Reklamacje Dm fr 3.0 Pigieło ich !!!!!!!

wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

armar no nie wiem nie wiem , z tym suszeniem kota to akurat zamieszczaja przynajmniej w stanach , kiedy cos pisali ;].

Ale wracajac do tematu jakim cudem przy 2 kolach 26" i 2 kolach 24" jaki kolwiek kat sie zmieni ? przecierz to tylko obnizy sie rowerek , ugolniam , co innego 26 i 24 tyl np. ale nie wierze ze te sily rozlaza sie az tak inaczej bez przesady. klocic sie nie mam zamiaru , specem nie jestem ale podyskutowac moge

Tak czy siak jestem ciekaw jak to sie skonczy , bo czesci ktore tam byly zamontowane jakos przynajmniej dla mnie nie mialy wplywu na uszkodzenie.
www.mm-foto.pl
nokii
Kontakt:

Post autor: nokii »

NO ale odpowiedzi niestety jeszce nie dostałem :(
"Ride fast, yet ride smart"
www.underfr.com
667
Kontakt:

Post autor: 667 »

armar- wstyd i żenada, proponuję więcej takich "argumentów" to ludzie sie od was odwrócą- MAM NADZIEJĘ
nokii- szczerze życzę powodzenia
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Ponad 200 sprzedanych, wróciło mniej niż 10 ... Nie żebym się czepiał, ale przecież wiele osób naprawia też ramki na własną ręke... a poległo raczej troszkę więcej sztuk ... i tym samym troche z nich zostało naprawionych we własnym zakresie (bo czesto koszty przesyłki ramy i w tym przypadku części, sprawiają, że lepiej to zespawać samemu, bo taniej )...
Nie zmienia to faktu, że DM fr 3.0 jest godnym uwagi produktem (pardon - teraz juz 4.0 ) ... Co do łamliwości z Monsterem - Owszem ... ciekawe czemu... bo na dobrą sprawę, pakując tam nawet duro triple też można załatwić ramkę...;) Ja tylko odnosnie zastrzeganych wymiarów podam - do mojej ramy zalecano widelec o skoku do 150mm -miałem tam zapiętego 66 o skoku 150mm -wiemy wszyscy, że to nie mały widelec... i bliżej mu wymiarami do konkretnej 2 półki -jednak producent uznał gwarancję, bo mimo dużych rozmiarów widelca, jego skok nie przekraczał dopuszczalnego ( zresztą, nawet gdyby przekraczał, to też by zapewne uznano gwarancję...)

Produkty Dangerous Mike-a jak już wspomniałem są porządne - szczególnie DM DS 2.0 , który baaardzo mi się podoba, ale niestety nie dane mi było go zakupić, gdy kupowałem pierwszego sztywniaka, z racji, że ktoś mnie ubiegł... Opinia o tych ramkach jest dobra... Rozumiem, że Chcecie dalej ją utrzymać, a jeżeli padło już kilka tych dm-em w podobnym konfigu... i gwarancja była uznawana... to bez zbędnych ceregieli gwarancja powinna być uznana...

Odnośnie Biblii... no ja bym aż tak nie przesadzał -bo wystarczy dodać stronę więcej, ale wyłożyć to co jest istotne -czyli prcedurę gwarancyjną od a do z ... Wiem ,że nie każda firma tak robi, ale też żadna z tych firm, raczej nie prosi o oględziny całego roweru ... fakt, faktem, jedynie co, to producent ma prawo o wzięcie na oględziny ramy w takim setupie jakim została sprzedana ( czyli z seryjnym damperem )... ale o kompletny rower można prosić tylko, gdy został on nabyty gotowy, lub np. można by wysyłac tego monstera, gdyby był on zakupiony w komplecie z ramą (i byłyby na to odpowiednie świstki ) ...

Jeszcze odnośnie krakowskiej firmy - Oni jakoś potrafili zaznaczyć w karcie gwarancyjnej, że rama będzie podlegała ekspertyzie niezależnego rzeczoznawcy...

Pozdrawiam!
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
mati-biker
Kontakt:

Post autor: mati-biker »

armar pisze: mati-biker na stronie jest napisane ze skok amora to 130-200, wiec sztywniak raczej nie wchodzi w rachube.
Na stronie jest napisane: "PREFEROWANY SKOK PRZEDNIEGO WIDELCA 130-200mm"
Od kąd preferowany, oznacza wymagany?
hui
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

armar "jestesmy na rynku do lat 90"

proste pytanie : jak z dostepnoscia piast (nie wazne juz jakich)

i profesjonalna odpowiedz:

poszukam tu i tam, dam znac

a potem : moga byc za 6 tygodni, nie mamy na 135 mm i 36h ale na 150mm i 32 h

^i na keigo chja mi taka piasta: szersza i mniej otworow niz potrzebuje? o braku wypisania cen nie wspomne.... (sprawe zalatwialem przez sklep ktorego jestem stalym klientem, wiec informuja mnie jak przebiega dostawa moich czesci, stad znam tresc korespondencji)

pozdrowcie sie.
Diabel
Kontakt:

