Jak TO zmierzyć? ;]
-
- Kontakt:
Jak TO zmierzyć? ;]
niewiem ilo calową mam ramę, a nie wiem w którym miejscu to zmierzyć. Mam fula więc mierzyłem tą część ramy co w nią wchodzi rura sterowa i tą rurę do której wchodzi sztyca i wyszło mi 3,1 m. Ilo calową mam ramę??
...a na zimę zaczynam łamanie makrokesza:D Będzie ślisko :D
-
- Kontakt:
ja cie krece :)
Najpierw idz z powrotem do sklepu i reklamuj te linijke gumis :)
I te rure niepolaczona z rowerem najlepiej tez reklamuj. A jezeli to jednak sztyca to odejmij ja koniecznie od pomiarow.
Support to jest to, na czym trzymaja sie pedaly. Ale nie te plaskie blaszki, do ktorych przykrecone sa pedaly, tylko to do czego sa przykrecone te blaszki, do ktorych przykrecone sa pedaly. I od srodka tego wlasnie zmierz nowa linijka odleglosc do tego miejsca gdzie masz tego ptaszka, zeby siodelko sie na boki nie ruszalo, albo w dol nie opadalo. Zapisz wynik. Potem to co zapisales, podziel przez 2,54 i znowu zapisz wynik. To co zapisales za drugim razem, to jest rozmiar Twojej ramy w calach (+/- 1 cal pewnie).
I nie zapomnij napisac nam co Ci wyszlo! :)
Najpierw idz z powrotem do sklepu i reklamuj te linijke gumis :)
I te rure niepolaczona z rowerem najlepiej tez reklamuj. A jezeli to jednak sztyca to odejmij ja koniecznie od pomiarow.
Support to jest to, na czym trzymaja sie pedaly. Ale nie te plaskie blaszki, do ktorych przykrecone sa pedaly, tylko to do czego sa przykrecone te blaszki, do ktorych przykrecone sa pedaly. I od srodka tego wlasnie zmierz nowa linijka odleglosc do tego miejsca gdzie masz tego ptaszka, zeby siodelko sie na boki nie ruszalo, albo w dol nie opadalo. Zapisz wynik. Potem to co zapisales, podziel przez 2,54 i znowu zapisz wynik. To co zapisales za drugim razem, to jest rozmiar Twojej ramy w calach (+/- 1 cal pewnie).
I nie zapomnij napisac nam co Ci wyszlo! :)
No tak ale jak Gumis ma rure podsiodlowa z przerwa to powstaje dylemat czy moze odjac tez dlugosc tej dziury bo jak nic tam nie ma tylko powierze to jak zmierzyc powietrze wiec ja proponuje od pomiarow odjac to powietrze i bedzie git :d:d:d i wtyedy roamiar ramy bedzie bardziej odpowiedni niz 20cali :d:d:d
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=244743