po co uzywanego hfx9 ? skoro za ta cene kupujesz juz nowego hydraulicznego deore 535 ? Dobra modulacja, duzo osob go chwali a sila nie musi byc w streecie az tak brutalna jak w hfx9. I w deore lepsza modulacja niz w hujesie ;]
Zapomnieliscie o nowym modelu Hayes'a. Sole sie to to nazywa i jest naprawde dobrym hamplem (hydraulik!). Osobiscie nie mam ale jezdzilem na rowerze kolegi z czyms takim z przodu a zwazywszy na moja wage (85kg hampel naprawde ladnie sie sprawowal i modulacja tez w porzadku. Cena jest smieszna..na allegro chyba 250 zeta. A tak w ogole to doloz 100 zeta i masz nowke sztuke hfx nine HD 203mm. looknij
qbator pisze:Zapomnieliscie o nowym modelu Hayes'a. Sole sie to to nazywa i jest naprawde dobrym hamplem (hydraulik!). Osobiscie nie mam ale jezdzilem na rowerze kolegi z czyms takim z przodu a zwazywszy na moja wage (85kg hampel naprawde ladnie sie sprawowal i modulacja tez w porzadku.
buahahaha
pojechałeś ostro...
nie jest to żaden nowy model tylko OEM-owy jednotłoczkowy hydraulik. Z niewygodną klamką długą na trzy palce i słabą konstrukcją ogólnie.
BlackBox jest dobry ale ja tam wole swojego Clark'sa bardzo dobrze i latwo go wyregulowac ponieważ ma oba klocki regulowane pokretłami :)tarcza jaka przy nim jest to 180 mm.. cena niewiele ponad 200 zł .. polecam
uzywany bb7 albo nowke za 299 widzialem na allegro. Mam ten hampel z tylu na 160 i z przodu na 185. Zdarzylo mi sie jeden dzien jezdzic w szczyrku tylko z tylnym hamulcem i pomimo zmiany koloru tarczy z powodu rozgrzania nadal hamował. W streecie dawalo sie potem nieduzy spadek mocy hamowania jednak po 2 tygodniach wszystko wrocilo do normy :D niewiem jak to jest z bb5 ale bb7 bardzo prosto sie ustawia.
Dzięki bardzo wszystkim, zdecyduję się ostatecznie chyba na Avida BB5 gdyż znalazłem go za 170 co mi się bardzo opłaca ;] Czy dobrze wybrałem przekonam się już niebawem. Pozdrower xD
Ahh... Ah... Jak fajnie się śmiga rowerkiem po deszczu ;]