SpUn jaki masz rozmiar, bo ja nie wiem jaki kupic. Za bardzo tez nie orientuje sie jak zmierzyc "wielkosc" glowy, poza tym raczej zaden ze sklepow we wrocku nie ma takich kaskow, abym mogl przymierzyc (moze sie myle).
mam pytanie glebil sie ktos w uvexie :] nie ocenia sie na podstawie wygladu jak sam mowisz... ja mialem juz duzo gleb prosto na ryj. i NIC :] ani mi ani kaskowi... (a po 7 metrach lotu przy big speedzie uderzyc glowa w ziemie to nic przyjemnego)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
w jakich miejscach mierzy sie wielkosc glowy?bo nie mam mozliwosci przymierzenia,a ja chyba biore t 55 za 99$ bo wole niz mad max II
giro ciezkie.Dobrze wybralem???????????
mi najbardziej chodzi o wage i wentylacje bo bardziej jezdze dualowo
a nie ciezki , zrypiasty ostry dh w ktorym potrzebuje kasku z tytanu z
domieszka carbbonu, stali,zeliwa i 50 roznych nierdzewnych nielamliwych
metali i twozyw sztucznych
Ja mam azonica T-55 ma bardzo dobrą wentylacje nie jest ciężki a przez ta szczękę zrobioną lekko na dół widzi sie więcej a szczęke przy glebie ochroni wszystko jest zajebiście zrobione. Ja kupywałem w rowerowy.com zajebisty sklep, niskie ceny zawsze można się dogadać. Loozik
roznie sie mierzy glowe, nie ktore firmy mierza przez uszy (chyba) ale najczesciej mierzy sie ok2cm nad uszami.
ale odradzam ci kupowanie kasku bez przymierzania. rozmiar podany przez producenta to nie wszystko. kazda firma robi kaski na inny profil banki
też mam problem z wyborem kasku, ale troche nietypowy...
chodzi mi o jakiegoś malutkiego integrala dla kobiety.
czy ktoś ma pojęcie co jest najmniejsze na rynku??
na razie najlepszy był 661 bravo rozmiar xs, ale dalej minimalnie za duży.
jak się ma do tego azonic t55, bell, czy inny uvex, bo we wrocq przymierzyć się tego chyba nigdzie nie da
czy w ogóle jest coś mniejszego??
czarny mat jak najbardziej pasuje, ale gdzie widziałeś bravo w tym rozmiarze?? i jak jest z madmaxem, bo on według katalogu powinien być mały - s jest 51-55cm, ale między danymi a real life jest spora różnica zazwyczaj??