Koledzy chciałbym zapytać jeśli lubie jeździć ostro a czasem chciałbym sobie zakręcić barspina to da rade zakręcić na długiej lince i jak to jest?Czy trudniej jeśli nie mam rotora?
rotor to kupka.. jeszcze rok temu jak widziałem bmxa bez rotoru(czy rotora)mówiłem ze to nie bmx. rotor ogranicza siłe hamowania i dla mnie ładniej wyglada jak rower ma długą linke niż rotor. czy trudniej... nie to bez znaczenia i da rade zakrecic na długiej lince
Lol normalnie jest. Z tym ze musisz zakrecic pozniej odkrecic itp. Gutek mylisz sie, ze hamowanie slabnie. Lub nie jezdziles nigdy na dobrze zalozonym i wyregulowanym rotorze.
Sulring to ty straszną wiedze masz jak takie rzeczy gadasz :| Na rotorze nie jest to samo. Linka jest najlepsza, ale jak masz walić jeden za drugim barspiny w rytmie czy nie chce ci sie odwijać
Sulringwg mnie ma racje... jeździłem 2 dni temu na bmxie (wiem że to troche inaczej niż w mtb) ze świeżo (i dobrze) wyregulowanym wszystkim co sie da i nie mogłem klamki tak docisnąć żeby hamulec zablokował koło...
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
Magic ja uwazam, ze rotor jest dobry;] Po za tym bmx czesto seryjne sa nie poregulowane i nadaja sie do ponownego skrecenia. Poza tym rotor z mechanikiem dziala moim zdaniem bardzo dobrze. Tylko trzeba poswiecic na to kilka godzin i znac sie na tym.
chyba was sparło !! hydraulik do streetu ? to porażka na maxa,hydraulik w streecie jest skazany na smierc. sam rozwaliłem tak magure wiec uwierzcie ze wiem co mówie. Barspiny rozwalaja hamulec na kawałki,a właściwie ciśnienie. Do streetu tylko mechanik.
Konradek hmm jak nie wiesz czemu to chyba nigdy nie jezdziles zbyt dlugo w streecie. :) Moim zdaniem nie nadaje sie bo MA PZRZEWOD, A NIE LINKE, to jest podstawowa wada przewody sie przecieraja urywaja itp. A po drugie zaciski sie niszcza i zaczyna sie pocic ;] Wogle najlepsza do streetu jest dobra v-ka ewentualnie mala tarcza mechaniczna ..
eee jak sie tak kłucicie o ten rotor to ja bym proponował brakless ;] Barspinów kręcisz ile chcesz odkręcać nie musisz a hamowanie jes cały czas takie same.
w seryjnych bmx'ach tyni hampel zazwyszaj nie działa bo:
-rotor jest do bani,
-klocki są do bani'
-klamka jest do bani'
-zacisk jest do bani(czasem).
takwięc żeby z rotorem dobrze działało trzeba kupić lepszy rotor, pancerz jakiś dobry, linke też taką, klocki (najlepiej koolstop), no a zacisk niekonieczniee:P a no i oczywiście chromowana fela:D:D:D