PIKE 409 + REBORN FAT JOINT

Gość

PIKE 409 + REBORN FAT JOINT

Post autor: Gość »

szukalem w opcji szukaj ale nic nie znalazłem :(

mam pikea 409 na piescie reborna fat joint qr 20 mm... i jak opada mi przednie koło lub gdy leciutko pukam przednim kolem o jakis murek by sprawdzic czy nie ma luzów słyszę, a nawet czuję ze jest luz tak ze 2 mm i slysze takie pukanie, wiem ze to dobiega z piasty ale tu nie chodzi o łożyska bo te luzów nie mają...

nie wiem co to moze być...

oś maxle mocno dokręcona i zaćiśnięta a jednak luz jest...

kumpel mi mowil ze on tez tak ma tylko ze w boxxerze... ale tez nie nie wie co to.... mowił tylko ze ośki maxle rockshoxa są CH*JOWE :/

proszę poradzcie coś...boję się że taki luz na piascie coś morze widelcowi zrobić a nie chciałbym bo to moj pierwszy dobry amor ( wczesniej były RST )
Gość

Re: PIKE 409 + REBORN FAT JOINT

szukalem w opcji szukaj ale nic nie znalazłem :(

mam pikea 409 na piescie reborna fat joint qr 20 mm... i jak opada mi przednie koło lub gdy leciutko pukam przednim kolem o jakis murek by sprawdzic czy nie ma luzów słyszę, a nawet czuję ze jest luz tak ze 2 mm i slysze takie pukanie, wiem ze to dobiega z piasty ale tu nie chodzi o łożyska bo te luzów nie mają...

nie wiem co to moze być...

oś maxle mocno dokręcona i zaćiśnięta a jednak luz jest...

kumpel mi mowil ze on tez tak ma tylko ze w boxxerze... ale tez nie nie wie co to.... mowił tylko ze ośki maxle rockshoxa są CH*JOWE :/

proszę poradzcie coś...boję się że taki luz na piascie coś morze widelcowi zrobić a nie chciałbym bo to moj pierwszy dobry amor ( wczesniej były RST )
Zbigi666
Kontakt:

Post autor: Zbigi666 »

siema
dolaczam sie do tematu
tez mam pike 409 tylko ze na piascie dartmoor deeforce i tyle ze ja mam mniejszy luz ok 1mm tez mam wszystko dokrecone na max i nie wiem o co chodzi ;/
senik
Kontakt:

Post autor: senik »

tzreba dobrze dokrecic oske i to cala tajemnica
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Bo to nie chodzi o to zeby os Maxle dokrecic na maxa, tylko zeby ja dokrecic prawidlowo. Jak? O to juz pytajcie wlascicieli amorow z taka osia, albo przeczytajcie w instrukcji (tylko NIE PYTAJCIE skad wziac instrukcje!!!).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Gość

morthias pisze:Bo to nie chodzi o to zeby os Maxle dokrecic na maxa, tylko zeby ja dokrecic prawidlowo. Jak? O to juz pytajcie wlascicieli amorow z taka osia, albo przeczytajcie w instrukcji (tylko NIE PYTAJCIE skad wziac instrukcje!!!).
no w instrukcji jest zeby ją wsadzić do końca, wkręcić gwint, zakręcić tę mniejszą śrubkę i zacisnąc zacisk i co ?

dalej to samo...

chyba ze robię coś źle to mnie poprawcie
Gość

morthias napisał:
Bo to nie chodzi o to zeby os Maxle dokrecic na maxa, tylko zeby ja dokrecic prawidlowo. Jak? O to juz pytajcie wlascicieli amorow z taka osia, albo przeczytajcie w instrukcji (tylko NIE PYTAJCIE skad wziac instrukcje!!!).

no w instrukcji jest zeby ją wsadzić do końca, wkręcić gwint, zakręcić tę mniejszą śrubkę i zacisnąc zacisk i co ?

dalej to samo...

chyba ze robię coś źle to mnie poprawcie
firebike1980
Kontakt:

Post autor: firebike1980 »

na otworzonym zacisku wkrecic bardzo mocno oske i wtedy juz nie powino byc na piasci luzu i zaciskajac likwidujesz jakis ulamkowy luz ktoryu pozostal, a na marginesie ludzie pytajcie sie na sklepach jak prawidlowo zakladac czesci jezeli nie ma przy czesci jakiejkolwiek instrukcji, wiekszosc problemow wlasnie wynmika z niewlasciwego montarzu
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

wkrecasz oś na maxa i dopiero potem zaciskasz szybkozamykacz, ja luzów nie mam..
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
Gość

ok sprobuje.....jak coś nie wyjdzie to jeszcze będę pytał...
PlanetX
Kontakt:

Post autor: PlanetX »

Ja mam Nixona z Fat Jointem i jest to samo. To chyba jednak kwestia piasty.
http://www.pinkbike.com/photo/5067199/?s5 - 2010 season
TylerDurden
Kontakt:

Post autor: TylerDurden »

kumpel ma ns z tym pikiem i wszystko gra.. moze i to wina piasty a mzoe montarzu..cholera wie..
kup dj i nie beżie problemu:)
http://www.pinkbike.com/photo/1009540/
Gość

dzisiaj dokładnie wszystko obaadłem i już wiem co to jest :]

to nie piasta mi strzela a puka sprężyna w lewej goleni...tak jakby się obijała o ściankę dolnej goleni w środku, chyba nic poważnego ale nie miły
dzwięk jest.
Villen
Kontakt:

Post autor: Villen »

ja mialem to samo na piascie darmoora i po moooocnym skreceniu nie ma sladu po luzach. Poczatkowo mylalem, ze to na gwiazdce, wiec dobrze, ze nie probowalem jej dokrecac mocniej :)
pozdr
http://www.pinkbike.com/photo/1136980/

Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
ODPOWIEDZ