Moim zdaniem to zalezy od upodoban... poprzeczka zwiększa wage, ale jezeli naprawde zalezy ci wytrzymalosci a wage odpuszczasz to znajdz cos z poprzeczką(ale nie mowie ze szerokie kiery sa o wiele gorsze)..wybor nalezy do Ciebie:):)
Bez... juz mi sie zygac chce. Co drugi rower do streetu i dirtu ma poprzeczke. Co do twojego yptania. Jak sobie zjezdzasz to biez bez poprzeczki jak sie scigasz w dh to oczywisice ze bez poprzeczki bo przeciez waga sie liczy?
Heh nie rozumiem. W dh scigasz sie dol wazny jest jak najlzejszy rower. Nie robisz trickow w powietrzu nie ma katowania sprzetu zawiecha ma duzy skok. Poco mu kiera z poprzeczka ? WEz sobie Eastona E50 czy jakos tak.
no sek w tym ze nie masz bo w moim przypadku juz 2 kiery alu polamalem bez poprzeczki a tera mam ns pure i nawet sie nie gnie. A co do wagi poprzeczki na ktora tak narzekarz w rowerku do dh te pare gram nie robi roznicy wiec sie grzecznie przymknij jak masz glupio gadac...
No wiesz jezeli rower wazy Ci 20 kg to nie robi. Ns pure wazy tyle co trzy eastony. Wiec sam pewnie nie dokonca mowisz prawde :) Po za tym anpewno jezdzisz dh ??:>
nie kurwa puszczam rower w dol i za nim biegne. Widze ze ty kolezko chyba w xc latasz a nie w dh moj rower wazy 22kg i w dh mi to nie przeszkadza wrecz przeciwnie a po 2 im ciezszy sprzet tym wytrzymalszy im wytrzymalszy to nie martwisz sie ze wjebiesz sie w drzewo jak ci sie kiera posklada ale to twoj wybor jak tak bardzo lubisz niska wage do dh kup kuiere karbonowa zaoszczedzisz na wadze ale nbie na zyciu...
Pawco dziwne podejscie. Ciezki rower w niczym nie pomaga. Najwyzej moze przeszkadzac. Tak w xc tez jezdze. Jakby mnie tylko bylo stac to pewnie kupilbym karbonowego eastona.
ciezki rower moze tylko i wylacznie przeszkadzac w podjazdach ale z tego co wiem DH na tym nie polega. a co do zjazdow to w niczym waga nie przeszkadza (chyba ze tobie). A jak tak bardzo lubisz niska wage to zloz sobie zjazdowke ktora bedzie miala najlzejsze czesci same alu lub carbon i pusc sie na tym z 4 lub 5 metrowego dropu moze wtedy zrozumiesz ze waga w rowerku do dh musi byc bo inaczej by to nie funkcjonowalo poprawnie. a konczac ta wypowiedz powiem ci tylko ze to nie jest temat o wadze rowerow do dh tylko kolezka pyta sie o kierki.
Pawco wlasnie mialem napisac zebys juz dal spokoj. Wyjasnij mi tylko dlaczego rowery zawodnikwo swiatowej klasy sa bardzo lekkie (to juz na priv) ps: Nie jestem pewien ale latanie dropow to jest fr, a nie dh
Ostatni raz tu pisze " bardzo lekkie" tu bym sie z toba poklucil bo one wcale takie lekkie nie sa tez troche waza. Po 2 fr to nie dropy lecz zjazdy z podjazdami a po 3 jak juz mowilem wiekszosci osob z ktorymi gadalem i smigaja w dh waga nie przeszkadza waga(tak jak mi i wielu osobom z ekipy)