Mam pytanie czy ktos sie orientuje jak jest z wytrzymałoscia korb i suportów na octalink ?? Chodzi mi tu głownie czy nadaja sie one tylko do xc czy nadadza sie rózniez do jazdy w stylu enduro??
zalezy np zaile bedzie suport i korba na octalink np trialowcy jezdza tylko na octalink mi sie zdaje ze powinno siasc do enduro ja osobiscie niepolecam octalinku zaszedł mi głeboko za skóre;/
Umiem mowic nie... NIE zostane w domu jak wszyscy pija :))
oktalink z powodzeniem sprawdzi sie nawet w ostrzejszym enduro. moj pakiet deore zlapal luzy dopiero po 2 sezonach. spory przebieg, skakanie, ciezkie warunki (bloto, bieszczady...). xc i enduro bezbolesnie.
wytrzyma i to na bank, sam mam koplet LX2003 na octalink i jest 0 luzow, tylko zebatki sie zuzywaja;) polecam, skacze i nic sie nie dzieje, polecam koplet XT2003 na octalink , tylko support kupuj tylko XT bo inne to kiszka, mimio iz uzywam lx z ktorym nic sie nie dzieje
Krulik90 pisze:zalezy np zaile bedzie suport i korba na octalink np trialowcy jezdza tylko na octalink mi sie zdaje ze powinno siasc do enduro ja osobiscie niepolecam octalinku zaszedł mi głeboko za skóre;/
hmmmm z tego co wiem trialowcy najczesciej uzywaja suportow na kwadrat z osia 131mm.Tansze korby trialowe sa na kawdrat a te drozsze na isis. Jeszcze nie widzalem typowej korby z wolnobiegiem na octalink.
dla mnie isis ma wyżsość nad octalinkiem. Ma głębszy insert, co wpływa na powierzchnie oparcia. Ale z drugiej strony mam dość marek udających truvativa i robiacych kobry i suporty na isis. Może shimano będzie lepszym wyborem...jak coś to kolega ma do sprzedania nowy suport LX na octalink. Chce za niego grosze. jak co to GG moje : 3435208