cięzko chodzące stery ;/

łukiś
Kontakt:

cięzko chodzące stery ;/

Post autor: łukiś »

witam... posiadam nowe stery TIOGA MX.... kupiłem od koolegi nieuzywane.... wbite mam elegancko w warsztacie i wszystko napewno dobrze załozone... problem z tym ze jak na poczatku sciskam je kapslem na gorze to ciezko chodzą ;/ jak za lekko to są luzy ;/ wiec teraz mam na optymalnej pozycji (nie ma luzow i nie chodzi aż tak ciężko ) .... jednak chciałbym zeby to chodziło normalnie .... kupic nowe stery czy cos poradzic na te? dodam ze dzis smarowałem w nich kulki... troche lżej jest ale to nie to co u mojego brata ;/
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

skoro sa kulki to trzeba skrecac sruba od gory z wyczuciem - jak za mocno beda ciezko chodzi i jak tak zostawisz zniszcza sie bieznie i szmelc bedzie , nie mam jak ci dokladnie wytlumaczyc i poradzic , poprostu musisz dokrecac powoli i sprawdzac czy nadal kreci sie dobrze i luzu nie ma jak tak dokrecasz mostek i po sprawie a jak luz sie pojawi kasujesz , tak niestety jest z kulkami
www.mm-foto.pl
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

eetam cos jest zle..ja jak u siebie dokrecam, od góry to z całej siły a mimi to super sie kręcą... coś masz żle złożone..
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Zle zlozyles. Jak tak mialem jak dalem odwrotnie kulki na dole. Dalem kuleczkami do gory,a koleczki maja byc w dol :D
Ssij pento
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

koleczki są w doł .... dobra *** ... ostatnio na necie za 44 zł na maszynach widziałem ... wyyypas :P
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

lol no to ja myslalem ze chociaz stery dobrze zmontowales...
www.mm-foto.pl
TFT
Kontakt:

Post autor: TFT »

Moze male luzy nie zaszkodza;) A pozatym maszyny tez sa slabe, przynajmniej bloodlines, posypaly sie. Za to od kiedy mam stozkowe lozysko wszystkie problemy - jak reka odjal
ODPOWIEDZ