Czy to chwyt marketingowy ?????!!!
Czy to chwyt marketingowy ?????!!!
Ostatio byłem w różnych sklepach i pytałem się o okładziny do v-breka authora z 3-ma rodzajami gumy. W jednym sklepie dowiedziałem się ,że to jest tylko " chwyt marketingowy " - czy to prawda ?! Widziałem klocki BBB z owymi 3-ma rodzajami gumy za ponad 80zł! Sprzedawca mówił ,że w rowki wchodzą różne opyłki ( ziarenka pasku itp. ) i to wszystko nieszczy felgę. Chciałem kupić te wkłady bo podobno nie piszczą w " mokrych " warunkach... a tu sie dowiedziałem takich rzeczy. Też tak sądzicie ?
pzdr.
pzdr.
aaaa... 'chuje-muje' - do kazdego klocka Ci sie na jakis sposob wdzierają różne kurze itp. które niekiedy powodują zdzieranie obręczy (czasem widac w klocku wbite małe opiłki z obręczy)... takze struktura klocka, czy ma rowki czy nie nie ma nic do rzeczy czy Ci zlapie jakis syf...
Jest kilka firm produkujących klocki 'wielowarstwowe' i klada nacisk na wytrzymalosc, skutecznosc i hałas... ale zadna firma nie przywiazuje wagi do tego czy klocek Ci zlapie kurz czy nie - cos kosztem czegos - wieksza ilosc rowkow = lepsze odprowadzanie ciepla = skuteczniejsze hamowanie...
Podsumowując;
kazdy klocek CI nalapie syfu i moze zrypać obręcz, ale nie kazdy klocek bedzie przy tym cicho chodzil i skutecznie hamował:]
Jest kilka firm produkujących klocki 'wielowarstwowe' i klada nacisk na wytrzymalosc, skutecznosc i hałas... ale zadna firma nie przywiazuje wagi do tego czy klocek Ci zlapie kurz czy nie - cos kosztem czegos - wieksza ilosc rowkow = lepsze odprowadzanie ciepla = skuteczniejsze hamowanie...
Podsumowując;
kazdy klocek CI nalapie syfu i moze zrypać obręcz, ale nie kazdy klocek bedzie przy tym cicho chodzil i skutecznie hamował:]
www.feel-free.pl
wydaje misie, ze to predzej obrecz zepsuje klocek niz klocek obrecz... w kazdym razie predzej rozpieprzysz obrecz od skakania niz od klockow... czy nie? moze sie myle, jezdze na tarczach, ale tak mi sie wydaje...
[yasiuuu] a tak btw. "wieksza ilosc rowkow = lepsze odprowadzanie ciepla = skuteczniejsze hamowanie... " ale z drugiej strony, wieksza ilosc rowkow = mniejsza powierzchnia gumy naciskajaca na obrecz = slabsze hamowanie? w dalszym ciagu zazaczam, ze nie znam sie na v'kach pisze z czystej ciekawosci...
[yasiuuu] a tak btw. "wieksza ilosc rowkow = lepsze odprowadzanie ciepla = skuteczniejsze hamowanie... " ale z drugiej strony, wieksza ilosc rowkow = mniejsza powierzchnia gumy naciskajaca na obrecz = slabsze hamowanie? w dalszym ciagu zazaczam, ze nie znam sie na v'kach pisze z czystej ciekawosci...
http://tnij.org/dcpitbull
fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
bartecobręcz ma tak małą powierzchnię, że nie odczujesz tak bardzo różnicy - co innego przy samochodzi 1 tonowym hamującym zwykłymi tarczami, a hamujący 'nacinanymi' tarczami - przy wiekszych masach idealnie widać różnice, ale przy masie roweru i ridera tak bardzo tego nie odczujesz - poza tym jak jest mniejsza temperatura to i scieralność klocka jest mniejsza = trwalsze:)
www.feel-free.pl
Chłopie nie opłaca kupować sie tych klocków sam, keidyś miałem v-breki kup soibe klockiz a 10zł i zmnieniaj co jakiś czas.Widziłem klocki które były zrobione z 3 warst pierwsza czyści obręcz, druga hamuje, trzecia hamuje w trdnych warrunkach mi sie wydaje ze do szajs jest.Są dobre klocki widzłem w sklepie pomarańczow za 30zł ale jką ty masz obręcz bo są zrobione z twardego tworzywa, daltego dłużej wytrzymują.