Jakie koła do 4x, 26" czy 24" ?
Jakie koła do 4x, 26" czy 24" ?
Wiem, że takie tematy już były, aczkolwiek jak kolwiek nie wpisuje to nie moge znaleść, wiec zakładam nowy temat. Jakie koła będą lepiej spisywać się w 4x ? Aktualnie jeżdże na dwóch 24 i jezdzi sie dobrze, jednak niedlugo chcialbym zmienic na troche lżejsze i zastanawiam się czy jest sens zmieniać zmieniać na 26? Oba rozmiary mają dla mnie swoje plusy:
24" : lżejsze, mocniejsze, rower się szybciej rozpędza
26" : jest większy wybór opon, 26 po niektórych dziurach przejedzie a 24 w nie wpadnie
Co według was lepiej sie spisze na torze? Czy jest sens przesiadać się na 26" ?
24" : lżejsze, mocniejsze, rower się szybciej rozpędza
26" : jest większy wybór opon, 26 po niektórych dziurach przejedzie a 24 w nie wpadnie
Co według was lepiej sie spisze na torze? Czy jest sens przesiadać się na 26" ?
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Durf Na wstepie takie male pytanko... jak sie sprawdze Twoj flick ?pier**** sie cos jak pracuje i wypowiedz sie na jego temat... fajnie by bylo jak bys napisal na gg:1932052 bo neiw iem co o nim myslec i w ogole... a co do kolek to... ja mam 2x24 tak jak i ty i na 26" juz bym ich nie wymienil... znaczy sie zmieniam te co mam ale tez na 2x24... jak juz bym mial myslec o jakis lekkich 26" to wybral bym oczywiscie mavic 729... jeszcze fajne sa atomlaby trailpimpy.. tyle ze sa ciezsze... no ale nic... a ogolnie swoje supry wymieniam na funn 48... pozdro i... to moje zdanie wybor nalezy do Ciebie :)