Mam bardzo głupi problem.. mianowicie ze sztyca...
Wsadziłem ją do ramy bez obejmy siadłem no i się zablokowała w ramie... Teraz nie moge jej za nic wyciagnąć :/
Może mi ktoś doradzić co mam zrobic?
Poróbwałem tłuc młotkiem (gumianym) od spodu siodła (chciałem wybic) ale to nic nie daje :/
Jestem wdzięczny za wszelką pomoc z waszej strony.
wez jakies wd-40 na sztyce i proboj wyciagac a mlotkiem w siodlo nie wal jak juz cos to wez w sztyce tam gdzie sie mocuje siodlo. A dobry rozmiar miales?
spoko kazdy robi błedy nie...
rozmiar sztycy idealny taki jak pisze na ramie czyli 30,4
zaraz spróbuje tak jak mówisz Ty @Fnx
a co do @Spawacz666 waze 56kg przy wzroscie 166cm
kup zmrażacz w sprayu i psikaj na sztyce, najlepiej jeszcze ogrzewać sztyce suszarką do włosów. Miałem kiedyś podobny problem i jak tak zrobiłem to jakoś wyszła
a ja mam jeszce glupszy problem mianowiecie mam w ramie sztyce 31,4 i o taka poprosilem w sklepie no i wsadzam sztyce ale ona wchodzi tylko na pare cm. wczesniej mialem amstaffa to mi nie chcial wejsc normalny rozmiar wiec i tym razem przytarlem troche papierem sciernym no i sztyca wsunela sie na okolo 10cm jak ja jeszce dobilem dupskiem to sie zablokowal i teraz anei w ta anie w ta NO I OKAZALA SIE ZE TO BYLA SZTYCA 31,8 NO I TERAZ ZA HUUUJA NIE MIGE EJ WYCIAGNAC:/;/;/;/;/; HELP!!!!!
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
Zychu-wawa moze idz do faceta (ślusarz) co zrobi tak ze ochlodzi sztyce jakoś i ona swoją srednice zmniejszy i wtedy wyciagniesz... a jak nie to wiesz WD 40 i inne...