??
z gory dzieki za pomoc
kermittt
No to wyjebie ja jutro ale ma znaczenie czy zostawie cala kasete i ustawie na 1 tryb czy wywale wszystkie pozostale i zostawie ten jeden? I wlasnie o to mi chmielu chodzilo bogdzies tak slyszalem ze mozna ale wydawalo mi sie ze to wogole nie zda egzaminu:)
dzieki
dzieki
[url=http://www.pinkbike.com/photo/1202554/]Mega zimowa fota:D:D:D[/url]
-
- Kontakt:
kermitttJa rozjebałem przeżutke, to sie wkur**rzyłem i zdjałem konika i linke i inne pierdoły i skróciłem łańcuch i na kasecie ustawiłem go tak, aby był równiutko z przednim blatem(u mnie 5 bieg) łańcuch dla lepszej pracy napiąłem napinaczem i narazie działa ;P. Nie wiem czy tak zostanie ss czy kupie przezutke, nara pojezdze na singlu ;)!
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
W tylnej przeżutce zostaw kawałeczek linki tak, żeby oparł się łebkiemo ten regulatorek i już masz 4 biegi do dyspozycji... troche to niewygodne bo porętełkiem z tyłu na postoju zmieniasz biegi ale idzie przywyknąć... Ja tak pół roku jeździłem.. Jednak jak już musisz mieć przeżutkę to wywal przednią , załóż coś lepszego na tył a jeśli musisz barspinić to umieść taką manetkę jak w starych kolarkach były na tylnym widelcu/górnej rurze ramy i po kłopocie...
pozdro 4 all
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
GG:8899894
Ja tam jezdze z przezutka tylna i niemam zadnych problemow. Kiedys po glebie zakrecilo si poltorej barspina i pancerz popekal ale teraz jak wstawilem lepszy to mowy niema zeby cos sie stalo. Linke dajesz dluga i krecisz co chcesz, tylko to faktycznie tak sobie wygloda ale mi tam nieprzeszkadza w nicczym. A jesli Ci rozwala sie ciagle przezutka to zaleznie od tego jak to sie dzieje albo masz ja zle wyregulowana albo zabierasz sie za zbyt duze morki...