twardy monster 02

cielak
Kontakt:

twardy monster 02

Post autor: cielak »

elo
krotk9ie pytanie-jak jest twardy wystarczy wylac olej? jak nie to co innego moze pomoc?
dzieki za odp
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

ej nie znam sie ale jak nie masz oleju to chyba ci sie zatrze.... ale nie wiem i nie jezdzijcie mi jak by co :D
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

jak wylejesz olej to pozbawisz go tłumienia i smarowania ewentualnie wymień na rzadszy tylko nie wiem jaki masz teraz wiec nie doradze (szczerze pierwszy raz sie spotykam z twardym monsterem) pozdro
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

slazak dokladnie... zazwyczaj sa mieciutkie, kupowales używany? To moze jakis byk 100kg na nim smigal i wsadzil super twarde sprężyny , zmien olej na rzadszy, jak nic nie da to spreżyny.

Pozdro
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

oj wylal:P nie doslownie
chodzi mi o troche ze by go wylac-nie caly!:P

ps. najlepiej jakby ktos kto ma monstera z 2002 podal swoje gg
hakerjur
Kontakt:

Post autor: hakerjur »

zwiekszajac lub zmniejszajac ilosc oleju zmieniasz jego twardosc wiec spusc troche oleju i bedzie dobrze. nie ma znaczenia gestosc oleju jesli chodzi o twardosc. Gestosc skuzy do regulacji odbicia jezeli chcesz miec mulowaty amor ktory lepiej wybiera to wlej gesty olej nm 15w a jezeli chcesz miec amor ktory dobrze wymija to 5w oleju 2,5 nie polecam bo podczas szybkiego odbicia strzelaja tlumiki
www.adakar.xt.pl www.adakar.fora.pl <== suwalska scena rowerowa
vasylbiker
Kontakt:

Post autor: vasylbiker »

jezeli nie byl dawno rozbierany to wez kumpla, niech wcisnie go do oporu a ty w tym czsie delikatnie poluzuj korki i skrec z powrotem (caly czas niech kumpel trzyma wcisniety amor do oporu) na 90% powinnien zmieknac, sprawa obadana na dwoch monsterkach ;)

pozdrawiam
http://www.zanim.napiszesz.prv.pl/

http://www.cykloza.pl/
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

Cielak przecież Ci gadałem wczoraj że musisz odkręcić tłumienie powrotu w lewej ladze bo masz wkręcone tak że japierdole. ten koles co mu Mysza rower składał w monsterze miał idenytyko jak Ty tylko że on miał skręcone oby dwa tłumiki a Ty masz tylko jeden. zró tak jak Ci wczoraj gadałem tylko kręć w odpowiednią strone.

pozdro :]
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

zuku może Ty Mu to lepiej zrobisz !
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

a niech sam sobie robi :p

tylko Cielak musisz kombinerkami przytrzymać pokrętło od regulacji naprężenia wstępnego i wtedy odkręcasz śrubokrętem tłumienie powrotu.

pozdro
ODPOWIEDZ