jaki suport na kwadrat ?
jaki suport na kwadrat ?
Trzeszczy mi wkład suportu... napaliłem się na dartmoora Hard - Bar ale okazało się, że moja korba race face prodigy jest na kwadrat :( Jaki polecacie mocny dobry suport tak do 160 zł na kwadrat ? I może głupie pytanie co może się stać dalej z tym moim starym suportem jeśli nadal go będę katował rozleci się czy tylko mocniej będzie trzeszczał, bo jeździ się niby tak samo tylko to trrzeszczenie denerwuje ?? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Lisek-Tm sorki, ale pier..dolisz głupoty....
KnockeR jeżeli tylko trzeszczy to wydaje mi się że wystarczy zrobić przegląd mufy suportowej( odkręcasz pedała, ściągasz korby, wyciągasz pakiet...wszystko czyścisz w środku, dajesz na wszystkie połączenia gwintowane smaru, na kwadrat pakietu też dajesz smaru i wszystko składasz)
a jeżeli ten twój pakiet ma również luzy to proponowałbym zakup pakietu SHIMANO LX, bądź poszukać nowych, z poprzednich lat XT ewentualnie XTR....ale będzie Ci baaardzo ciężko te dorwać
KnockeR jeżeli tylko trzeszczy to wydaje mi się że wystarczy zrobić przegląd mufy suportowej( odkręcasz pedała, ściągasz korby, wyciągasz pakiet...wszystko czyścisz w środku, dajesz na wszystkie połączenia gwintowane smaru, na kwadrat pakietu też dajesz smaru i wszystko składasz)
a jeżeli ten twój pakiet ma również luzy to proponowałbym zakup pakietu SHIMANO LX, bądź poszukać nowych, z poprzednich lat XT ewentualnie XTR....ale będzie Ci baaardzo ciężko te dorwać