4X BIAŁYSTOK
thx "kondzik16":)
oto link do fot toru z Białegostoku:
http://funbike.webd.pl/photogallery.php?album_id=46
oto link do fot toru z Białegostoku:
http://funbike.webd.pl/photogallery.php?album_id=46
Kurde, zawody były naprawdę extra, rywalizacja na kapitalnym poziomie - to co się działo w finałach MP i SL to jak na polskie warunki totalny kosmos - widać że umiejętości zawodników stale się podnoszą i oby tak dalej.
Tor w Białymstoku jest zajefajny, wymagający i techniki i kondycji - zmiany wprowadzone od zeszłego roku dały naprawdę dużo. Dodatkowym utrudnieniem były dwie mocne kilkuminutowe ulewy które zamieniły większość trasy na jakiś czas w ślizgawkę - ale do przeżycia :)
Organizacja na dobrym poziomie, całe zaplecze techniczne zawodów, zabezpieczenie trasy itp jak najbardziej OK. Masakryczna była obsługa imprezy od strony pzkolu - same stare, nadęte, gburowate, nieprzyjemne, aroganckie i tępe dziady niemające zielonego pojęcia o zawodach i 4x - normalnie śmiech na sali. Za to WIELKI plus dla pana wyczytującego zawodników na start - dzięki niemu wyścigi szły szybko i sprawnie - wszystko to ładnie ogarniał.
W sumie jedynym z niewielu ale jakże przytłaczającym nagatywnym akcentem tegorocznych Mistrzostw Polski 4X był brak medali i koszulek mistrzowskich dla zwycięzców które powinien zapewnić pzkol - żenada. Powtarzając za naszym ulubionym prowadzącym Rudym: "BANDA FRAJERÓW" !!!!!!
Tor w Białymstoku jest zajefajny, wymagający i techniki i kondycji - zmiany wprowadzone od zeszłego roku dały naprawdę dużo. Dodatkowym utrudnieniem były dwie mocne kilkuminutowe ulewy które zamieniły większość trasy na jakiś czas w ślizgawkę - ale do przeżycia :)
Organizacja na dobrym poziomie, całe zaplecze techniczne zawodów, zabezpieczenie trasy itp jak najbardziej OK. Masakryczna była obsługa imprezy od strony pzkolu - same stare, nadęte, gburowate, nieprzyjemne, aroganckie i tępe dziady niemające zielonego pojęcia o zawodach i 4x - normalnie śmiech na sali. Za to WIELKI plus dla pana wyczytującego zawodników na start - dzięki niemu wyścigi szły szybko i sprawnie - wszystko to ładnie ogarniał.
W sumie jedynym z niewielu ale jakże przytłaczającym nagatywnym akcentem tegorocznych Mistrzostw Polski 4X był brak medali i koszulek mistrzowskich dla zwycięzców które powinien zapewnić pzkol - żenada. Powtarzając za naszym ulubionym prowadzącym Rudym: "BANDA FRAJERÓW" !!!!!!
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Całkowicie zgadzam się z przedmówcą, tylko ktos...mógł zaopiekowac sie paliwem do agregatu, to zawody by się skonczyły szybciej ...ale cóz...wszystkiego nie da sie dopilnowac bo to za duzo rzeczy..ale i tak pełen szacuneczek.
Dziwi mnie tylko jedna rzecz...rozumiem ze w szczawnie jest gówniana trasa i ludzie tam nie przyjezdzają, ale dlaczego ak mało ludzi bylo w Białym stoku???
Rozumiem ze był równoczesnie DH,ale w białym jest NAJFAJNIEJSZA traska i miło sie na niej scigać.
Dziwi mnie tylko jedna rzecz...rozumiem ze w szczawnie jest gówniana trasa i ludzie tam nie przyjezdzają, ale dlaczego ak mało ludzi bylo w Białym stoku???
Rozumiem ze był równoczesnie DH,ale w białym jest NAJFAJNIEJSZA traska i miło sie na niej scigać.
