Bitch vs Pussy + Manitou vs Marzocchi ?
Bitch vs Pussy + Manitou vs Marzocchi ?
Witam,
po dłuzszych przemyśleniach doszedłem do wniosku ze zostane przy sztywniaku z racji ze nie mam gdzie śmigać na fullu. Mam zamiar jezdzic głownie dirt i jakis lekki street, od czasu do czasu jakis zjazd fr. Mam dylemat pomiedzy Pussy i Bitchem i do którejś z tych ramek mam zamiar wsadzic Pike 409 lub cos innego w granicach 1200zł-1300zł max. Prosiłbym o wypowiedz osob które raczej dosiadły ktorych z tych czesci, a nie "kolegi mowił" czy "slyszalem ze..".
z góry bardzo dziekuję za sensowne i przydatne mi informacje.
pozdrawiam Maciek.
po dłuzszych przemyśleniach doszedłem do wniosku ze zostane przy sztywniaku z racji ze nie mam gdzie śmigać na fullu. Mam zamiar jezdzic głownie dirt i jakis lekki street, od czasu do czasu jakis zjazd fr. Mam dylemat pomiedzy Pussy i Bitchem i do którejś z tych ramek mam zamiar wsadzic Pike 409 lub cos innego w granicach 1200zł-1300zł max. Prosiłbym o wypowiedz osob które raczej dosiadły ktorych z tych czesci, a nie "kolegi mowił" czy "slyszalem ze..".
z góry bardzo dziekuję za sensowne i przydatne mi informacje.
pozdrawiam Maciek.
No to ja ci powiem tak.. jesli chcesz jezdzic w dircie i streecie to kup sobie rame Suburban i do tego jakis amor tak do 100mm skoku np jakiegos Dj'a 2?? on chyba ma 100mm tak mi sie zdaje:PP albo jakiegos manitou hymm stance statisc,gold lebel (chyba tak to sie pisze:PP)a chyba ze wolisz krótsze rowery to złóż se na ramie Dc Pussy bo ona jest krutka i mozesz do niej wsadzić np. Pike i ustawić go na 115skoku i bedzie git..aczkolwiek jesli chcesz jeszcze pośmigać w fr na hardtail to kup sobie NS Bitch i do teg jakis fajny amor około 150mm skoku np. manitou NIXON albo Stance Blunt (chyba tak sie to pisze) moze Sherman?? i bedzie git d fr a i w streecie i dircie pojezdzisz spokojnie... PozdROWER
tralalala:D sijjjcie mi zal.pl
-
- Kontakt:
Hey, ja posiadam NS Bitch. W dircie, streecie i fr sprawdza sie świetnie, nawet do streetu nie jest za długa, jest za to piekielnie mocna. Jesli jeździsz technicznie to weź PIKA(czesto pekaja ;/), a jesli bardziej hardcoorzysz to wez jakiegos Marcoka, Drop Off III 150mm lub jakiegos z1 czy moze dorwiesz 66VF. Ale to set bardziej do fr, lecz street tez sie płynnie jezdzi. Jesli zaś nastawiasz sie bardziej street to wez pussy z pikiem lub dj(tez pekaja ;/).Ogólnie street dirt to pussy a wiekszosc FR to bitch(lecz w streecie fajnie sie smiga :P).
PS. Suburbana raczej odradzam gdyz wazy 2,5kg(cromo :D) i przez to ma cienkie scianki i jak w cos przywalisz to sie wgniesc może xD.
PS. Suburbana raczej odradzam gdyz wazy 2,5kg(cromo :D) i przez to ma cienkie scianki i jak w cos przywalisz to sie wgniesc może xD.
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
Skoro nie masz gdzie jeździć ( tak jak ja =( to postaw bardziej na street. bo tak jak ja oblecisz wszystkie schodki i murki w mieście i zaczniesz uczyć sie streetowych trickow. Ja bym doradził NS Bitch + Pike 409 125 mm. LUB NS streetlegal + Manitou Stance Static 100 mm. Bitch jest taką ramką streetowo - dirtowo - freeride ' ową a z nstawieniem bardziej na fr. To weź streetlegala bo i na stairgapy sie nadaje a Suburban ma za cienkie ścianki.
ja mam Bitcha w zestawie z Shermanem Firefly+
uzywana jest w lekkim FR i bardzo fajnie sie jezdzi. rower jest super zwrotny i latwo go wyczuc. widelec ma 150mm skoku ale jest dosyc niski wiec nie zrobisz z roweru chopera, jak w przypadku wlozenia tam starych 66
ps.
