najmocniejsza korba ??
najmocniejsza korba ??
jaka jest wedlug was najmocniejsza korba na świecie? chodzi mi o coś takiego, co jak kupie nie będę musiał zmieniać. Isis'y raczej odpadają bo za duzo sie nasluchalem o rozwalonych korbach czy supportach. Chodziło by mi o coś na x-type albo hollowtech II. Jak dla mnie największymi kandydatami są race face diabolus i shimano saint, i po przeczytaniu opini na mtbr.com skłaniałbym się do tego drugiego. Co wy o tym sądzicie ?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
KosHmar
Pyta sie człowiek o najlepsze korby na świecie do FR a tu pisze Ci np.
Hope
Jakies BMX'owe chyba najwiecej wytrzymaja..... Ja jezdziłem na Alivio to sie pogieła jak banan ;]
a może niech sobie kupi hussefelta, bo po co przepłacać no nie ?
a zaraz ktoś napisze e nie kupuj bo za drogie, kup sobie acere na kwadrat bo KUMPEL MOJEGO KUMPLA jeździ na takiej już 3 lata i nigdy nawet nie musiał odkręcać.
Taki mały bulwers co do ludzi z dhzone
Pyta sie człowiek o najlepsze korby na świecie do FR a tu pisze Ci np.
Hope
Jakies BMX'owe chyba najwiecej wytrzymaja..... Ja jezdziłem na Alivio to sie pogieła jak banan ;]
a może niech sobie kupi hussefelta, bo po co przepłacać no nie ?
a zaraz ktoś napisze e nie kupuj bo za drogie, kup sobie acere na kwadrat bo KUMPEL MOJEGO KUMPLA jeździ na takiej już 3 lata i nigdy nawet nie musiał odkręcać.
Taki mały bulwers co do ludzi z dhzone
panowie zauważcie że niema najmocniejszej korby na świecie, w sensie niemożna takiego porownania zrobic bo jest ono bezsensu, gdyz osobiście uważam ze kazda korbe bez wiekszego wysilku da rady zniszczyc, i obojetne czy przypierdzielisz rf czy rpm w drzewo i tak pokrzywisz blat, a moze nawet korbe, no niema siły to tylko materiał, ktory zawsze niebedize idealny,
Ja mam Diabolusa. Waze 100 kg i korba jest idealnie prosta.
Minusem jest słabe uszczelnienie łożysk w pakiecie i to własnie mi sie wysypało i zmusiło do kupna nowego pakietu za 200 zł.
Ale juz niedługo nie będzie to problem bo będziemy mieli w polsce dystrybutora zamienników i będzie mozna kupić zastępcze łozyska do X-type i Hollowtech II za ok 70-100 zł z wymianą.
Pozdrower
Minusem jest słabe uszczelnienie łożysk w pakiecie i to własnie mi sie wysypało i zmusiło do kupna nowego pakietu za 200 zł.
Ale juz niedługo nie będzie to problem bo będziemy mieli w polsce dystrybutora zamienników i będzie mozna kupić zastępcze łozyska do X-type i Hollowtech II za ok 70-100 zł z wymianą.
Pozdrower
motomyszmam dokładnie ten sam problem ze swoim diabolusem, wysypalo sie uzczelnienie łozyska - plastik sie rozlecial...ale dorobilem u znajomego cos takiego jak ten plastik tyle ze z metalu:P i sie sprawdza:p a łozysko samo w sobie jest uszczelnione i ten plastik to bardziej wizualna osłona niż jakas uszczelka:)
No ale i tak musze sprowadzic sobie nowy support bo na dluzsza mete obawiam sie ze ta blaszka tez sie wysypie:|
No ale i tak musze sprowadzic sobie nowy support bo na dluzsza mete obawiam sie ze ta blaszka tez sie wysypie:|
www.feel-free.pl
-
- Kontakt:
Diabolus - bardzo drogi , bardzo sztywny
NS DH - bardzo lekkie, bardzo sztywne, bardzo mocne i tanie!
Mrp Bones - Niesamowicie mocne i ciezkie, drogie wpizdu, gniazdo lubi sie wyrobic ;/
Ja bym zapodal ns dh z uwagi na niesamowita sztywnosc i moc wzgledem wagi i swietna cene uzywek w dobrym stanie!
NS DH - bardzo lekkie, bardzo sztywne, bardzo mocne i tanie!
Mrp Bones - Niesamowicie mocne i ciezkie, drogie wpizdu, gniazdo lubi sie wyrobic ;/
Ja bym zapodal ns dh z uwagi na niesamowita sztywnosc i moc wzgledem wagi i swietna cene uzywek w dobrym stanie!
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com