Niedawno zakupilem ten amortyzator no i po wlozeniu go do roweru to za kazdym razem gdy mi opada przod po manualu to jest takie dziwne trzaskanie, wie ktos moze czego to jest wina?
Bede wdzieczny za pomoc
Pozdrawiam
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
nic niemusisz robić to normalne w tym dj ja mam to samo...tylko ze u mnie tak amor robi na małych wybojach.da się z tym jeździć. jeżeli ci to przeszkadza tak strasznie to wyciąnij sprężyne i włóż ją w np dętkę i bedzie oki.
to tykanie to jest wlasnie charakterystyczny dzwiek tlumienia w dj 04 III mam takiego i jest podobine ale jednynie przy malym cisnieniu w komorach tzn na miekkim ustawieniu amortyzatora i jedynie przy malych ladwo wyczuwalnych nierownosciach dopompuj odrobine i problem powinien zniknac
kamil14-89moze nie tyle co mi przeszkadza co poprostu mnie wkurza, gdzie nie zrobie manuala lub zle spadne to mi trzaska, wkurzajace to jest :D musze go rozebrac i zrobic cos z tym xD
lankru ktoś keidyspisał że jakaś pianka/osłonka na rorki jest taka miękka i że to można wsadzic pomiedzy goleń a sprężyne. ale chyba dętka tez nie bezie najgorsza
u mnie było inaczej w dwóch miejscach mi stukało przy spreżynie jak dobijała do korka to podłożyłem kawałek dętki i działa ...potem kupiłem taśme termokurczliwą i wyciągnołem spręzyny i obwinąłem je ta taśma potem podgrzałem i one dopasowały się do kształtu spręzyny i od tamtej pory nic mi nie strzelało...
pzdr
froger34duzo placiles za ta tasme? i wogole to jak sie rozbiera dja? rozbieralem jakies tam RST ale z djem jeszcze nie mialem stycznosci jezeli chodzi o rozbieranie go
taśma to śa groszowe sprawy zobacz na allegro sa... hmm a jak rozbierac dj..odkręcasz korki wyjmujesz sprężyny proste.. najlepiej ściągnij jakąś fotke rozebr5anego dj lub może w instrukcji coś bedzie... nie wiem poszulkaj
no wiec poradzilem sobie( jak sie okazalo dj ma bardzo prosta budowe:D) dobra ale nie o to chodzi bo mimo tego ze sprezyny przelecialem ta tasma kurczliwa to amorek dalej strzela:/
dziwne jest to ze po wyciagnieciu sprezyn amorek dalej strzela:/
łożyska najprędzej.... mogły się zjebać i strzelają sprawdz wsyztsko dokłądnie najlepiej przezłoż amora do innej ramy i bedziesz wiedział czy to amor czy stery