Sztywna rama 700-900 zita Dual,FR, l. DH

*Misiek FR*
Kontakt:

Post autor: *Misiek FR* »

Miałem pitbulla, jest git, tyle ze nie do streetu i dirt, a ty jezdzisz dh i fr to git, Jedyna jego wada jest długi tył dosc i ******* kat widelca. Nie nadaje sie powyzej 150(n ze 150 jest juz duuzy kat). Wiec jesli chcesz dwupółke to nie bierz pitbulla. Weż dm ds-a!
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
LoooooK O.
Kontakt:

Post autor: LoooooK O. »

Mialem do Zumbi swoje pretensje, nadal mam swoje "ale" w stosunk udo ramy zjazdowej. Nie zmienia to faktu, ze argument o nie wnoszeniu niczego przez wlasciciela ZUmbi do wygladu jego ram pzoa "naklejkami i lakierem" uwazam za kompletnie idiotyczny. Jest jeszcze taka malutka przeciez rzecz, jakze malo istotna i marginalna (sic!), jak PROJEKT. Oczywiscie Mielec juz nie raz udowadnial, ze projekt to tylko rysunek, ktory mozna sobie bezwzglednie kopiowac. Podobno dla projektow Zumbi sa odpowiednie zabezpieczenia prawne, zreszta jesli firma Zumbi ma sie rozwijac, to musza na swoich produktach ZARABIAC. Jak kazda firma, nie ma misji spolecznej, bo od tego sa instytucje charytatywne, ale ma przyniesc wlascicielowi godziwy zarobek. Cen Zumbi nie uwazam za specjalnie niskie, ale powodow do placzu nie ma.

Powtorze: nadal mam swoje "przeciw" wzgledem ramy Team DH, ale nie dajmy sie zwiesc jakiejs paranoi. Najlepiej, niech kazdy robi swoje: DZIKUS - Massive Machine, Loko - Zumbi.

Tez bym chcial kupowac czesci rowerowe w cenach od producenta, nie znac pojecia marza, podatek, koszta wlasne, nie znac sie ani troche na ekonomii...
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

Koniec dyskusji bo widze że autor tematu już wybrał. I ciekawy tylko jestem ile faktycznie weźmie od niego Mielec i czy przyślą mu rame dobrej jakości.
Dobra rada, sprawdź dokladnie spawy i czy rama trzyma geo i nie zostawia dwóch śladów.

Paece
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
LoooooK O.
Kontakt:

Post autor: LoooooK O. »

Zamawianie ram przez Mielec mozna porownac do dzwonienia na Tajwan i tam zamawianie sobie dowolnej ramy, ale niech bedzie bez naklejek i sprzedana bez wiedzy autora projektu.

Porownywanie ze soba firm Zumbi oraz Kross jest kompletna pomylka. Kross dysponuje olbrzymim budzetem, siecia sprzedazy, maja wyrobiona marke i przede wsyztskim maja inny profil, inny target. ZUmbi, podobnie jak i Massive Machine, nastawia sie na produkcje sprzetu niszowego, ktory nie sprzeda sie w takich ilosciach, jak Kross czy chocby Unibike. Kross poza robieniem rowerow z serii np. FR, robi tez cala mase sprzetu z dolnej i sredniej polki, na ktorym tak naprawde zarabia najwiecej. Ich stac na sprzedawanie z mniejszym zyskiem. Nie znam strategii marketingowej Krossa, ale wydaje mi sie, ze sprzedaja FR'y na minimalnym zysku. Tylko tak, zeby strat nie ponosic, a rozpowszechnic marke w swiadomosci bardziej wymagajacego Klienta.

Jesli Loko zarabia 500zl na ramie, to zarabia srednio atrakcyjnie. Postaw sie na jego miejscu: zrobil jakis tam projekt, zleca produkcje, sprzedaje sprzet i ile ma na tym zarobic? 50 zlotych?

Zreszta zamawianie ramy ZUmbi (lub jakiejkolwiek innej) w Mielcu, ale nie ich wlasnego projektu, jest rownoznaczne z piractwem - kupujesz tansza wersje gry czy filmu, ale nie dasz zarobic tym wrednym posrednikom, przedsiebiorcom itp. Gratuluje "myslenia" :?
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

Oka wszystko to nabiera dla mnie zbyt szybkiego, tępa i dla niektórych wyjde na idiote, ale oka. To były moje własne przemyslenia na temat firmy zumbi, których nie zmienie, ale również nie będe też ich wygłaszał publicznie na tym forum ponieważ widze że robi sie to niebezpieczne. Jak tak bardzo chcecie i znajdziecie klientów no to oka, ich i wasz interes, jednak mam nadzieje że jeszcze uda sie zrobić coś pozytywnego w tej firmie.
Koniec tematu i koniec mnie na tej stronie.

