Zarabie

shred93
Kontakt:

Zarabie

Post autor: shred93 »

Siemako mam pytanie czy zan ktos jakąś strone z info o traskach na zarabiu prosze o szybaka odpowiedz bo moze wybiore sie tam jutro.(Z info chodzi mi o ceny i poziomy trudnosc ale nie musi byc strona jak ktos wie to niech napisze)
Narka
Shred 93
FixxerW11
Kontakt:

Post autor: FixxerW11 »

7pln za jeden wjazd, 30pln+15kaucja w normlany dzien i 40+15kaucja w weekend, jesli masz jzu karnet to mozesz go doladowywac o dowolne ilosci zjazdow, wyciag czynny od 9 do 19 30(chociaz jak jestes wieksza ekipa to beda dzialac dluzej). Trasy sa 2 -szybka(latwiejsza) i techniczna(trudniejsza) wszystko zalezy od Twoich umiejetności.
generalnie szybka jest latwiejsza dlatego ze nie ma tam wiele skoczni i trudnych rzeczy generalnie jest jedna scianka ale jadac troche wolnej dasz rade a tak to podupcasz piecem ile sil w nogach...na technicznej...wiecej skakania male progi, korzenie bandy i 2 dość wredne ścianki ale ptrzy odrobinie samozaparcia tez da sie je pokonac. milej jazdy życzę
WWW.WFSPORT.PL
shred93
Kontakt:

a po pierdole tam na hardtailu i czy sa jakies drogowskazy na te 2 traski czy cos w tym stylu
Shred 93
FixxerW11
Kontakt:

Post autor: FixxerW11 »

na sztywnym dasz rade chociaz bedzie rucalo na kamieniach sam mam kumpla ktory podaje na sztywaniaku i szczerze powiem ze mam czasami problemy zeby dotrzymać tempa :-) co do drogowskazów to jak wysiadziesz z wyciagu to jedz droga w dół a potem już Cie znaki poprowadza...poczatek trasy zobaczysz już dojezdzajac na gorna stację...
WWW.WFSPORT.PL
shred93
Kontakt:

a jak tam ze złodziejami kradnom tam??i czy jest tam niebezpiecznie pod tym wzgledem
Shred 93
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

strasznie , obsługa kradnie, i w lesie siedzą zbóje
dawidek1
Kontakt:

Post autor: dawidek1 »

i janOwsik ci zabierze rower i da chłopom ze wsi albo Marynie...
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

pojedynczy wyjazd 5zl ;)
a co do tras to jest ich pare, najlepiej jak bys pojecha z kims kto zna okolice i by Ci je wszystkie pokazal.
A co do kradziezy to tak jak napisal mikael:P
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Jedyne niebezpieczeństwo to turyści na trasce... ostatnio jak byliśmy to na środku traski 30 osobowa grupa dzieciaków z przewodnikiem... akurat na wąskim odcinku jeszcze przed zjazdem na techniczną ... ( miałem farta, że tam ich wyminąłem, bo na techniczną wleźli i przez ścianki maszerowali )
Pozatym ... złodzieji raczej nie ma, ale wiadomo, że np. w knajpie każdy ma oko na swój sprzęt . Co do wybierania się większymi ekipami -owszem, wtedy można powalczyć o dłuższą pracę wyciągu ;) A oznaczenia traski ... hmmm o ile się nie mylę to nie jest to jakoś szczególnie oznaczone -bynajmniej ja na to nie zwracam uwagi, bo znam trase na pamięć i poprostu wiem jak jechać ;) Co do traski szybkiej -łatwizna... jedyna ścianka, jest dość łatwa - można to dość szybko pokonać , ale jak ktoś nie ma wprawy to można sprowadzić, lub bardzo pomału zjechać ;)
Odnośnie traski technicznej - to jest w sumie średnio trudno ... kilka band, kilka zakrętów 90 stopni, które się raczej średnio szybko pokonuje, 2 ścianki (pierwsza wcale nie jest taka trudna... pozatym jest jeszcze na niej fajny uskok;) ,tylko teraz sie troche obsypało przy najeździe na owy i trzeba podjeżdżać centralnie z góry... ) kamieni jest dość sporo... korzenie także są, jest kilka uskoków centralnie na trasie (chyba największy ma ok 0,5m), kilka małych wybić, 2 drewniane hopy dość konkretnych już rozmiarów (jak na początek, to raczej nie polecam... pozatym ostatnio znowu były uszkodzone)... są także muldy na początku traski ;)-osobiście moja ulubiona sekcja ;D ... No i na samym końcu naturalny stolik ;) Gdzieś tam jeszcze podrodze Możesz trafić na drewniany mostek nad rowem...zależy gdzie sie skreci (czy od muld prosto, czy w hopy , czy za ziemną hopą w prawo ) , który czasem może być uszkodzony i zależam bardzo dużą ostrożność... bo już były różne nieprzyjemne wypadki tam (łacznie ze złamaniami ...)

Pozatym na trasie prawie zawsze ktoś jest, więc się do kogoś doczepisz i wytłumaczą ci jak jeechać ;)

Pozdro!

p.s . - W moim podpisie masz akurat fotke z technicznej traski w myślenicach ;)
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

co do tras w Myślonach to jest ich kilka ....tylko mało kto sie rozgląda za nimi...
1.DH- znana najbardziej,leci od szczytu po wilczych dołach,grzbietem w dół.
2.Mandaryna-pomarańczowe kropki,start pod wyciągiem na prawo na samym początku wilczych,szybka,kręta,techniczna,idealna pod sztywniaka.
3.i tu zaczynaja się schody......bo jest kilka warjantów trasek,można odbijać na prawo i lewo.....musisz szukać śladów....po nas...zerkać po lesie za kropkami....bo jest jkeszcze kilka dzikich linni....i potrafią zaskoczyc :))
4.....i największa frajda ;) CZYSTE FR. W Myślonach jest super las do pocinania po nim....wysoki,bez zerowego piętra....jak masz zajawkę na takie zabawy to wbijaj...
5 jest jeszcze sporo lesnych duktów po których można cisnąć jak się je zna....bo nie da się opisać gdzie i jak :)
6.Nowy wyciąg i las po prawej i lewej....ma super klimat i mega potencjał :)
7. Własna głowa i checi....no io trochę wyobrazni :)
Pozdro
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
shred93
Kontakt:

a moge jechac tam w pojdeynke i nizenajac trasy ??
Shred 93
BeJ
Kontakt:

Post autor: BeJ »

shred93 nie ma problemu, zgubic napewno sie nie zgubisz ale wiadomo chociaz w dwojke jechac to zawsze razniej :]

gdybys byl zainteresowany tez jakas nieco dluzsza trasa z podjazdami i asfaltem to jest sporo mozliwosci. wystarczy jechac "od" gornej stacji.
dla zwolennikow enduro jest swietna traska: z chelmu przejezdza sie (przez polowe trasy bez pedalowania) na ukleine,miejscami troche 'wspinaczki' pozniej na leb na szyje po betonowych plytach w okolice trzemesni, a z tamtad juz tylko prawie caly czas z gorki droga do osieczan i kilka minut pedalowania z powrotem na zarabie

nie wiem czy ktos skorzysta ale traska jak ulal na niedzielna srednio meczaca przejazdzke :]...oczywiscie nie dh

a na samym chelmie to juz wedle uznania.mozesz przeskakiwac z trasy pieszej na dh, tylko dh, tylko piesza, odbic i wyjechac za campingiem, wyjechac pod dolna stacja...wystarczy jechac :)
pzdr
http://www.pinkbike.com/photo/1822042/
ODPOWIEDZ