Josh Bender..komercyjne gowno
Josh Bender..komercyjne gowno
http://josh.bender.17m.drop.patrz.pl NIC DODAC NIC UJAC
to jest z disordera,jeśli teraz to odkryłes to gratuluje.
Ps: jeśli według Ciebie komercją jest kilkukrotne nieudane próby zlondowania dropa 17 metrów (respekt) to chyba coś Ci sie pomieszało,a może widziałes skaczącą tam Shakire i Britney :P <lol>
Ps: jeśli według Ciebie komercją jest kilkukrotne nieudane próby zlondowania dropa 17 metrów (respekt) to chyba coś Ci sie pomieszało,a może widziałes skaczącą tam Shakire i Britney :P <lol>
http://www.pinkbike.com/photo/828176/
http://www.pinkbike.com/photo/912573/
= Evil =
= Evil =
Bielik
wiesz mnie tak latanie na sprzecie za grube okolo 30 000tys. zl. nie jara mnie.. jest milion innych riderow,ktorzy by za mniejsza kase jaka bender dostal lepiej skakali... bo nie uwazam,ze bedner to taki sportowiec..owszem ja bym sie w zyiu nie odwarzyl,no w sumie na taki sprzecie i z takimi zabezpieczeniami,ale uwazam ze jest milion innych riderow,ktorzy sa na pewno lespi od bendera
wiesz mnie tak latanie na sprzecie za grube okolo 30 000tys. zl. nie jara mnie.. jest milion innych riderow,ktorzy by za mniejsza kase jaka bender dostal lepiej skakali... bo nie uwazam,ze bedner to taki sportowiec..owszem ja bym sie w zyiu nie odwarzyl,no w sumie na taki sprzecie i z takimi zabezpieczeniami,ale uwazam ze jest milion innych riderow,ktorzy sa na pewno lespi od bendera
][)) ][_][ \\// ([]) ][_,
Jasne ,że jest wiele bikerów technicznie lepszych od Bendera ale on wali zdecydowanie największe dropy, które sa tylko w nocnych koszmarach tych "innych" bikerów :) - ten koleś to legenda wiekszość doświadczonych riderów sie na tym wychowała wiecej ich sprzeciw jest zrozumiały,
A to ,że ma rower za x kasy to dla mnei zupełnie zrozumiałe, mając na uwadze to co trzaska na tym.
no chyba ,że myślisz ,że dałby rade na poincie i duro :P lol
A to ,że ma rower za x kasy to dla mnei zupełnie zrozumiałe, mając na uwadze to co trzaska na tym.
no chyba ,że myślisz ,że dałby rade na poincie i duro :P lol
http://www.pinkbike.com/photo/828176/
= Evil =
= Evil =
O kurwa,czlowieku z choinki sie urwales czy jak,zastanow sie 100 razy zanim napisesz jakiego posta tutaj albo jak to nie pomoze to i milion, w tym momencie pierdolnales najwieksza glupote w swoim zyciu. Zacznijmy od tego,ze to bylo x lat temu walony ten gap i to byl wyczyn przezkoazk pomimo ,ze go nie ustal. kolejnym faktem jest jak zamierzasz stylowo peirdolnac 17m dropa sorry sksok z pionwej sciany na ladowanie o lekkiej pochylosci, nie ma **** zebys polecial to stylowo kazdy bedzie lecial to tak samo,Bender to jest legenda on wprowadzil na wyzyny ten sport i mtb wiele mu zawdziecza. co do roweru kurwa,zazdrosc no ja pierdole,ej no luchaj rozkminimy ci takie cos i idz pierdolnij gdropa 17m czlowieku,typoy polaczek,ktorego zazdrosc zrzera,nic tobie do tego kto i jak jedzi na jakiej klasy sprzecie a jezeli mowisz ze pierdolniesz np na moim boitchu z dejotem dropa 10m to kaman przyjade do ciebie i mas to zrobic skoro taki kozak jestes.Zal mi takich ludzi jak ty.
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
www.tapeclothing.com
film jest stary jak świat i fakt że wtedy nikt poza benderem na takie dropy sie nie decydował. Fakt że skakał, ze miał odwagę, ale niestety umiejętności zero - widać że za każdym razem od samego początku leci na tylne koło i w momencie lądowanie rower jest prawie prostopadle do gruntu, a powinien być równolegle - bez szans na utrzymanie się.
Teraz bendera już nigdzie nie widać, a inni goście skaczą o wiele większe dropy i to takie gdzie trzeba wylądować dokładnie w określonym miejscu, na co bender w zyciu by się nie zdecydował ... latają w dodatku w pięknym stylu.
