Tuning Mozo Summit / blagam o odpowiedz

s3inn
Kontakt:

Tuning Mozo Summit / blagam o odpowiedz

Post autor: s3inn »

Czy wie ktoś jak stuningowac amora przedniego Mozo Summit?
!^_BYKU_^!
Kontakt:

Post autor: !^_BYKU_^! »

kup se neona pomaluj na rózowo i naklej orginalna naklejke z marzocchi i bedziesz miał taki lans ze szkoda gadac
My bike:
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

!^_BYKU_^! spokojnie, nie widzisz że koleś jest nowy ??

s3inn na tym forum obowiązuja pewne zasady, jedną z nich to przed założeniem tamatu, trzeba sprawdzić w szukaj (masz u góry w takim panelu), jeżeli nie ma w szukaj to możesz założyć temat.

W tym przypadku Ci sie upiekło bo takiego tematu pewnie nie ma :]
Ale jeżeli już pytasz jak stuningować amora przedniego Mozo Summit to może daj też jakieś fotki czy opis co tam sie znajduje w środku.

I przede wszytskim jeżeli chcesz go tuningować, to Ty musisz go rozebrać zobaczyć co tam da sie zrobić - o ile coś sie da.

A właświe to co Ty chcesz w nim tuningować ?
s3inn
Kontakt:

No wiec tak.. to jest ten summit 102mm i chcialbym żeby jakoś lżej chodził.. pod lewa pokrywka ma pusta komore z powietrzem, pod prawa przykrywka ma sprężyne w smarze a od dołu po oby dwóch stronach ma imbusy.. błagam o pomoc bo chwiliowo nie mam kaski na naprzyklad duro a chce cos zdziałac z tym
s3inn
Kontakt:

btw byku !^_BYKU_^! weź sie uspokoj. ja nie chce mieć pimpmachine tak jak ty tylko normalnego amora.. oO
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

hmm nie wiele zrobisz , a konkretna zmiana czyli sprezyny na bardziej miekka moze byc nie oplacalna juz , czysc go to najwazniejsze , mozesz wlac na golen ze sprezyna z 5-10ml oleju , ale ogolnie to nic z nim nie zrobisz
www.mm-foto.pl
!^_BYKU_^!
Kontakt:

Post autor: !^_BYKU_^! »

ja jak miałem rst to ściagałem dolne lagi i wlewałem do nich troche oleju z kosiarki wybierał dobrze ale dobic go szło z małego krawężnika;/;/
My bike:
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
HuGOn
Kontakt:

Post autor: HuGOn »

brinoxem i bedzie chodzil lzej , na mojego rst do xc dziala :P
s3inn
Kontakt:

Jeszcze jakieś porady? I tak wogóle to gdzie moge taka sprężyne do amora kupic? widzial ktos do mozo summita na allegro naprzyklad
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

taaa nie maja co robic tylko do takiego gowienka sprezyny beda specjalnie ;]

musisz od czegos innego dopasowac poprostu , tudziesz zamowic poprstu w zakladzie gdzie takie robia ( lepiej opcja 1 ;] )
www.mm-foto.pl
Gość

Post autor: Gość »

wookie85 pisze:taaa nie maja co robic tylko do takiego gowienka sprezyny beda specjalnie ;]

musisz od czegos innego dopasowac poprostu , tudziesz zamowic poprstu w zakladzie gdzie takie robia ( lepiej opcja 1 ;] )

często do amorów pasują sprężyny od innych widelcy... jeżeli masz golenie 28,6 mm to mozesz pchac sprężyny od rst, rock shox j1,j2,j3,j4 i innych amorow ktore maja taką samą średnicę goleni a olej ? sam polecam Castrol GTX Magnatec 10 W ....sam na takim jezadze i jest git :D
ODPOWIEDZ