problem z przednia przezutka...
problem z przednia przezutka...
czytalem poradniki w necie ale i tak nie moge dobrze wyregulwowac przedniej przerzutki :(
ciagle albo cos rzeźni na któyums biegu albo nie wskakuje/zeskakuje łańcuch jak powienien :/
czy to mzoe byc przez to ze przerzutka jakas nie opowiednia??
kupiłem ją za 20zł :) (shimano)
ciagle albo cos rzeźni na któyums biegu albo nie wskakuje/zeskakuje łańcuch jak powienien :/
czy to mzoe byc przez to ze przerzutka jakas nie opowiednia??
kupiłem ją za 20zł :) (shimano)
quatro7korzystanie korzystaniem, ale czy wiesz jak z nich korzystac?
śrubką przy literze H ustawiasz ogranicznik na duzym trybie (zeby nie spdał łancuch na sredni tryb i na zewnętrzną strone)
śrubką przy literce L ustawiasz ogranicznik na małym trybie, zeby łancuch nie spadał z korby na rame, ani zeby nie pchał sie zabardzo na środkowy tryb...
jak sobie nie poradzisz to oddaj to do serwisu bo mozesz cos przekombinować:P Moze zamontowałes przednią przerzutke do prawej manetki:P <LOL>
śrubką przy literze H ustawiasz ogranicznik na duzym trybie (zeby nie spdał łancuch na sredni tryb i na zewnętrzną strone)
śrubką przy literce L ustawiasz ogranicznik na małym trybie, zeby łancuch nie spadał z korby na rame, ani zeby nie pchał sie zabardzo na środkowy tryb...
jak sobie nie poradzisz to oddaj to do serwisu bo mozesz cos przekombinować:P Moze zamontowałes przednią przerzutke do prawej manetki:P <LOL>
www.feel-free.pl
moze masz nie odpowiednia dlugosc suportu - korba jest za blisko ramy - a przerzutka juz nie moze blizej pociagnac lancucha bo tez jest ograniczona rama...quatro7 pisze:a skoro śrubke od L mam odkreconą na maxa... przezutke ustawioną dobrze... linka az luźna... a on nadal nie chce mi ładnie zrzucic na najmniejsza??
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
czyli jednak zle regulowales - na tej stronie jest dobry opis http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/
www.mm-foto.pl