Sztywna rama 700-900 zita Dual,FR, l. DH
Sztywna rama 700-900 zita Dual,FR, l. DH
Więc interesuje mnie zakup sztywnej ramy z przeznaczeniem Dual, Fr, lekki Dh
W zasadzie jeszczem poczatkującym bikerem- daltego tez wybór sztywniaka, bo na fullu trudniej było by sobie wyrobic dobrą technikę i umiejetności.
Myslę przyszłościowo więc byle jakiego szchita nie chce kupować ;) - wole ramę na wyrost, niżeli za pół roku miałbym ją zmieniać, bo by mi nie wystarczała.
Waga ramki nie odgrywa dla mnie wiekszej roli, powinna byc przede wszystkim wytrzymała i łykać spokojnie dwupółkę- kóra pewnie kiedys uda mi sie sprawić.
W zasadzie spasowałby mi DC Cock - oczywiście używka, lub też nowy http://www.zumbi.pl/voodoo.php , lecz to 1000 zł+ jakieś konkret stery :( , dlatego zatsanwiam sie nad zamówieniem podobnej ramki w mielcu- kilka modyfikacji, rura dolna przedniego trójkąta z profilu- bo dokładnie tak samo tej ramy mielec raczej nie zdecydowałby sie skopiować <projekt jest zasrzeżony wkońcu> wyszłoby mnie to ok 800 zita .
Jesli macie jakieś sugestie, co do wyboru lub też jakieś oferty sprzedarzy ramki to piszcie
W zasadzie jeszczem poczatkującym bikerem- daltego tez wybór sztywniaka, bo na fullu trudniej było by sobie wyrobic dobrą technikę i umiejetności.
Myslę przyszłościowo więc byle jakiego szchita nie chce kupować ;) - wole ramę na wyrost, niżeli za pół roku miałbym ją zmieniać, bo by mi nie wystarczała.
Waga ramki nie odgrywa dla mnie wiekszej roli, powinna byc przede wszystkim wytrzymała i łykać spokojnie dwupółkę- kóra pewnie kiedys uda mi sie sprawić.
W zasadzie spasowałby mi DC Cock - oczywiście używka, lub też nowy http://www.zumbi.pl/voodoo.php , lecz to 1000 zł+ jakieś konkret stery :( , dlatego zatsanwiam sie nad zamówieniem podobnej ramki w mielcu- kilka modyfikacji, rura dolna przedniego trójkąta z profilu- bo dokładnie tak samo tej ramy mielec raczej nie zdecydowałby sie skopiować <projekt jest zasrzeżony wkońcu> wyszłoby mnie to ok 800 zita .
Jesli macie jakieś sugestie, co do wyboru lub też jakieś oferty sprzedarzy ramki to piszcie
pitbull, który teraz jest chyba za ok 800 zeta będzie dobrą propozycją. Bierzesz wtedy w komplecie stery z długimi miskami i dodatkowo masz dożywotnią gwarę. A po za tym jest to bardzo porządna ramka z fajną geo.
Po za tym może bitch, może a-gang, propozycji masz sporo.
Peace
Po za tym może bitch, może a-gang, propozycji masz sporo.
Peace
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
kupic rame to nie sztuka
do tego dochodzi sztyca, zacisk, stery, suport...
ramy to :
vodo
specialized p3 (byla/jest na allegro)
nowy pitbull (kurrwa masz dozywotnia gware a ramka w cipke)
ewentualnie cos z NS
destrojerow, dragow itp nie polecam bo nie podoba mi ise, geo nie pasi :/
albo full ten sign fr z czasem wymienic damper
do tego dochodzi sztyca, zacisk, stery, suport...
ramy to :
vodo
specialized p3 (byla/jest na allegro)
nowy pitbull (kurrwa masz dozywotnia gware a ramka w cipke)
ewentualnie cos z NS
destrojerow, dragow itp nie polecam bo nie podoba mi ise, geo nie pasi :/
albo full ten sign fr z czasem wymienic damper
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Nie bierz DM bo to taki klocek z geometrią z dupy, gdy wsadzisz tam dwupółkę to tylny widelec bedzie ci sterczał pod kątem 30 *. Rama jest bardzo niska a we freeridzie i zjeździe siodło musi być umiarkowanie wysoko.
Moim zdaniem w cenie którą podałeś najlepszy jest DC pitbull, sam go mam i jestem bardzo zadowolony.Idealna geometria do hardtail downhill.
I masz 100 % gwarancje od niezawodnej firmy
Jak chcesz to skumaj mojego bika:
http://www.pinkbike.com/photo/939949/
Moim zdaniem w cenie którą podałeś najlepszy jest DC pitbull, sam go mam i jestem bardzo zadowolony.Idealna geometria do hardtail downhill.
I masz 100 % gwarancje od niezawodnej firmy
Jak chcesz to skumaj mojego bika:
http://www.pinkbike.com/photo/939949/
team www.CYKLOTUR.com
-
- Kontakt:
Czy ramy zumbi nie sa przypadkiem produkowane w mielcu- podobne wzmocnienia co w ramach z mielca i czy jest ktoś w stanie napisać konkretnie czy opłaca sie łyknąć rame z mielca - gdyby z DC cock mi nie wypaliło,
>Rame jak wyżej pisałem o niemalże takiej samej budowie co zumbi voodu<
Kiedyś na tym forum dużo było jechane po mielcu że h.. ramki spawią, ale troszke czasu mineło, a i firma pewnie sie i wyspecjalizowała znaczniej...
Co do pitbulla fakt fajna ramka, ale z tej marki to bardziej by mi sie cock widział- mam nadzieje że komus sie znudzi jeżdżenie na nim i będzie go chciał opchnąć za jakieś 800 zita, bo za tyle oglądałem niedawno oferty - tyle że do 10 sierpnia jestem uziemiony z kasą więc narazie to sobie tylko przeglądac moge i zastanowić co najlepiej kupić...
>Rame jak wyżej pisałem o niemalże takiej samej budowie co zumbi voodu<
Kiedyś na tym forum dużo było jechane po mielcu że h.. ramki spawią, ale troszke czasu mineło, a i firma pewnie sie i wyspecjalizowała znaczniej...
Co do pitbulla fakt fajna ramka, ale z tej marki to bardziej by mi sie cock widział- mam nadzieje że komus sie znudzi jeżdżenie na nim i będzie go chciał opchnąć za jakieś 800 zita, bo za tyle oglądałem niedawno oferty - tyle że do 10 sierpnia jestem uziemiony z kasą więc narazie to sobie tylko przeglądac moge i zastanowić co najlepiej kupić...
Siemka , mam pytanko, zakladalem juz topic o ramce tylko narazie czekam na kase i mysle o ramce, zastanawiam sie teraz nad
Pitbull 14''
NS Bitch 13,5 ''
Tylko chce troche ten rowerek odchudzic... wiec przekonuje sie bardziej do tego pitbulla, i mam pytanko czy oplaca sie brac to malowanie specjalne? Troche kasy ono kosztuje...
Pitbull 14''
NS Bitch 13,5 ''
Tylko chce troche ten rowerek odchudzic... wiec przekonuje sie bardziej do tego pitbulla, i mam pytanko czy oplaca sie brac to malowanie specjalne? Troche kasy ono kosztuje...
http://www.allegro.pl/item117323471__st ... zaju_.html
Czy ci ludzie zglupieli... Taki hak kosztuje u super majstra 30 zl.............. chyba za 150zl to kupil 10 szt :/
Czy ci ludzie zglupieli... Taki hak kosztuje u super majstra 30 zl.............. chyba za 150zl to kupil 10 szt :/