Rura sterowa rusza się w koronie, chelp!
Rura sterowa rusza się w koronie, chelp!
Siema mam poważny problem ;/ Dziś zauważyłem że mam kiere krzywo w stosunku do koła. Myślę pewnie sie mostek poluzował. Dokręciłem mostek i szyszke no i pojechałęm. Skoczyłem z dwa razy na małej chopce i patrze znowu kiera krzywo. Dokręciłem na maksa mostek ale i tak po kazdym skoku kiera sie krzywiła w stosunku do koła. Okazało sie że to rura sterowa kręci się w amorze i powstał niemały luz ;/ Mój amor to stary Maniciak ale nie mam kasy na nowego. Co mam zrobić żeby rura przestała się kręcić. Wbić rure o mniejszej średnicy od dołu? Spawać (chociaż nie wiem no bo korona to chyba aluminium a rura cro-mo więc ciężko by było)? Prosze pomóżcie.
PS: To "chelp" to taka mała prowokacja :P
PS: To "chelp" to taka mała prowokacja :P
www.roztocze.yoyo.pl
najlepszym sposobem jest klej ale poznij i tak dla bezpieczenstwa jeszcze radze nawiercic i wlozysc srube, mozna to nawet zrobic bez gwintowania jakas cienka sruba 2 lub 3 i skrecic tak jak w widelcach montuje sie swiatelka odblaskowe czyli na przelot, powinno to tzrymac wtedy mocno i pewnie
http://www.dobrerowery.com/ => kupuję i polecam
oj niewiem czy taki klej do metalu wytrzyma takie obciazenia, mialem kiedys taka sytuacje ze wyrobil mi sie gwint w korbiew miejscu gdzie jest pedał i myslałem ze na jakis czas zakleje to takim wlasnie klejem czekałem 1 dzien az dobrze skleji potem wyjechałem i po 10 min jazdy pedał wypadł w sumie mozesz spróbowac ale ja mysle ze to długo nie pociągnie
http://www.pinkbike.com/photo/1465045/ hehe
mAcieKz 13 hehe, 2x się wyjebałem na finałowym, fajna burza była hehe, ale ogólnie atmosfera była zajebista, tak samo traska, tyle, że Ja za słabo przygotowany, bo czasu nie miałem.
Najlepiej odezwij sie na gg, bo Ja z tymi sterówkami to w temacie jest żem. ;)
sopel_snk takie kleje najczęściej łapią pełną wytrzymałość po 48h, na opakowaniu pisze...
andrut I ile chciałbyś za tego amorka ?
Najlepiej odezwij sie na gg, bo Ja z tymi sterówkami to w temacie jest żem. ;)
sopel_snk takie kleje najczęściej łapią pełną wytrzymałość po 48h, na opakowaniu pisze...
andrut I ile chciałbyś za tego amorka ?
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!