Peace ałt
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
pawelb91
Kontakt:

Post autor: pawelb91 »

Bierz COCK-a Rama polecana przez riderów. B.dobra geometria i wykonanie na FR Dh i Dual bedzie świetna.
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

ktos tu pisał ze sputnik jest zajebisty, i ze tylko słyszał ze peka.

jako dowód:

http://www.pinkbike.com/photo/812544/

sputnik 16 cali
najpierw pękł pod łownka i byly dane wspawki a potem pooszło:P
pod wspawkami wokół całej rury prawie, łączenie rury podsiodłowej z górną pęknięcie pewnie od 180tek.
costam na tylnim trójącie na łaczeniu z podsiodłową jest wzmocnienie.
2 wzmocnienia na tylnim trójkącie.

rama lekko krzywa na trójkącie, tzn jeden hak ma krzywy od pewnie jebnięcia w jakis murek.

ktoś chce kupic??:P

jakby co polecam bitcha, albo bierz dm ds sam to chcialem ale wolalem dziwke, albo jak sie postarasz to moze znajdziesz banschee morphine w takiej cenie.
używka ofcourse albo nowe da sie gdzies wychaczyc za ok 1600 chyba tak od kogos słyszałem.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
brolly3
Kontakt:

Post autor: brolly3 »

na www.zumbi.pl pisze, ze przez ten miesiac ramka bedzie tansza o 200zł. wiec mozna sie zastanowic nad kupnem jej....
TylerDurden
Kontakt:

Post autor: TylerDurden »

bicz kur...wa
http://www.pinkbike.com/photo/1009540/
himan

Post autor: himan »

wez zesz sobie pozadna i sprawdzona rame kup a nie cuduj..
czyli najlepiej jakiegos NS'A http://www.7anna.com.pl/ lub FIREEYE. http://www.fireeye-bike.com/spitfirexvi.html
Gość

Post autor: Gość »

Ty, Himan a FIREYE to sprawdzone ramy? co ty pie.....sz ta firma istnieje na rynku od niedawna nie móiąc o tym, że mło kto na tym jeździ. Nie porównuj Fireye do NS-a i nie mów że to są sprawdzone marki jak się nie znasz.
himan

BSM skad masz pewnosc ze to jest slabsze od NS' ow ?? hehe... narazie nie widzialem peknietej fireeye..
Gość

Post autor: Gość »

Himan z dwóch przyczyn:
1- firma krzak, nie wiadomo skąd ( po mailu na stronie można wnioskować, że Tajwan )
2 - na razie nie widziałem pękniętej Fireye - bo ich bardzo mało jeździ, na palcach jednej ręki można policzyć ile a w sprzedaży są od kiedy ? od tego roku więc jeszcze trochę czasu trzeba poczekać zanim się sprawdzą
3. - popatrzmy się na rynek stalówek: mamy czterech polskich producentów:
NS DC MK-Bike oraz Destroyer. W żadnej z w/w firm nie ma problemu z gwarą oraz z ew. wymianą, Fireye jest firmą krzak jak już napisałem i nie wiesz czy jak wyślesz do dystrybutora to nie będzie problemów ?

Nie twierdzę, że firey jest złą ramą, tak samo jak ty nie masz oprócz własnego subiektywnego zdania żadnego argumentu za tym, że jest to firma porównywalna do NS-a, nie mówiąc o tym że mówisz o sprawdzonych produktach. Bo jednak mimo swojej niższej ceny NS to jak by nie było wizytówka polskeigo rynku stalówek a ich ramy są ZAJEBISTE I WSZECHSTRONNIE PRZETESTOWANE PRZEZ OSTTNIE 3 LATA PRZEZ wielu ludzi w naszym kraju.
himan

dlatego kupilem tez taka rame jak mam i jezdze juz na niej troche i nie narzekam.. jest wypas d dualu i streetu bdb katy i najbardziej podobne do DC pussy i potem do ns suburban. ale co doramki dc pussy jest tez zajebicho ramka i ns;y ja oczywiscie do nich nic nie mam ale wyrazilem opinie moich ram ktore moim zdaniem se licza.. czyli FE, NS, dc .
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

kup ode mnie akite bez dampera prawie nowa za 1200 zł:D
Szerszu
Kontakt:

Post autor: Szerszu »

A ja bym zabrał Destryera jump..tani i fajne geo poprstu zamowił bys dodatkowe wzmocnienia... ja mam destroyera jumpa ale bede zamawial nanastepny rok nowego tylko z dodatkowymi wzmocnieniami ture juz nakladam na jego rysunek.. 1 wzmocnienie i najwazniejsze to kołmierz na główke ( chyba wiecie jak to wyglonda??) zeby nieodpadła..ptem pare wzmocnień przy spawach i ramka niedozjechania!!! muwie ci destryer jump z dobrymi wzmocnieniami to jest to!!!
tralalala:D sijjjcie mi zal.pl
ODPOWIEDZ