Teraz bendera już nigdzie nie widać, a inni goście skaczą o wiele większe dropy i to takie gdzie trzeba wylądować dokładnie w określonym miejscu, na co bender w zyciu by się nie zdecydował ... latają w dodatku w pięknym stylu.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Oj JokeR, czy ja napisałem że bym to skoczył? napisałem tylko co według mnie Bender robił źle, a to może napisać każdy kto ma jakieś pojęcie o skakaniu i wie jak sie zachowuje rower w różnych sytuacjach.
Skakanie z dropów zdarza mi się bardzo rzadko, ale wystarcza mi to by stwierdzić jak się to robi prawidłowo.
Skakanie z dropów zdarza mi się bardzo rzadko, ale wystarcza mi to by stwierdzić jak się to robi prawidłowo.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
heh ciekawią mnie wypowiedzi innych :0 przy dropie 16 metrow chyba ciezko określić po jakim nachyleniem jest lądowanie i ustawić rower idealnie na 2 koła.. Przedewszystkim wielką role odgrywa tu adrenalina i wiele zeczy nie da sie zrobić precyzyjnie :) Dlaczego wszyscy znają Bendera ? Bo był w swoich latach najlepszy i jeden z niewielu ludzi uprawiających ten sport i nie wkorwiajcie mnie wypowiedziami ze skoczyl to za x kasy itp bo jestem pewny ze bys nie skoczylibyscie tego nawet za duzo wiecej.. Z tego co wiem to Bender szykuje jeszcze większego dropa wiec pozostaje tylko czekać
2 sprawy: Bender, niestety mimo swojej odwagi spadal jak worek - i moim zdaniem nie mial dobrej techniki. Co nie zmienia faktu ze go nie szanuje, bo jaja mial na pewno.
Z drugiej strony mamy rajdera z moim zdaniem o wiele lepsza technika, a podobnie wiekowego czyli Wade'a Simmonsa ktory w ktorejs czesci Kranked - jak dobrze pamietam - pokazuje jak zrobic podobnego dropa i wyladowac bardzo miekko.
Natomiast caly czas nie rozumiem tematu - komercyjne gowno... posralo kogos? :-)
Z drugiej strony mamy rajdera z moim zdaniem o wiele lepsza technika, a podobnie wiekowego czyli Wade'a Simmonsa ktory w ktorejs czesci Kranked - jak dobrze pamietam - pokazuje jak zrobic podobnego dropa i wyladowac bardzo miekko.
Natomiast caly czas nie rozumiem tematu - komercyjne gowno... posralo kogos? :-)
tyle ile wiem to Bender niedawno zjebał sie z 10metrowego dropa gdzie zrobil cos sobie z kregoslupem ....zrodlo ... hmm chyba HCFR :)
Wiec prawdopodobnie nie szykuje zadnego wiekszego dropa.
A co do lądowania na dwa koła :D:D ... inni lepsi technicznie skaczą np na Konach przy np ok 190mm skoku z przodu a z tylu 160 z eleganckią geometrią a Bender musi na tym swoim wyjebany rowerze przy 300mm skoku z gdziwną geometrią zaprojektowaną tylko do tego aby on przezyl spadając z takiej wysokosci. Noi wez na takim rowerze wyląduj perfect ;/
Wiec prawdopodobnie nie szykuje zadnego wiekszego dropa.
A co do lądowania na dwa koła :D:D ... inni lepsi technicznie skaczą np na Konach przy np ok 190mm skoku z przodu a z tylu 160 z eleganckią geometrią a Bender musi na tym swoim wyjebany rowerze przy 300mm skoku z gdziwną geometrią zaprojektowaną tylko do tego aby on przezyl spadając z takiej wysokosci. Noi wez na takim rowerze wyląduj perfect ;/
Ja pierdole, ludzie!
Niemalze wszyscy w tym temacie pierdola bez sensu. Dlaczego? Juz tlumacze:
1. Jesli uwazacie ze Bender nie ma techniki, to zastanowcie sie, w jaki sposob mozna skoczyc tak duzego dropa, niemalze bez rozpedu (to tez ma znaczenie, przy duzej predkosci sily rozkladaja sie zupelnie inaczej, w tym przypadku wciska go pionowo w dol) i na takie ladowanie (w stosunku do wysokosci jest ono zbyt plaskie). Nie da sie inaczej niz technika "worka kartofli".
