Co sądzicie jakby na jkiś zawodach stwożyć kategorie Hobby StreetBike?? Ciekawe by było jakby ludzie na streetuwkach wmiatali na zawodach. Wg. mnie to dobre bo niekażdego stać na DHluwke więc ma streetuwe i może spokojnie startować na DH i nikt sie nie będzie śmiał z niego że dojechł 3minuty puźniej niż NP. koleś na DM DS z Boxxerem. Co wy o tym sądzicie??
ja myślę że trzeba też zrobić osobną kategorię dla rowerów wodnych, szosówek, rowerów enduro i xc ... oczywiście dla bików maratonowych i triatlonowych również :D :P
******** :D Zgadzam sie z chrabalem proponuej jeszcze dozucic kajaki wodne. Choc swoja droga ciekawe co by sie stalo gdyby all downhillowcy dostali pelnego sztywniaka i musze przejechac na nim :)
zawody dh sa dla kolsi ktorzy bawia sie w dh agresywne fr przedewszystkim masz zawody dirtowe co moze tam tez zrobia kategorie dla fulli i beda inaczej na to patrzec.. pomysl moim zdaniem w superlidze 4x powinny byc 2 kategrie full i hardtail
http://crbt.ovh.org/photogallery.php?photo=110 piekny lot na nowym orange
po to sa zawody DH zeby ludzie na odpowiednim sprzecie startowali , po to sa zawody xc zeby wiadomo co itd itp a taka zabawa z kategroia street to po prostu bez sens , juz widze jak ktos jedzie trase normalnie przejezdna w 1:30 , na sztywniaku w 3 minuty.... i polowe rzeczy objezdza itd
z resztą jeżeli ktoś chce jeździć DH/FR to nie kupuje streetówki za powiedzmy 2,5 k tylko uaktualnia swój rower kupując części do DH/FR przez dłuższy okres czasu bo nie ma kasy i jeździ na w połowie złożonym rowerze. nie spotkałem sie jeszcze z czymś takim że koleś zbiera na porządną maszyne DH/FR 7000 czy 10000 pln nie jeżdżąc w tym czasie, a mając np. uzbierane 3000 pln.
przeceiz jest kategoria hardtail w większości zawodów...street bike to zazwyczaj mocniejsza maszyna niz zwykły bike np. dp 4x dlatego wogle nie wiem po jakiego chooja kategroia street???? bezsens...
Lol, normalne jest że dwa rodzaje jazdy się WYKLUCZAJĄ, jak ktoś będzie chciał wystartować w dh, to wystartuje i nikt się z niego nie będzie śmiał, a jak bardzo będzie chciał wystartować, to sobie złoży rower do dh. Jedyną kategorią która powinna być na normalnych zawodach to 'hardtail'. Zresztą dla mnie wzorem wszelkich podziałów jest podział z DH Contest...
nie przesadzajmy moj kumpel w szczyrku zjezdzal na rst i wymiotlby polowe ht, jak nie masz techniki itd to nawet na fulu mozesz miec 5 minut ;] albo z tym boxxerem & dm jak ty to mowiles ;]
w kamiensku w tym i w tamty roku koleszka na bmx 'sie startował w zawodach dh i dał rade (to moze i jemu zroimy kategorie bmx) jezdziłęm na juniorze +dm ds 3.0 tak samo sie smiga jak na dj3 +dm ds 3.0 a przy juniorze jeszcze troszke ciezej masz wiec nie wiem o co ci chodzi kup se makreta i bedzesz miec fulla za 300 ziko i se go tuninguj