Dartmoor StreetFighter a agresywne XC ??

dkul
Kontakt:

Dartmoor StreetFighter a agresywne XC ??

Post autor: dkul »

Witam
Mam ochotę sobie zakupić ramke podaną w temacie w rozmiarze 16". Chce ją używac do jazdy po mieście,troszke do trialu(takie tam proste tricki ) ale i do agresywnego XC. I jedyne co mnie martwi to fakt że ramka ma z deczka krótką górną rure - 535mm przy tym rozmiarze. Da sie tym pojechać np. na dłuższa wycieczke no i poszaleć ostro XC?? (waga sie nie liczy) Bo na dwa rowery narazie nie mam kasy ale chce mieć rowerek uniwersalny - sztyca w góre i pojeździć gdzieś, a jak nie to na miasto i manuale itp trzaskać. Czy przez to że jest ona krótka nie sprawi że jazda XC czy nawet po asfalcie gdzieś dojechać na codzień nie bedzie uciążliwa?? Rozważam też opcje wzięcia np. Dragstara bo jest dość długi a do streetu bodajże sie też nadaje ;) (Jedynie malowanie mi sie w tych ramach nie podoba wybitnie, bo Dartmor piaskowy jest bajka) Rozważam także Prodigy Johny Bravo albo Amstaffa. Dodam że mam 183 cm wzrostu i 75kg wagi. Poradzcie coś(może coś w kwesti dłuższego mostka itp.)

Pozdrawiam
michal15
Kontakt:

Post autor: michal15 »

siemanko ja jezdziłem na dragu , dartmoorze i ammstafie hmmm ja ci polecam amstaffa .. street fighter jest strasznie krótki i ci nogi odpadną po dluzszej jezdzie ... ja stawiam na ammstafa albo dragstar 16 cali nie mniej pozdro
*** EnDurO RiDe ***

.... Ride My Life ....

Dartmoor 4X
mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

tylko nie beierz draga 16, ładny to on jest ale np. z monsterem z przodu, albo ogólne z dużymi amorami
www.roztocze.yoyo.pl
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

dkulstreetfightera nie polecam, jak pisze michal15amstaff bedzie bardzo dobrym wyborem:)
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Sorry za offtopic ale mam pare pytań do tej ramy...chcę kupić 14 i czy nada się on do 4x małego dirtu streetu i lekkiego fr/dh (napewno nie dropy lecz np. wypad do myślenic) i czy widział ktoś tą rame pękniętą???
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
dkul
Kontakt:

Post autor: dkul »

No jeszcze można by wziąć pod uwage ewentualnie A-ganga p.m. 16,5" bo jest nawet dość długi a poza tym ktoś kiedyś przy recencji tej ramy napisał że używa jej uniwersalnie dość. A co z PRODIGY JOHNY BRAVO?? Bo jej przeznaczenie to też agresywne XC?? Da sie na tym jeździć na streecie coś??
ODPOWIEDZ