Reborn bloodline PRO - przod
Reborn bloodline PRO - przod
Tak wiec... nie chodzi mi o jej zakup tylko kto ma ja zamontowana z amorkiem na sztyna os... jak sie sprawdzaja te przejsciowki i w ogole czy mozna temu zaufac :)
oczywiscie ze warto zaufac!! ja mam przejsciowki obydwie, na poczatku jezdzilem na sztywnej z DJ I a teraz na 9mm z dj 3 i chwale to sobie bardzo. Super sprawa, szkoda ze nie ma intrukcji z ktorej strony te dluzsze a z ktorej krotsze, ale mozna sie tego domyslic po wcieciu glebszym w piescie od strony tarczy. Ta piasta jest bombowa!! coprawda mam ja jakies 2 miechy ale katuje jai nic nie jest. dalbym 6+ nawet.
pogojak mozesz wydawac taka ocene jakosci piasty po 2 miesiacach uzytkowania?
tez mam ta piaste, jak dotad przejsciowki sa ok, na moj gust powinny wchodzic nieco glebiej do srodka piasty, aby ich oparcie bylo wieksze, ale narazie nie nabawily sie zadnego luzu. ostatnio mialem lekka glebe, wpadlem pod katem prostym do malego rowu :) w wyniku czego przednia obrecz sie mocno pokrzywila, ale nie wiedac zeby piasta (przejsciowki) w zaden sposob ucierpiala
uzywana 3 miesiace
ps. takie przejsciowki to bardzo fajna sprawa, w kazdym momencie mozesz zmienic amora, nie ponoszac ewentualnych kosztow zmiany piasty czy nowych szprych, co najwyzej adapter do hamulca
tez mam ta piaste, jak dotad przejsciowki sa ok, na moj gust powinny wchodzic nieco glebiej do srodka piasty, aby ich oparcie bylo wieksze, ale narazie nie nabawily sie zadnego luzu. ostatnio mialem lekka glebe, wpadlem pod katem prostym do malego rowu :) w wyniku czego przednia obrecz sie mocno pokrzywila, ale nie wiedac zeby piasta (przejsciowki) w zaden sposob ucierpiala
uzywana 3 miesiace
ps. takie przejsciowki to bardzo fajna sprawa, w kazdym momencie mozesz zmienic amora, nie ponoszac ewentualnych kosztow zmiany piasty czy nowych szprych, co najwyzej adapter do hamulca
juz nie pamietam, a nie chce mi sie kola sciagac.kiudy pisze:dzieki wielkie... a jeszcze jedno... to z ktorej strony ma byc ta dluzsza czesc ? to tak na zapas :P Pozdro :)
tak jak pogo napisal wyzej, zobaczysz sam po tym ze odstaje, lub wchodzi za gleboko. tylko nie wciskaj ich na sile przed upewnieniem sie ktora na ktora strone. ciezko je wyciagnac (ja wyciagalem je kluczem do rur, sciskajac w imadle ;] )
rozstaw oczek to: 58,5 mm (dane od ROWEROWY.COM - sam kiedys pytalem)
rozstaw kolnierzy piasty: ok 56 mm (mierzone tasma miernicza, wiec nie jest super-dokladnie)