Zawody Dh w Szczyrku
Basia najłatwiej to autem przez katowice autostradą pózniej przejezdzsz przez bielsko dwupasem i dalej masz praktycznie prosta droge (na duzym skrzyżowaniu w buczkowicach w prawo jadąc od bielska) do szczyrku.
opcja 2 jak nie masz auta to pociagiem do bielska a własciwie troche dalej do buczkowic (kierunek żwywiec). i z buczkowic masz juz 4km pod sama kolejke (niestety pod górke:/)
opcja 2 jak nie masz auta to pociagiem do bielska a własciwie troche dalej do buczkowic (kierunek żwywiec). i z buczkowic masz juz 4km pod sama kolejke (niestety pod górke:/)
właśnie wróciłem było super tylko slisko w 1 miejscu przed duzym dropem (deski) kolega miał tam wypadek odjechał mu tył na korzeniu i wpadł slajdem na dropa dywan (ponieważ był nie przybity) równiez odjechał. zaliczył otb i face planta (nic mu nie jest). poza tym traska jest ok pogoda dopisała.
jedyny mankament to turyści którzy chodzą trasą DH !!!! nie w miejscach gdzie sie krzyżuje ze szlakami tylko wycinka specjalnie dla rowerów także krzycie po nich zeby wiedzieli ze ntam jest trasa dh. było sporo osób jezdzacych. ale mało osób jezdziło na trasie (mówie do godziny 14) większośc jechała na szczyt i trasy nie trenowali.... było kilku wymiataczy wszystko fulle no moze z 4 sztywniaki :)
no to by były moje wrazenia po skrzycznym
jedyny mankament to turyści którzy chodzą trasą DH !!!! nie w miejscach gdzie sie krzyżuje ze szlakami tylko wycinka specjalnie dla rowerów także krzycie po nich zeby wiedzieli ze ntam jest trasa dh. było sporo osób jezdzacych. ale mało osób jezdziło na trasie (mówie do godziny 14) większośc jechała na szczyt i trasy nie trenowali.... było kilku wymiataczy wszystko fulle no moze z 4 sztywniaki :)
no to by były moje wrazenia po skrzycznym
Ja też właśnie wróciłam, bawiłam się bardzo dobrze.
Trasa ogólnie fajna, ale bardzo rozjeżdzona w niektórych miejscach. Wymiataczem nie jestem, ale bardzo starałam się by z zjazdu na zjazd poznawać coraz lepiej trasę.
Jeśli chodzi o dropy to nie próbowałam, bo zależało mi żeby cało i zdrowo wrócić do domu :)
Pogoda dopisała i mam nadzieję, że tak samo będzie 9 lipca.
Myślałam, że trasa będzie oznaczona, niestety nie, więc kilka razy zboczyłam z kursu :)
Trasa ogólnie fajna, ale bardzo rozjeżdzona w niektórych miejscach. Wymiataczem nie jestem, ale bardzo starałam się by z zjazdu na zjazd poznawać coraz lepiej trasę.
Jeśli chodzi o dropy to nie próbowałam, bo zależało mi żeby cało i zdrowo wrócić do domu :)
Pogoda dopisała i mam nadzieję, że tak samo będzie 9 lipca.
Myślałam, że trasa będzie oznaczona, niestety nie, więc kilka razy zboczyłam z kursu :)
Magda od Mongoosa
Heh to sie ciesze że wypad sie wam udał. No ja planowałem przez tydzień pojechać do Szczyrku an dwa dni ale raczej to nei wypali bo kumpel nei da rady a samemu sie mi nie chce jechać :/ No bede liczył na jakiś inny trening moze rzeczywisćie sztyca w góre i jazda wyjade sobie o szóstej :P i bed tam od 10.00-10.30 no i sobie pojeźdze tak co 16.00-17.00 i potem in da house :P
http://www.team.hadronsport.com/
tez bylem wczoraj i mimo ze w kilku miescach bylo naprawde slisko to zajebiscie sie jezdizi na tej trasie... bardzo mi sie podoba.
ktos pisal wyzej o turystach... faktycznie wlaza pod kola i trzeba uwazac - szczytem byl koles ktorego prawie zgarnolem jka sobie na srodku trasy buta wiazal:|
Czas zjazdu? hmmm... mysle ze we wczorajszych warunkach bylo jakies 3,5 - 4min ale to tak na oko bo nie mierzylem stoperem.
ktos pisal wyzej o turystach... faktycznie wlaza pod kola i trzeba uwazac - szczytem byl koles ktorego prawie zgarnolem jka sobie na srodku trasy buta wiazal:|
Czas zjazdu? hmmm... mysle ze we wczorajszych warunkach bylo jakies 3,5 - 4min ale to tak na oko bo nie mierzylem stoperem.
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
A ja się co chwilę gubiłem na niej:PP I stwierdziłem, że sobie pozjeżdżam za starych dobrych czasów niebieskim:PP Znowu planuję pojechać do Szczyrku na dłużej, ale narazie nadgarstek nie nadaje się do użytku, ponadto zbliża się okres składania papierów nw uczelnie:)
no risk no fun
http://tiny.pl/5mc4
http://tiny.pl/5mc4