Chce kupic 2 mechaniki na street. Avidy bb5 bo chyba nic lepszego w tej cenie nie ma. I teraz dylemat. JAki rozmair tarcz ?? 160 czy 203 ?? najbardziej by pasowało 180 le nie ma bb5 ze 180. 203 łatwiej uwalić czy zgiąć po glebie. A 160 prawie całe sie chowa za chakami w moim sl. Jaka jest róznica w hamowaniu na 160 a 203 ??
roznica jesy duza, tarcze 203mm maja przeznaczenie raczej dh i fr, glowne roznice: modulacaja, sila hamowania, odprowadzanie ciepla. do streetu bb5 z 160mm spokojnie wystarczy. jezeli bedziesz czul ze z przodu 160 ci nie wystarcza to wpakujesz 180.
bierz te hample ale 160 chyba ze masz kase i dla ciebie wydatek nowej tarczy to nie duzo.. ja nie lubie jeździć jak mi coś ociera a nie wiem kto by ci idealnie wyprostowal. bierz 160 :)
bb5 to dobry hampel i przy trczy 160 takze bdzie mial duzą siłę hamowania. z terczami 203 są problemy bo mozna łatwo je pogiąć. więc bierz 160 :] pozdro
Ja mam z przodu 160 mm i z tylu 160mm i dziala git :) jezdze w streecie i w fr na maiare swoich mozliwosci. Nie ma sensu ladowac duzych tarcz bo tylko waza i gna sie. Moze do fulla tak. Ale w ht 160 wystarcza ;]
paw22 hydra w streecie to kilka tygodni jak jest dobra hydra to pare meichow. I po uszczelkach. A bb5 to wypaisony mechanik lepszego sie moim skromnym zdaniem nie da kupic. Wiec lukaj z mala tarcza. I wypasik hebel masz.
paw22 hujes lepszy od avida o_0 wooo nowa teoria... nie ma w cenie 199zl lepszego mechanika niz AVID bb5! Hayes mx1 sie chowa przy tym to nie ta klasa... mx jest tylko mocniejsza ale tez pouscic potrafi. A hydralik? jedna gleba z morka kiera sie obruci za duzo albo o cos zachaczy i juz masz po lince.. a to nie jest wydatek 5zl jak w mechaniku.
a wracajac do tematu bierz 160mm do streetu wiecej to naprawde zly pomysl bardzo latwo to pogiac, a nawet przy DH( w mojej sytuacji jezdzilem z avidem z tyl na 160mm) dawal rade.. troszke zjaralo tarcze ale i tak hamowal jak nalezy! No i ma lepsza modulke niz 203. POZDRO