jak długo uczyliście się wheelia?
a ja nawet nie mam zamiaru :P manual ok ale na moim super przelozeniu 3-6 na wheeliem sa problemy :P
poza tem wole hopki a jak jade na nie to sie nie mecz emanualami za bardzo :p bo samam jazda to katorga na moim biku ale coz. manual to na razie pare metrow bardziej chce sie nauczyc dobrze bunnyego wyciagac. narazie kolo 40 cm ale sie ucze dalej (tzn wyzej :P)
poza tem wole hopki a jak jade na nie to sie nie mecz emanualami za bardzo :p bo samam jazda to katorga na moim biku ale coz. manual to na razie pare metrow bardziej chce sie nauczyc dobrze bunnyego wyciagac. narazie kolo 40 cm ale sie ucze dalej (tzn wyzej :P)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
po pierwsze wazne jest zeby nie robic tego "z miejsca " , ze stoisz i nagle zaczynasz pedalowac. po drogie daj dobre przelozenia nie 1 :5 tylko daj z przodu na 2'ke i z tylu na 4 i rob to z jazdy . jak widzisz ze rower opada to kompnij troche mocniej w korbe . jak widzisz ze cie zciaga do tylu to leciutenko hampelkiem :] a jak robisz na siedzaco to im wyzej siodelko tym lepiej . najlepiej zebys mial tak ustawione tak ze troche bedziesz mial ugiete nogi : >
-
- Kontakt:
Natchnniony powyzszymi postami postaowiłem wyjść na dwór, wyciągnąć koze i poćwiczyc whelie,ale: jak ciągne kiere do góry to albo za mocno, albo za słabo. Tylko żeto nie jest najgorsze, najgorsze jest to że ona mi skręca i z nią cały rower leci w bok.
aha, lepiej robić na lżejszym czy na cięższym biegu??
aha, lepiej robić na lżejszym czy na cięższym biegu??
...a na zimę zaczynam łamanie makrokesza:D Będzie ślisko :D
Ja sie uczylem jakis mesiac moze mniej na ramie 20" i nic nie wychodzilo ciagle bylo 5m max, ale wtedy sie ostro zawzialem i cwiczylem az w koncu rower sie nie nadawal do jazdy i kupilem dualowke, przez pierwsze 3 dni nie moglem sie do niej przyzwyczaic, jak sie juz przyzwyczailem zaczalem cwiczyc wheelie tak z pol godzinki a tu nagle jade na gumie 50m, teraz moge jechac na gumie 100 to wina hampli w gt chuckerze gdy sie nacisnie na klamke i klocki dotykaja obrecze trzeba jeszcze sporo docisnac zeby kolo tarlo o beton, ramiona vbrake'a sie uginaja i jest zle. W koncu nieiwem czy manual to tez jest manual gdy startuje z wheelie, siedze i przestaje pedalowac, jade tak 10 m i wstaje i jade na stojaco ?
gripy sux, dzyndzelki rulez :D < rotfl >
wheelie - jazda na tylnym kole z pedalowaniem
manual - jazda na tylnym kole bez pedalowania
ot, cala filozofia... boziu...
tak, zaliczylem dzisiaj glebe :p ****** z wozkiem stanal w poprzek chodnika ( mojego ladowania ). przeszuralem 5m lewa reka po szutrze. mam plaster gigant pod lokciem. ale smieszne :p
... jutro trzeba sobie ostro pojezdzic...
wheelie - jazda na tylnym kole z pedalowaniem
manual - jazda na tylnym kole bez pedalowania
ot, cala filozofia... boziu...
tak, zaliczylem dzisiaj glebe :p ****** z wozkiem stanal w poprzek chodnika ( mojego ladowania ). przeszuralem 5m lewa reka po szutrze. mam plaster gigant pod lokciem. ale smieszne :p
... jutro trzeba sobie ostro pojezdzic...
what can I say... ;)
o kurwa........ mim zdaniem każdy kto gada ze whellie czy manual to niepotrzebny trick , i lepiej porobić sobie ,,skoki" na hopkah , to ciota, przecież manual i wheelie to podstawa , dirt w niczy nie przeszkadza ,a tylko przez lenistwo i to ze sie ktoś nie może nauczyć , pierdolicie ze t niepotrzebne , wheelie umiałem po 2 tygodniach , manuala umiałem po 3-4 tygodniach ( ale nie tak dawno , bo poprostu kupiłem heble tarczowe i proste kółko mam , a to podstawa---proste kołko) pozatym ,,bułka" rozpierdalasz mnie tekstem :lepiej jakieś dropy porobić...., kurwa człowieku znając zycie pewnie wpierdalasz sie na 1m murek , spadasz na dwa koła i robisz wiecej huku niz kot który spadnie na blaszany dach. Żeby dobrze dropowac trzzeba znać podstawy manuala , bo dropując na płaskie zawsze kkółko na dole [url]http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=219186[/url] , kiera przy brzuchu , jesli uczysz sie manuala to najłatwiej wysoko kiere i pionowo stac , potem dupa do tyłu , kółko nisko nad ziemią , ręce proste i wypychasz rower nogami , lub go podciągasz , w extremalnych sytuacjach , jak np. zapierdalasz z górki, to prostujesz nogi na maxa i hampla przyciskach zeby rower podszedł do góry , a hampel go ściągał i zwalaniał prędkość , możesz tez w tym celu opuścić dupe i podciagnać kiere tak jak tutaj widzisz [url]http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=219192[/url] , wtedy rower nie jest taki pionowo , ale to tylko hamowanie , normalnie manual im niższy tym lepszy.o wheeliem nie bede pisał , każdy sie tego nauczy i sklei oco chodzi , na tym to polega zeby samemu wybadac błedy. I prosze , nie rozpierdalajcie mnie tekstami ze jest to niepotrzebne , bo jest to zajebiscie potrzebne , np. poto zeby uczyć sie kolejnych tricków .
www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=219185