Post autor: Diabel »

A ja mysle ze maja juz tyle zwrotow tej ramki ze
niewiedza co maja robic :] ale po co im caly rower moze chcieli sobie posmigac bo lesie bo rowerek masz zajebisty!! Walcz z nimi niech wymienaja rame albo daja kase !!!
nokii
Kontakt:

Napisali:
"Witam
Wg opinni rzeczoznawcy rama na ktorej jezdziles nie nosi znamion wad
konstrukcyjnych, materialowych i technologicznych, jednak nie widzac
calego roweru rzeczoznawca nie moze przeprowadzic pelnej ekspertyzy a
co za tym idzie nie moze wydac ostatecznej opinni. W zwiazku z
powyzszym proponujemy 2 rozwiazania.
A. Naprawimy rame na wlasny koszt, wypiaskujemy po naprawie,
polakierujemy na kolor jaki sobie wybierzesz (z dostepnej palety
kolorow) i wygrawerujemy napisy
( jesli masz zyczenie wytniemy laserem Twoja grafike z korela lub
napis - szczegoly pozniej).
B. Sprzedamy nowy model ramy DM FR 4.0 w specjalnej cenie 900 pln
bez dumpera lub 1250 pln z dumperem z zastrzezeniem minimalnej ceny
odsprzedazy nowej ramy (jesli nie bedziesz chcial na niej jezdzic).
Czekam na odpowiedz, mam nadzieje , ze Jestes zadowolony z obrotu
sprawy.

Pozdrawiam"

Co mi radzicie ?
www.underfr.com
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

:D

Poza tym dla mnie ramka zrobiona pod freeride ( co oznacza tez ciezki katunek ) ma znosic wszystkie wynalazki jak super monster 2x 24 czy to na slickach czy na 3.0 , whatever! Cokolwiek by tam nie wpakowac, ma wytrzymac

Pomijam juz, ze to peka w miejscu w ktorym jak mowicie zmienia sie sila... no dobra, jak sie zmienia sila to co sie stanie jak ktos zasunie whipa 90 stopni i tak spadnie? Wtedy sila DRASTYCZNIE sie zmieni, co oznacza ze ramka od razu strzeli ? Bez sensu troche

Nie chce na was najezdzac, sam mialem dm, poza degresywna zawiecha ( strasznie wkurwiajace ) podobala mi sie geometria i prowadzenie tej ramki, naprawde nie byla zla no i mialem nowa ramke tanio - to sie chwali, ale kiedy chlopak ma taki problem i zaczyna robic sie dym moglibyscie po prostu mu to zrobic i nie marudzic

To ze wszyscy robia wszystko sami to inna sprawa, w tym kraju sprzataczka jest prawa reka szefa i zna jego interesy lepiej niz ksiegowa, ksiegowa zas sprzata lepiej niz sprzataczka i nie tylko... zycie nas zmusza
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
nokii
Kontakt:

Odpisałem ze jutro dam im znac, a zranca lece do rzecznika
www.underfr.com
MaxDamageDA
Kontakt:

Akurat pisales rowno ze mna, nio i prosze :)

To sie chlopaki troche zrehabilitowali :)
nokii
Kontakt:

Ciekawe czy jak mi naprawia to przedłuza gware?
a poza tym wolał bym mimo wszystko Nową rame za free :)
www.underfr.com
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Nie wchodze w polemike i osąd ze względu na osobiste względy natomiast muszę z autopsji że Monster 200mm i 24" to nie jest dobry pomysł...

Optimum do tych ram to jednak coś pokroju Boxxera/Juniora czy jakaś freeraidowa jednopółka pokroju 66.

Pozdrawiam
nokii
Kontakt:

NIe było napisane w gwarancji ani na stronie ze monstera nie zalecają.

Zreszta jak kupowałęm ramke nie wiedziałem ze bede miał monstera
www.underfr.com
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

nokii Też kupując tą rame nie planowałem Monstera ale jednak.
Piszę tak poza wszystkim że nie warto ładować się w taki frameset.
MaxDamageDA
Kontakt:

Nokii tez troche przesadzasz, przy damperku sobie strzelilo a ty juz nowa ramke bys chcial :P

Bez przesady :)
nokii
Kontakt:

pekło na gorze przy spawie od szyny z dziurkami, a to chyba nie moja wina?
a poza tym moj najwiekszy skok to z 2 metrow na pochyłe, gdzie nie odczuwało sie przeciazen prawie wogole :)

poza tym rama nie uczestniczyła w zadnym powaznym wypadku
www.underfr.com
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Idz do rzecznika niech oceni sytuacje , kto jak kto ale on bedzie wiec od nas w stanie powiedziec.
www.mm-foto.pl
nokii
Kontakt:

Tak tez zamierzam :)

Jesli wiec moja to wina ze peka (tak to rozumiem) to czemu proponujecie mi naprawe na własny koszt lub duzy upust na rame ?
www.underfr.com
ODPOWIEDZ