V-brake ...

Matys HIPNO
Kontakt:

V-brake ...

Post autor: Matys HIPNO »

Witam wiem ze temat lekko z pupy ale musze wiedziec... aha i nazwa taka zeby duzo osób wszedło :). No dobra do rzeczy....
Mam klamke avid fr5 , v z tyłu to shimano deore linka i pancerz zwykła.. i chodzi tak srednio czyli ma mały luz i linka cos tak jakos nie zbyt sie naciaga ... Kolega cos robił i mu to samo chodzi super..... Co moge zrobic z hamulcem aby znacznie polepszyc jego prace tzn. zmiejszyc tarcie zeby klamka lepiej chodziła bo tylko o to mi chodzi zeby jak najlzej klamka chodzia . nie mam zamiaru smarowac smoła rowków .. moze cos byc pancerze popsikac od wewnatrz ?? i linke nasmarowac ??? cos tego typu ? prosze o dawanie swoich propozycji aby zmiejszyc tarcie i poprawic prae... dziekuje z góry . jesli temat juz był to prosze o usuniecie :).
ak47

Post autor: ak47 »

hmm, żeby zmiejszyć tarcie proponuję kupić nową linkę ale nie teflonowaną tylko szlifowaną. Do tego dobry pancerz(dobry=~10zł/metr) i koniecznie kup końcówki na pancerz. Końcówki nie blaszane tylko jakieś lepsze - polecam accenta za 1,5zł/sztuka. Powinno pomóc - wydasz około 20zł a różnica będzie na pewno.
ElTorro
Kontakt:

Post autor: ElTorro »

Wyjmij linke włóż ją do smaru, wymien pancerz, koncówki i często powtarzaj smarowanie, bo ra to za mało.

P.S "aha i nazwa taka zeby duzo osób wszedło :)" mówi się WESZŁO nie WSZEDŁO
Pozytyw. :. zią .:.

http://tnij.org/torro
Matys HIPNO
Kontakt:

kupiłem nowa linke za 8 zł i pancerz za 10zł i oblałem linke olejem :D takim do przemysłu i aut i jest super .... :] ale dzieki :)
BeJ
Kontakt:

Post autor: BeJ »

W temacie o vkach polecono mi (cytat): "mam komplet lx i avid fr 5 do tego booster i taki patent: jak kupisz fajke to utnij ta rurke wygieta i oszlifuj to pilnikiem, tam sie robi zajebiste tarcie na tej fajce i jest syf. koniecznie kup do tego dobra linke i pancerz, polecam clarksa"

mysle ze tez moze Ci sie przydac

pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1822042/
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Ja nie daje fajki nigdy. Tylko zkladam na koncowke od pancerze takie cos cos sie przykreca do przerzutki ;]
Ssij pento
Bogas
Kontakt:

Post autor: Bogas »

Sulring pisze:Ja nie daje fajki nigdy. Tylko zkladam na koncowke od pancerze takie cos cos sie przykreca do przerzutki ;]
takie pytanko...jak dzia la lepiej niz z fajka? jak tak to moze sproboje bo mam zamiar sobie sprawic klameczke nowa tez avida 5 zaraz jak wroce z niemczech .teraz mam deora (juz rocznego)i hampel chodzi ok nie narzekam^^
http://www.pinkbike.com/photo/1535220/ prawie jak pod ^_^
Matys HIPNO
Kontakt:

kup sd7 Bogas a co do fajki to jak jeszcze w tym miejscu pancerze nasmarujesz to róznica jest
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Bogas chodzi bdb. Lepiej niz z fajka. A bez fajki jezdizlem bo destroyer ma blisko przelotke ostatnio i poprostu byl zajebisty opor ;]
Ssij pento
ODPOWIEDZ