Program do obslugi karty telewizyjnej.
Program do obslugi karty telewizyjnej.
Mam najzwyklejsza w swiecie kamere na kasety 8 mm i chce z tej oto kamery wrzucic filmy na kompa. Kamere podpina sie nie do usb tylko do karty telewizyjnej wiec komputer jej nie wykrywa. I przedewszystkim chodzi i taki program ktory zgrywajac na kompa odrazu kompresuje go do duuzo mniejszych rozmiarow(mam jeden program ktory zgrywa ale nie kompresuje i momentalnie zapelnilo mi calusienki dysk 40 giga :/)zeby potem mozna bylo go nagrac na plytke DVD oczywiscie :P. Chyba, ze znacie jakies inne sposoby na zgranie filmow na kompa ze zwyklej kamery. I nie pisac zeby dal se siana i kupil cyfrowke bo nie o to mi w tym chodzi. Z gory dzieki.
Patrzcie dzieci, Bakus leci...
Do zgrywania najtaniej to "virtualdub". A żeby dobrze skonfigurować wejście na karcie to polecam "Amcap". Jeśli chcesz od razu na format dvd to polecam "Power Direction" albo "Ulead Video studio". Ten pierwszy do tego typu zadań jest lepszy. Jeżeli gubi Ci jakieś klatki podczas kompresji w locie, to ozanacza, że masz za słaby komputer. Wtedy to najlepiej wyposażyć się w jakomś kartę video, która ma wbudowane własene procesory, wspomagające kompresję.