Stojak rowerowy = Twój wróg :)

nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

oj no ktos ci pewnie pogiol kola i tyle.. a tak wogole to bylem niedawno w dublinie i tam wszystkie rowery ktore stoja przypiete sa albo cale pogiete albo rozkrecone :) syf straszny.
andrut
Kontakt:

Post autor: andrut »

jestem teraz w monachium... boże swięty tyle bików przypiętych na oczy nie widziałem!!! i to nie tyloko jakies realowskie albo dameczki cholenderskie...
pełno cube-ów, jakiś rocky mountain stał przypięty...
TAM każdy szanuje sprzet, nikt nie kradnie, i wsumie jest wporzo... ale ja mojego bika i tak nigdzie nie przypne,
jak wlazłem do pennymarket-(sklep w monachium, taka żabka)z bikiem to wszyscy patrzeli się na mnie jak na debila,.... ale mam ich w dupie, i tak nie przypne:d

stoją tam setki rowerów, przy kazdym bloku z 10 jest , a przy centrum handlowym z jakies 300-400rowerów!!!

serio, nie przesadzam, kiedyś zrobie zdjęcie to wam pokarze
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
mdfkkkka
Kontakt:

Post autor: mdfkkkka »

co ty niepowiesz...
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
mlody12
Kontakt:

Post autor: mlody12 »

Te stojaki to są takie h**** ja tam nie moge wcisnąć koła o opone mam średnią Shwalbe Space 2,35 :)
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

andrutheh no to w tyrolu w mniejszych miejscowściach ludzie zostawiają rowery nie przypięte przed sklepami i to często są wypasione sprzęty.. zazwyczaj ludzie nie zamykają samochodów, a nie raz się zdarza, że ktoś przyjeżdża pod sklep zostawia uruchomiony slinik samochodu idzie na zakupy i po chwili wraca.. na zachodzie jest to całkiem normalne.. oczywiście zdarzają się też złodzieje ale zazwyczaj przyjeżdżają oni ze wschodu (Polska, Czechy) ;]
*Misiek FR*
Kontakt:

Post autor: *Misiek FR* »

U mnie pod sklepem zaś był taki zajebisty stojak, jak babka na markecie przyjechała i go zapieła, weszła do sklepu, to jak wyszła to rower lezał a stojak był do gory nogami. Była tak zdesperowana ze nie wiedziała co zrobic xD. A my sobie na stojakach wall rida zapodajemy.ŚwierQU mnie tak samo, hacze tarczą, a pozatym oponka zaszeroka ;)
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

jak byłem w Szwajcarii norma były przypiete na zadupiu w 2000roku trek Y karbonowe, cannodalle fulle do przestanków, w centrum miasta. itd. Trek Y stał przypiety przez rok na deszczu przy basenie. miał osprzet xtr. ktos zapomniał albo nie chciało mu sie wracac? widziałem rowery/skutery przypiete tygodniami czasem. ha ja wtedy miałem rower na starym lx/stx a tam stały trekingi na xt wszedzie :)
dupa.
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

a jak był "test ride" rowerów Scotta - wziąłem sobie fulla i z podwórka pojechałem do lasu, zrobili taka scieżke kilka km tasmami czesciowo "scott" oznaczoną. po błocie. zapytałem i puscili mnie na asfalt i pojechałem sobie na 2 godzinki kilka kilometrów dalej. Wrociłem i wziałem super lekkiego scotta na sidzie (ramka jakies 14") tez jeździłem godzine, genrelanie mogłbym juz byc 30km dalej ale nie mam zjebanej mentalnosci. :)
dupa.
zurek69
Kontakt:

Post autor: zurek69 »

Jaki z tego morał?? NIE KUPUJ W BIEDRONCE!!
http://www.pinkbike.com/photo/903922/
mlody12
Kontakt:

Post autor: mlody12 »

Qrwa! Te stojaki to jest takie gówno... Dzisiaj włożyłem tylnim kołem w ten je**** stojak i puźniej nie mogłem go wyciągnąć przez ten Shit pogiełem sobie koło :(
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

A ja nigdy nie wsadzam bo mi krzywi tarcze, bika przypinam do jakiejs belki/ poreczy zawsze.
bimbom
Kontakt:

Post autor: bimbom »

nie ma co porównywać zachodu do krajów od Polski włącznie jadąc dalej na wschód..
nei raz bywam w niemczech i nieraz jak widze jaki sprzęt jest przypięty jednym zapięciem do lampy i że nikt go nei pilnuje to mi kopara opada że w gacie kolo nie sra.
ogólnie wschodnia mentalność opiera sie głownie na tym że "okazja czyni złodzieja", czyli jest wielu w porządku ludzi ale nie całodobowo..
http://www.pinkbike.com/photo/922602/
moskito
Kontakt:

Post autor: moskito »

jak ktos glupi to az milo :D
.........
ODPOWIEDZ