P o przejechaniu około 5 -10 km moja felga jest tak btudna ze szok 8O . Juz ją chyba 2-3 razy przecieralem benzyna i nadal tak jest. Przez to hamulec hamuje duzo słabiej (na klockach avid-a nie robilo to zadnej roznicy czy jest czysta czy nie, ostatnio kupiłem BBB I czuje wyraznie slabsze, ale nadal db hamowanie. Macie może jakies sposoby na to żeby felga w takim tempie nie przyciagala brudu ? Czy przetarcie benzyna i dokladne wymycie woda cos pomoze ? prosze o odp.
Juz mialem :) tektro io <- hamulec do dupy ze szok :)Niby przednie kolo blokowal bez wiekszych problemow ale... reka po paru hamowaniach sie meczy... i nie jest taki czuly. Nawet teraz moj v-brek hamuje lepiej.
Własnie tak zrobilem. Napoacztku woda z proszkiem pozniej benzyna nastepnie woda und ajaxem do szyb :) lol zobaczymy czy cos to pomoze :). Jeśli bedzie c i p a to sprobuje ludwika.
Liż obręcze regularnie po każdym hamowaniu, to powinno zwiększyć siłe hamowania hamulców o 1000000 % bedzie podobna jak nie większa niż siła hamowania wszystkich hamulcow w samochodzie.
Sulring to trzymaj go na miejscu (pomidora) nom nie bardzo logiczne jak nowe klocki po 8 hamowaniach sa czarne... moze tak jest u ciebie ?
Michal_KRK nie mam ani zamiaru ani ochoty, jezeli to pomaga u ciebie to gratulacje...
----------
i prosilbym osoby takie jak 2 powyzej ktore nie maja nic madrego do napisania niech nie pisza.
pomocy sam jesteś do dupy. jak nie umiesz dobrze wyregulować hamulca (tektro IO) to nie nasza wina.
miałem na przodzie ze zwykłymi klamkami od v-ek i jednym palcem stawalem na przednim
myles obrecz benyzna? to nie jest dobry pomysl bo hamulce najlepie hamuja jak jest na nich troche pylu... raz umylem w ogole chujowo hamowaly wzielem posywalem ja takim piachem (:P) i juz troche lepiej a poznie jak troche po jezdzilem wszystko wrocilo do normy :)