-
- Kontakt:
hmmm
musze zaznaczyć ze mój kumpel tj Rafał Gawlikowski w zawodach brał udział dopiero 2 raz w tym pierwszy w MP w juniorach i zajął 3 miejsce! należą mu sie brawa bo to jeden z lepszych zawodników który trenuje na torze w Szczawne Zdroju! Właśnie tam nabył takich umiejętności ponieważ tor jest bardzo fajny! należy tez podziękować prezesowi Andrzejowi Skrzypczakowi, który wspomugł Rafała i dba o swoich zawodników
musze zaznaczyć ze mój kumpel tj Rafał Gawlikowski w zawodach brał udział dopiero 2 raz w tym pierwszy w MP w juniorach i zajął 3 miejsce! należą mu sie brawa bo to jeden z lepszych zawodników który trenuje na torze w Szczawne Zdroju! Właśnie tam nabył takich umiejętności ponieważ tor jest bardzo fajny! należy tez podziękować prezesowi Andrzejowi Skrzypczakowi, który wspomugł Rafała i dba o swoich zawodników
http://www.pinkbike.com/photo/1533355/
Bo do Białegostoku wszyscy mają daleko ;)spectomo pisze: Dziwi mnie tylko jedna rzecz...rozumiem ze w szczawnie jest gówniana trasa i ludzie tam nie przyjezdzają, ale dlaczego ak mało ludzi bylo w Białym stoku???
A co do kolesia rozwalonego o 6:30, to jest to nasz kumpel z Torunia,on ma coś z kręgosłupem żebrami i dłonią, a śledziona to drugi koleś ( z W-wy):( I jeszcze słyszałem że w piatek też kogoś karetka zabrała. a PZKOL dał dupy na całej linii.BANDA FRAJERÓW! Wstyd Panowie WSTYD! Po tym incydencie utwierdzam się w przekonaniu że PZKOL zna się tylko na kolarstwie szosowym.ŻENADA!!!PZKOL powinien pomóc promować ten sport, a oni stawiaja kolesia który macha czerwoną chorągiewką z takim zapałem jakby właśnie zawał przechodził.....
Tor super i zawody też udane, pozdrowienia dla ofiar M-ki :) szkoda, że frekwencja mała, ale widocznie nie wszyscy wiedzą co dobre ;>
A incydent z medalami to żenada po prostu,
PZKOL zamiast sprzyjać rozwojowi tego sportu w Polsce dąży do tego żeby go zlikwidować.
Oni najlepiej wiedzą, że kolarze ekstremalni to ćpuny, chlejusy i wandale a Downihill i 4cross to tylko nie wymagające żadnego treningu napieprzanie z górki przez leje po bombach :(
Wstydzę się, że żyję w takim kraju, gdzie dochodzi do tak ekstremalnych zaniedbań ze strony związku, któremu płacimy przecież co roku niemałą kasę za licencje, właśnie po to żeby odbywały się takie imprezy jak mistrzostwa Polski. Po prostu brak mi słów,
nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.
Żenada i porażka na całej linii.
BANDA FRAJERÓW!!!!!!!!!!
A incydent z medalami to żenada po prostu,
PZKOL zamiast sprzyjać rozwojowi tego sportu w Polsce dąży do tego żeby go zlikwidować.
Oni najlepiej wiedzą, że kolarze ekstremalni to ćpuny, chlejusy i wandale a Downihill i 4cross to tylko nie wymagające żadnego treningu napieprzanie z górki przez leje po bombach :(
Wstydzę się, że żyję w takim kraju, gdzie dochodzi do tak ekstremalnych zaniedbań ze strony związku, któremu płacimy przecież co roku niemałą kasę za licencje, właśnie po to żeby odbywały się takie imprezy jak mistrzostwa Polski. Po prostu brak mi słów,
nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.
Żenada i porażka na całej linii.
BANDA FRAJERÓW!!!!!!!!!!
Nie zgodzę się z Tobą, oni znają się tylko na wyciąganiu kasy od ludzi i budowaniu za to nikomu niepotrzebnych torów do kolarstwa szybkiego za wielkie pieniądze.speedy pisze:Po tym incydencie utwierdzam się w przekonaniu że PZKOL zna się tylko na kolarstwie
~dibi~