jaki suport na kwadrat ?

KnockeR
Kontakt:

jaki suport na kwadrat ?

Post autor: KnockeR »

Trzeszczy mi wkład suportu... napaliłem się na dartmoora Hard - Bar ale okazało się, że moja korba race face prodigy jest na kwadrat :( Jaki polecacie mocny dobry suport tak do 160 zł na kwadrat ? I może głupie pytanie co może się stać dalej z tym moim starym suportem jeśli nadal go będę katował rozleci się czy tylko mocniej będzie trzeszczał, bo jeździ się niby tak samo tylko to trrzeszczenie denerwuje ?? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
dh-misiek
Kontakt:

Post autor: dh-misiek »

jak będzie tak dalej jeździł to albo go złamiesz albo zajedziesz kup sobie kinexa jest mocny i tani ja go katowałem przez 1 sezon w fr i dalej się trzymał.
FrEeRiDe :)
Przemooo_DH
Kontakt:

Post autor: Przemooo_DH »

to ze trzeszczy to moze być wina tego ze masz nienasmarowany kwadrat i odkreconą korbe. doredz ją na mase jakims dobrym kluczem z jakąś przedluzką w postaci metrowej rurki:D, powinno pomóc
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=106091
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

jak trzeszczy to znaczy że się kwadrat zjebał. tak siedzieje. co się moze stać to niewiem. ale pewnie się rozgwintuje bardziej. najlepiej sprzedaj korbe i kup hussefelt i hardbar. pzdr
Quba_-_GT
Kontakt:

Post autor: Quba_-_GT »

ja kupiłem suport za 20 zł i sie trzyma przy ostrej jezdzie... zalezy jak jezdzisz jak spokoje i na słabszym poziomie to ci starczy taki za 20zł
Koło 24 na tył naObreczyDartmoorBlizzard szprychy dt piasta shimano m475 tanio!gg:6294842
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

Lisek-Tm sorki, ale pier..dolisz głupoty....

KnockeR jeżeli tylko trzeszczy to wydaje mi się że wystarczy zrobić przegląd mufy suportowej( odkręcasz pedała, ściągasz korby, wyciągasz pakiet...wszystko czyścisz w środku, dajesz na wszystkie połączenia gwintowane smaru, na kwadrat pakietu też dajesz smaru i wszystko składasz)

a jeżeli ten twój pakiet ma również luzy to proponowałbym zakup pakietu SHIMANO LX, bądź poszukać nowych, z poprzednich lat XT ewentualnie XTR....ale będzie Ci baaardzo ciężko te dorwać
FR-SHOP
Kontakt:

Post autor: FR-SHOP »

ja mialem lx zajefajny tylko srubka zostala tam i juz nie nadaje sie do jazdy polecam
ODPOWIEDZ