Szerszu bez urazy ale; kup se kurwa slownik, (twoja skladnia jest tragiczna) tak mi sie zdaje ze chyba wtedy bedzie git..aczkolwiek jesli nie ukonczyles jeszcze podstawowki, w pewnym stopniu cie to usprawiedliwia
uzywana jest w lekkim FR i bardzo fajnie sie jezdzi. rower jest super zwrotny i latwo go wyczuc. widelec ma 150mm skoku ale jest dosyc niski wiec nie zrobisz z roweru chopera, jak w przypadku wlozenia tam starych 66
ps.
Szerszu bez urazy ale; kup se kurwa slownik, (twoja skladnia jest tragiczna) tak mi sie zdaje ze chyba wtedy bedzie git..aczkolwiek jesli nie ukonczyles jeszcze podstawowki, w pewnym stopniu cie to usprawiedliwia
Polski dystrybutor, tj. Harfa-Harryson nie uznaje gwarancji na Pike-i 409 oddzielnie, gdyż są one montowane wyłącznie w rowerach seryjnych i nie uwzględniono ich w ofercie na nasz rynek.maNS1 pisze: wie ktos moze jak z gwarancja w RS ??
Jeśli chodzi o tłumiki nigdy nie było problemu z wymianą w Harfie (na gwarancji), dystrybutor bardzo szybko rozpatrza reklamacje i walczy o klientele. Co do uszkodzeń boostera (słyszałem o jednym) golenie dolne zostały wymienione na nowe.
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
strah nie uraziłem się ale dla wyjaśnienia skonczyłem juz podstawówke tylko poprostu jestem dyzlektykiem i wale tyle błedów ze az sam sie dziwie:PP a niechce mi sie sprawdzać w wordzie bo po 1 nie mam czasu a po 2 nawet nie mam go zainstalowanego:PP
Pozdrower
P.S. Ja bym radził Ns Suburban+ M Dirt Jump 2 lu Dc Pussy+ Pike (wydaje mi sie ze papiez jezdzi na tak złozonym roweze??)
Pozdrower
P.S. Ja bym radził Ns Suburban+ M Dirt Jump 2 lu Dc Pussy+ Pike (wydaje mi sie ze papiez jezdzi na tak złozonym roweze??)
tralalala:D sijjjcie mi zal.pl
Bitch + 66rc2x :D JOKE :D
Pozartowac dobra rzecz :D
Bitch z PIKE fajny set ale taki bardziej streeetowy :| Na FR nie wydaje mi się żeby się to spisało. PIKE ustawionego na 95mm da się dobić na orginalnych sprężynach z miejsca. Poprostu żeby fajnie chodził musiałbys wymienić sprężyny na twardsze może wtedy by nie dobijał :) W pike niby jest to 140 skoku ale skacząc teog nie czujesz :| Ja nie widze różnicy w skoku PIKE 140 a mojego mz comp 100 skoku :| Ten pike jakoś za szybko wchodzi nie wiem skok się chowa jak głupi :| I na końcu masz dobicie często :| Nie podoba mi się taki układ :| Poszukaj 66vf :) dokładając do 1300zł troche zeta masz 66rc :)
A 66 2006 są niższe od 2005 :) Może nie tak mają dolne golenie niższe ale za to górne im podwyżyli :D Pozdro
Pozartowac dobra rzecz :D
Bitch z PIKE fajny set ale taki bardziej streeetowy :| Na FR nie wydaje mi się żeby się to spisało. PIKE ustawionego na 95mm da się dobić na orginalnych sprężynach z miejsca. Poprostu żeby fajnie chodził musiałbys wymienić sprężyny na twardsze może wtedy by nie dobijał :) W pike niby jest to 140 skoku ale skacząc teog nie czujesz :| Ja nie widze różnicy w skoku PIKE 140 a mojego mz comp 100 skoku :| Ten pike jakoś za szybko wchodzi nie wiem skok się chowa jak głupi :| I na końcu masz dobicie często :| Nie podoba mi się taki układ :| Poszukaj 66vf :) dokładając do 1300zł troche zeta masz 66rc :)
A 66 2006 są niższe od 2005 :) Może nie tak mają dolne golenie niższe ale za to górne im podwyżyli :D Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1036276/
Moja dziewczynka w nowym ubranku ^^
Moja dziewczynka w nowym ubranku ^^