Witam mam taka sprawe kiedys mialem jakas oponke 2.35 i było dobrze ostatnio kupiłem schwalbe 2,35 za duza !! potem wymieniłem na gupia maxxxis cst 2.10 i chaczy !!! CZemu takk !!???? co mam zrobic zeby wsadzic tam jakas oponke wydaje mi sie ze te bierzniki z boku za szerokie>>>??? wejdzie mi do draga k-rad 2.30????? bo ona jest slikiem wiec nie ma z boku tego grubego wiec juz nie wiem ??? powinna wejsc ??? dzieki z góry
Matys HIPNOakurat Schwalbe Space jest tak szeroka jak niektóre 2.5 więc się nie dziw :P
A że Ci sie taka w Dragu nie mieści to nie wiem :?
Zahacza Ci po jednej stronie czy po obu??
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
froger34 A na jakiej obręczy??? Ja miałem tak ja mówi Matys HIPNOwłożyłem Schwalbe Space na obręczy DX32 i były problemy, kółko złapało lekką cente i zaczęło się piłowanie ramy, więc musiałem się jej pozbyć z tyłu. Pozdro
Matys HIPNO może masz koło krzywe (znaczy konkretnie oś) i masz kółko z jednej strony ramy bliżej? albo ogólnie coś CI źle koło wchodzi? no bo to nie jest możliwe żeby oponka 2.1 zaczepiała o rame :|
Dragi maja krzywe tylne trojkaty, czasami moze haczyc z jednej strony opona wystarczy podlozyc wygieta blaszke w hak ramy zeby oska byla idealnie w poziomie mocno zacisnac i wszystko gra ! Przyjzyj sie dokladnei tylnemu trojkatowi ramy.
One jakies bierzniki strasznei szerokie
obrecze mam rhyno lite xl i wszystko nowe i proste oske tytanowa wiec prosta na 100% a chaczy z jednej strony tam gdzie przezutka po tej stronie
Może zacznijmy od tego jakiego masz dokładnie draga. Bo w pierwszych seriach opony wchodziły max ok. 2.35(jeszcze zależy od firmy).
W nowszych seriach wchodzą do 2.6 (moge sie mylic).
Ja powiem tak, jeśli drag 2005 to wchodzi oponka do 2.65(zależy od obręczy i opony, lepiej szerszą obręcz bo inaczej będzie "głaskać" o wystającą rure u góry)
w starszej wersji tzn"ładniejszym malowaniu" 2004 najnowszej wersji w 16" wchodzi również 2.65 ale w 14" zaledwie 2.4 na chama
w ramach któe są z 2003 już są mniejsze szanse( w pierwszej serii tylko 2.1 i mało miejsaca)
Uwierz to co napisalem jest na podstawie doświadczenia i kilkuletnich obserwacjach
(ja mam draga 16" 2004 najnowszą wersje z tego rocznika i z tyłu obręcz blizzard 39mm, opona ninja 2.65 i jest mieeejsce :D
pozdrawiam :p
KTOSSSS co Ty nie powiesz a ja mam z tyłu ninje 2.65 która jest na szerokość jak gazza (mieżyliśmy) i z tyłu mam obręcz blizzard i 2ygląda jak 2.7 :D ale to zależy bo ja mam draga 16" a w nich mieśic się większa opona
"W lepszej sytuacji będą posiadacze ramy o rozmiarze 16" gdyż tam zmieści się opona o większej szerokości."-fragment reenzji : http://www.dh-zone.com/artykuly/leader_fox_d.php czyt. ostatnie zdanie w 3 akapicie ;]