2. Nie zgodze sie ze Bender lata mocno na tylne kolo. Obejrzyjcie sobie pare filmow z Benderem, to szybko zauwazycie ze ustawia sie w locie tak, zeby jak najlepiej stlumic ladowanie. Owszem, tylne kolo dotyka czesto ziemi pierwsze, ale tylko po to, zeby jakos wykorzystac te 330 mm skoku ktore on ma z tylu.
3. I co kurwa z tego ze ktos skoczyl dropa 16 metrow na gorszym rowerze? Zauwazcie ze Dunne skakal PRZYGOTOWANEGO dropa, to znaczy wszystko bylo zrobione tak, zeby go ustac (ladowanie bylo przerabiane, najazd byl profilowany itp.). Bender skacze z NATURALNYCH dropow, takich, z ktorych wiekszosc Prosow baloby sie spojrzec. A dodac nalezy ze OLBRZYMIA czesc tych dropow ustal, ale nie jest to pokazane na filmach. Dlaczego? Czysty marketing, facet ktory skacze dropa ze skaly 14 metrow i sie wypierdala sprzeda sie duzo lepiej niz ktos kto to ustoi. Powtarzam - posciagajcie np. z Mula filmy (TYLKO) z Benderem, zmienicie o nim zdanie.
4. Watpie zeby ktos z Was skoczyl kiedykolwiek cos powyzej 5-6 metrow w dol. Najezdzacie na Bendera, bo przeczytaliscie na tym forum (****** piaskownica) ze ktos inny na niego najezdza. Gratuluje. Sprobujcie skoczyc wiekszego dropa, a dowiecie sie co czuje Bender lecac takiego dropa, a jak bedziecie mieli pecha - co czuje jak sie wypierdala :/.
Jeszcze jedno, mozecie teraz po mnie pojechac, klac na mnie, usunac ten post itp. **** mnie to obchodzi, bo wiem, ze na tym forum jest pare innych osob podzielajace moje zdanie. A reszta niech przestanie czytac bzdury, a zacznie jezdzic. Bedzie z tego wiecej pozytku.
Pozdrawiam.
Niemalze wszyscy w tym temacie pierdola bez sensu. Dlaczego? Juz tlumacze:
1. Jesli uwazacie ze Bender nie ma techniki, to zastanowcie sie, w jaki sposob mozna skoczyc tak duzego dropa, niemalze bez rozpedu (to tez ma znaczenie, przy duzej predkosci sily rozkladaja sie zupelnie inaczej, w tym przypadku wciska go pionowo w dol) i na takie ladowanie (w stosunku do wysokosci jest ono zbyt plaskie). Nie da sie inaczej niz technika "worka kartofli".
2. Nie zgodze sie ze Bender lata mocno na tylne kolo. Obejrzyjcie sobie pare filmow z Benderem, to szybko zauwazycie ze ustawia sie w locie tak, zeby jak najlepiej stlumic ladowanie. Owszem, tylne kolo dotyka czesto ziemi pierwsze, ale tylko po to, zeby jakos wykorzystac te 330 mm skoku ktore on ma z tylu.
3. I co kurwa z tego ze ktos skoczyl dropa 16 metrow na gorszym rowerze? Zauwazcie ze Dunne skakal PRZYGOTOWANEGO dropa, to znaczy wszystko bylo zrobione tak, zeby go ustac (ladowanie bylo przerabiane, najazd byl profilowany itp.). Bender skacze z NATURALNYCH dropow, takich, z ktorych wiekszosc Prosow baloby sie spojrzec. A dodac nalezy ze OLBRZYMIA czesc tych dropow ustal, ale nie jest to pokazane na filmach. Dlaczego? Czysty marketing, facet ktory skacze dropa ze skaly 14 metrow i sie wypierdala sprzeda sie duzo lepiej niz ktos kto to ustoi. Powtarzam - posciagajcie np. z Mula filmy (TYLKO) z Benderem, zmienicie o nim zdanie.
4. Watpie zeby ktos z Was skoczyl kiedykolwiek cos powyzej 5-6 metrow w dol. Najezdzacie na Bendera, bo przeczytaliscie na tym forum (****** piaskownica) ze ktos inny na niego najezdza. Gratuluje. Sprobujcie skoczyc wiekszego dropa, a dowiecie sie co czuje Bender lecac takiego dropa, a jak bedziecie mieli pecha - co czuje jak sie wypierdala :/.
Jeszcze jedno, mozecie teraz po mnie pojechac, klac na mnie, usunac ten post itp. **** mnie to obchodzi, bo wiem, ze na tym forum jest pare innych osob podzielajace moje zdanie. A reszta niech przestanie czytac bzdury, a zacznie jezdzic. Bedzie z tego wiecej pozytku.
Pozdrawiam.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC