Oznaczanie tematów...

Jaca
Kontakt:

Oznaczanie tematów...

Post autor: Jaca »

Cześć,

w związku z tym, że raz na jakiś czas zalewa nas fala tzw. "tematów z dupy" i nawet apele wtedy nie pomagają, przeszedł mi przez myśl taki pomysł - może dałoby się zrobić przy każdym temacie taką opcję (przycisk, czy pole wyboru, czy jeszcze coś innego), za pomocą której użytkownicy sami oznaczaliby temat jako niestosowny? Dzięki temu moderatorzy mieliby wskazane konkretne tematy, a po zapoznaniu się z ich treścią decydowaliby o ich dalszym losie i ewentualnie usuwali oznaczenie takowego tematu.

Pomysł jest o tyle dobry, że wprowadziłby swego rodzaju demokrację na forum (decydowałby ogół, a nie tylko konkretna górupa osób), jednocześnie usprawniając działanie samych moderatorów (chyba lepiej przejrzeć wytypowane tematy, niż pieprzyć się z przeglądaniem każdego po kolei).

Jedyna wątpliwość - nie wiem jak wykonanie od strony technicznej, nie znam się na takich paściach... pewnie się da, ale moze być duuużo roboty.

aha - argument, że dzieciaki zaczną się zabawiać i zaznaczać byle temat jest na dłuższą metę nieprzekonujący, gdyż po pewnym czasie to się po prostu ludziom znudzi i będą uzywać tylko wtedy gdy konieczne (wierzymy w rozsądek forumowiczów, prawda?)

Jeszcze jedno - lista tematów do wywalenia mogłaby być dostępna dla ogółu.

pozdr
Konradek
Kontakt:

Post autor: Konradek »

pomysł jak dla mnie fajny, tylko ciekawe czy do wykonania ??
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
Matys HIPNO
Kontakt:

Post autor: Matys HIPNO »

no pomysł według mnie spoxxxik tylko czy sie przyjmie ??
gal anonim
Kontakt:

Post autor: gal anonim »

ale żeby ta opcja była dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników
gg --->7423954<---gg
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Zacznijmy od tego, że na tym forum nie ma działających moderatorów..... i to jest największy problem. Jak jest już ta wybrana grupa osób to niech ona o tym decyduje jednak, żeby mogli o tym decydować powinni od czasu do czasu uruchomić forum i przejżeć co się dzieje czego w ostatnim czasie nie doświadczamy....
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

ee... a wiec nie dojsc ze toczyla by sie dyskusja w temacie to jeszcze trzeba by sprawdzac jak ludzie oceniaja ten temat i decydowac czy mozna usunac.. ? rozumiem ze chcecie dobrze ale hmm... nie bardzo mi sie to widzi. nawet nie mam pomyslow jak cos takiego mozna by wykonac..

Xxsin: a odnosnie moderatorow... sa wakacje, troche lozniej ;) w razie czego piszcze do mnie :P
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

hmm, opisałem co i jak, ale forum dało dupy i się nie wysłało... ogólnie chodzi o wygodę dla modów, a nie komplikowanie, mod widzi, że temat ma złą opinię, to wchodzi, i kasuje, opru/ócz tego sam przecież może coś wywalić jak nie pasi, nie?

co do wykonania - na stronie głównej forum odnośnik do listy naznaczonych tematów, a samo pole wyboru, albo jakiś przycisk tuż obok nazwy tematu.

powiedzmy, że za jedno wciśnięcie temat dostaje jeden punkt i te punkty się zbierają... po skasowaniu temat automatycznie znika z listy.
ODPOWIEDZ