Czy to chwyt marketingowy ?????!!!

pomocy
Kontakt:

Czy to chwyt marketingowy ?????!!!

Post autor: pomocy »

Ostatio byłem w różnych sklepach i pytałem się o okładziny do v-breka authora z 3-ma rodzajami gumy. W jednym sklepie dowiedziałem się ,że to jest tylko " chwyt marketingowy " - czy to prawda ?! Widziałem klocki BBB z owymi 3-ma rodzajami gumy za ponad 80zł! Sprzedawca mówił ,że w rowki wchodzą różne opyłki ( ziarenka pasku itp. ) i to wszystko nieszczy felgę. Chciałem kupić te wkłady bo podobno nie piszczą w " mokrych " warunkach... a tu sie dowiedziałem takich rzeczy. Też tak sądzicie ?

pzdr.
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

aaaa... 'chuje-muje' - do kazdego klocka Ci sie na jakis sposob wdzierają różne kurze itp. które niekiedy powodują zdzieranie obręczy (czasem widac w klocku wbite małe opiłki z obręczy)... takze struktura klocka, czy ma rowki czy nie nie ma nic do rzeczy czy Ci zlapie jakis syf...
Jest kilka firm produkujących klocki 'wielowarstwowe' i klada nacisk na wytrzymalosc, skutecznosc i hałas... ale zadna firma nie przywiazuje wagi do tego czy klocek Ci zlapie kurz czy nie - cos kosztem czegos - wieksza ilosc rowkow = lepsze odprowadzanie ciepla = skuteczniejsze hamowanie...

Podsumowując;

kazdy klocek CI nalapie syfu i moze zrypać obręcz, ale nie kazdy klocek bedzie przy tym cicho chodzil i skutecznie hamował:]
www.feel-free.pl
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

wydaje misie, ze to predzej obrecz zepsuje klocek niz klocek obrecz... w kazdym razie predzej rozpieprzysz obrecz od skakania niz od klockow... czy nie? moze sie myle, jezdze na tarczach, ale tak mi sie wydaje...

[yasiuuu] a tak btw. "wieksza ilosc rowkow = lepsze odprowadzanie ciepla = skuteczniejsze hamowanie... " ale z drugiej strony, wieksza ilosc rowkow = mniejsza powierzchnia gumy naciskajaca na obrecz = slabsze hamowanie? w dalszym ciagu zazaczam, ze nie znam sie na v'kach pisze z czystej ciekawosci...
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
steku
Kontakt:

Post autor: steku »

bartecniekoniecznie, bo wystarczy duża siła dociskająca
[url=http://tiny.pl/7mlg]muj porzeradż shoduw[/url]

up in the sky?
up in the sky.
Magic
Kontakt:

Post autor: Magic »

pomocynie wiem jak z okładzinami, ale takie klocki authora kosztują coś koło 65zł ;]
a co do tego co moowią sprzedawcy w sklepach to ja już takie rzeczy od nich słyszałem że raczej im nie wierze ;/
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
pomocy
Kontakt:

Post autor: pomocy »

A okladziny kosztuja cos chhyybbaa 24/ 4szt. +/-. Ja juz tez przestalem ..
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

bartecobręcz ma tak małą powierzchnię, że nie odczujesz tak bardzo różnicy - co innego przy samochodzi 1 tonowym hamującym zwykłymi tarczami, a hamujący 'nacinanymi' tarczami - przy wiekszych masach idealnie widać różnice, ale przy masie roweru i ridera tak bardzo tego nie odczujesz - poza tym jak jest mniejsza temperatura to i scieralność klocka jest mniejsza = trwalsze:)
www.feel-free.pl
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

piszczenie zależy od twardości gumy, ale poważnie polecam tarcze, są o wiele lepsze do takich warunków a porządne hamulce deore brm 475 można dostać używane w cenie tych klocków
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
Brzunio
Kontakt:

Post autor: Brzunio »

Chłopie nie opłaca kupować sie tych klocków sam, keidyś miałem v-breki kup soibe klockiz a 10zł i zmnieniaj co jakiś czas.Widziłem klocki które były zrobione z 3 warst pierwsza czyści obręcz, druga hamuje, trzecia hamuje w trdnych warrunkach mi sie wydaje ze do szajs jest.Są dobre klocki widzłem w sklepie pomarańczow za 30zł ale jką ty masz obręcz bo są zrobione z twardego tworzywa, daltego dłużej wytrzymują.
ODPOWIEDZ