Dureń czy Marcin?

pogo
Kontakt:

Post autor: pogo »

wedge to taki zlepek wszystiego, ale prace ma super przynajmniej jak jezdzilem na wersjach 130mm i 110mm super strasznie mi sie podobaly. Wolalbym to niz jakiegos dj'a..
artur_
Kontakt:

Post autor: artur_ »

wg mnie z amorami to jest tak, że zalezy jaki się komu trafi model. Niektóre pekają, inne nie. Zależy od wady materiału w głownej mierze. Mi np: niedawno urwał się adapter pod tarcze w drop offie i co ? Teraz jak ktoś by chciał wziąść dropa triple 2004 to mam mu napisać : 'nie bierz tego, bo to straszny złom, od razu odleci Ci adapter pod tarcze' . Są ludzie co skakają dropki na duro i jeszcze nie miel z nimi problemu, a są ludzie co im korona pęka na krawęznikach. Może źle gadam, ale wg mnie tak to wygląda. A co do z3 to myślę że sporo wytrzyma a pod względem pracy i systemu tłumiącego, kładzie duro na kolana.
Villen
Kontakt:

Post autor: Villen »

a ile by wytrzymal ten drop off?

http://www.allegro.pl/item118311199_200 ... 130mm.html

przezylby street, dirt, fr? bo korona wyglada jak w DJ
http://www.pinkbike.com/photo/1136980/

Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
Cudi<StR33T>
Kontakt:

Post autor: Cudi<StR33T> »

Ej Artur po co taki temat zakładasz... musisz sie chyba wogóle nie znać na sprzęcie skoro porównujesz Z3 Wedge NA SZTYWNĄ OŚ !!!!! z Duro....
A tk ogółem to jak sie nie znacie to nie pier d o l c i e mu głupot ze połamie Wedge i to jeszcze na sztywną os... bo az sie płakać chce...
Artur... to jest Z3 Wedge i tak samo nie pier d o l c i e.. tak sie składa ze mam katalog marzocchi z 2002 i 2003 i takowy amorek tam widnieje...
Ej luzy mAcieKz złapie po dropach-idź sobie pobiegaj i przemyśl zanim cos napiszesz... każde duro z jamkim miałem styczność miało luzy na około 1mm...Trzebabyło załozyc ten temat dla początkujących bo widać ze nie wiecie co jest grane... osobiśćie współczuje za brak jakiejkolwiek wiedzy na ten temat i wypowiadania sie,....

po twoim ostatnim poście Widze ze wiedizałes co jest lepsze wiec po jaka cholere takie denny temat ?
ACid in the sky :() Zły plan nie jest dobry :)
Cudi<StR33T>
Kontakt:

Villen amorek by wytrzymał i to wiecej niz sie spodziewasz... naprawdę mocny sprzet.. jezdziłem na prawie kazdym Dropp ofie i praca bardzo mi sie podobala... jest sztywny... jednak poleciłbym ci bardziej tego Z3 wedge dlatego iż jest na sztywną os... A amorki na sztywna os sa naprawde piekielnie sztywne..
artur_
Kontakt:

Cudi<StR33T> po to jest chyba forum, żeby się dowiedziec czegoś więcej i podyskutować na temat sprzętu. Nie musisz się tak od razu burzyć i do każdego wyskakiwać. A na oficjalnej stronie marzocchi nie ma takiego amora :/ ani żadnej wzmianki o Z3 WEDGE.
artur_
Kontakt:

no i ja też myśle że ta Z3 niejednego jeszcze przeżyje.
Cudi<StR33T>
Kontakt:

A widzisz... jednak co o tym wiesz... na stronce wielu rzeczy moj kolego nie ma ... tak jak nie ma amorka 66RC2X LT 190mm... trzeba miec katalog ...
Apropo tego wypowiadania się... to lepiej było załozc ten temat w dziale dla początkujących jak chciales podyskutowac o porównywaniu duro z Z3 z ludzmi ktorzy zadnego pojecia nie maja (nie wszytskich sie to tyczy)
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Z3 Wedge?? Ciekawe... Marcoki w 2003 roku miały już inne mocowanie osi niż to...
Przy trickach z rotacją jest to pewne, że się skrzywi/pęknie, natomiast przy dropach, o ile będą miały dobre lądowania i będziesz czysto lądował to możesz na tym chwile pojeździć, ale z pewnością nie jest to sprzęt do tego.

Dużo lepiej wyjdziesz jeżeli kupisz tego drop-offa lub postarasz się wychaczyć jakiegoś dj-a z 2004 roku, który napewno zniesie dużo więcej od tego.. Nie jestem pewien, czy to "głupie" duro nie byłoby mocniejsze od tego "chudzielca" ;p Z3 prace na pewno będzie miał lepszą, ale z tą wytrzymałością może być cienko.
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

maNS1

jak mial kask do xc to niech ma pretensje do siebie:/. Gdyby mial ff pewnie nic by mu nie bylo....gosciu jezdzi xc w kasku do xc i zachcialo mu sie skakac :/. Za glupote sie niestety placi panowie :(
ODPOWIEDZ